Iskreno, ne znam da li vam se ikada desilo da vam neko najavi dolazak u poslednjem trenutku – ono, javi se drugarica iz drugog grada ili se pojave rodbina ili prijatelji koji “baš slučajno prolaze” i žele da svrate na kafu. A vi, naravno, u tom trenutku nemate ništa slatko u kući, frižider sablasno prazan, a vi nemate ni vremena ni volje da mutite, pečete, hladite. E, upravo u takvim momentima, ja sam pronašla svog vernog saveznika – Trileće Bella Bocca.
Brend Bella Bocca je postao poznat upravo po ovom desertu koji ne zahteva ni veštinu ni vreme – samo želju za slatkim užitkom. Njihova filozofija je jednostavna: doneti profesionalni kvalitet u našu kuhinju, bez komplikacija. Svi sastojci su pažljivo birani – biskvit je mekan i savršeno porozan, mlečna komponenta sadrži kombinaciju kondenzovanog mleka, evaporisanog mleka i mlečne pavlake, što stvara onaj autentični tres leches efekat, a karamela je bogata i glatka, bez suvišne slatkoće.
Ovaj kolač me je više puta spasao. I to ne na način “ajde, daj šta daš”, već baš suprotno – Trileće Bella Bocca je desert koji deluje kao da ste uložili sate truda, a zapravo vam treba tri minuta. Jednostavno je do kraja: sve što vam treba jeste litra hladnog mleka i litra hladne slatke pavlake. Izmešate ih, prelijete preko mekanog, sočnog biskvita koji dolazi u kutiji i gledate kako u roku od minut upija svu tu mlečnu čaroliju. Ne vadite ništa, ne pečete ništa. Na kraju samo premažete bogatu karamelu – koja takođe dolazi u pakovanju. I to je to. Kolač je spreman.

Kada ga poslužim, svi misle da sam ga pravila “od nule”. Ne veruju da je ovako nešto iz kutije. I svaki put isto pitanje: “Gde si ga kupila?” Srećom, Bella Bocca kolač dolazi u praktičnim pakovanjima – možete poručiti jednu, tri ili čak pet kutija, u zavisnosti od toga da li planirate samo jedno druženje ili spremate nešto za slavlje. U jednoj tacni dobijete čak 12 parčadi – što je idealno i za goste, ali i za sebe – jer iskreno, ja volim da ostavim koje parče za sutradan.
Ono što posebno volim jeste što ovaj kolač ne zahteva nikakvu dodatnu pripremu – ne mora da prenoći, ne mora da se seče posebno, ne morate imati ni mikser. Ako želite, možete ga i odmah jesti. Ali, ako ga ostavite u frižideru, postaje još kremastiji i osvežavajući. I znate šta? Ništa vam više ne treba. Uz kafu, čaj ili čašu hladnog mleka – Trileće je uvek pun pogodak.
Za mene je Bella Bocca više od brenda – to je ona mala poslastičarska tajna koju imate u frižideru, spremnu da zasija kad god zatreba. To je moj način da pokažem gostima da mi je stalo, čak i kad nisam imala ni deset minuta da se pripremim. I svaki put, kada poslužim ovo Trileće, osećam se kao da sam nekome ulepšala dan – jer u tim malim stvarima, u ukusu koji budi osmeh, krije se prava čarolija.
Ako volite deserte koji tope sva čula, a pritom ne traže ništa osim ljubavi prema slatkom – Trileće Bella Bocca je moja preporuka. Ne samo što izgleda kao da je stigao iz vitrine najfinije poslastičarnice, već i donosi onaj topli, domaći osećaj – kao da vas neko zagrlio iznutra.