Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 24. март 2023.

Upoznajte svet liofilizovanih proizvoda | Lyocake

Da li znate onaj osećaj kada ste na dijeti ili samo se trudite da se hranite zdravo i dosade vam svi po kalupu uglančani recepti, te krenete u potragu za novim namernicama koje će osvežiti vaš jelovnik i same obroke učiniti ukusnijim? Ne želite da to budu loše kalorije i šećer već samo zdrave stvari u kojima ćete moći da uživate bez griže savesti? Ne brinite, jer na našem tržištu postoji sjajno rešenje koje će kaše, smutije i zdrave dezerte učiniti ukusnim bez povećavanja kalorijske vrednosti, jer se tajna krije u Lyocake liofilizovanim proizvodima.

Pre nego što pređemo na Lyocake i njihov asortiman želela bih da vam bliže predstavim šta je to liofilizacija i kako izgleda sam proces. Naime, liofilizacija je dehidriranje namirnica pri veoma niskim temperaturama.
Na ovaj način namirnice zadržavaju sve vitamine i enzime koji su potrebni organizmu. Ovim procesom iz namirnica se izvlači jedino tečnost, što omogućava da ovako tretirani proizvodi produže svoj rok trajanja i upotrebnu vrednost, pri čemu ne gube svoja korisna svojstva. Naime, pri samoj liofilizaciji proizvod  se najpre zamrzne na jako niskim temperaturama i do -40, a zatim se ubacuje u liofilizator. U samom liofilizatoru se odvija proces liofilizacije i ovom metodom se liofilizuju proizvodi koji su isključivo 100% prirodni. Proizvod koji je hemijski tretiran ne može biti liofilizovan. Što se tiče samih proizvoda koji se liofilizuju, to su uglavnom meso, mleko, mlečni proizvodi, voće, povrće, lekovito bilje i šumski plodovi. Svi ovi proizvodi se mogu ovom metodom preraditi pri čemu zadržavaju svoj oblik, vitamine, ali i miris i ukus. 

 
 
Lyocake je prepoznao vrednosti ovog načina preprade i čuvanja namernica te je svoj brend zasnovao upravo na liofilizaciji. Sedište same firme je u kraju poznatom po voćnom bogatstvu, odnosno Valjevu, te je sa razlogom njihov asortiman raznolik i bogat liofilizovanim proizvodima od maline, jagode, jabuke i šljive. No, pored voća, kod Lyocake možemo pronaći i liofilizovane mlečne proizvode, odnosno koziji sir u komadu i prahu, kao i koziju surutku u prahu. Pored njih, Lyocake ima i sremuš u prahu. Kao što možete i sami zaključiti, njihov asortiman je prepun prirodnih dragocenosti, a moram da naglasim da se i pored lifilizovanja svojih proizvoda, bave se i uslužnom liofilizacijom.

Što se tiče samog asortimana Lyocake proizvoda, nisam probala sve namernice, ali ono što jesam mogu da potvrdim da je izuzetno ukusno i da skoro pa nema razlike u odnosu na sveže proizvode. Zadržani su vitamini i minerali, oblik, ukus i miris te su skoro pa identični kao oni u svežem stanju. 

Lyocake malina i jagoda su mi definitivni favoriti. Dolaze spakovani u kesice od po 25g i idealan su izbor kako svoj obrok učiniti ukusnijim. Definitivno daju drugačiju notu obroku bili da se dodaju u kaše, muslije ili pak smutije. Mogu biti savršen izbor za pripremu zdravih slatkiša ili pak za užinu, jer ne sadrže šećer i veštačke aditive. Pored toga kesice u koje su spakovane imaju zip, te ukoliko ne pojedemo sve, možemo ih zatvoriti i sačuvati svežinu.

Lyocake jagoda je definitivna fantazija. I oblikom, a i ukusom je ista kao sveža jagoda i definitivno je pravo uživanje za konzumiranje. Jagode su u rinfuzi, veoma su krupne i zanimljivo je da je cena jedne kesice ovog izuzetno zdravog voća i više nego povoljna.

 Pored jagode, malina je voće koje za mene ima posebnu vrednost. Još od ranog detinjstva leto sam provodila u branju ovog crvenog blaga, te slobodno mogu da potvrdim da je Lyocake malina identičnog ukusa kao malina koju ubiramo svakog leta. Lyocake malina takođe dolazi u rinfuzi i jako dobro se slaže sa smutijima i savršen je odabir zdrave užine. Bilo da se radi o užini za odrasle ili pak za decu, dovoljno je samo jednu kesicu ubacite u torbu i znate da ćete konzumirati nešto zdravo, bez šećera, aditiva i hemikalija.

Pored liofilizovanog voća u rinfuzi, kod Lyocake možemo pronaći i prekusnu čoko šljivu. Lyocake čoko šljiva nije klasična šljiva prelivena čokoladom, već se radi o liofilizovanoj šljivi u obliku keksa sa prelivom od čokolade. Dolazi spakovana u kesicu od 19g i u jednom pakovanju imamo 3 do 4 šljive što je i više nego dovoljno da se na prirodan i zdrav način zasladimo. Idealno staje u svaku torbu, te je možemo poneti svuda sa sobom.

Lyocake čoko šljiva je, moram priznati, po malo neobičnog, ali jako prijatnog ukusa. Nije preslatka, a opet dovoljna da zadovolji potrebe za slatkišima i mislim da bi se dopala svim ljubiteljima zdravih poslastica.

Pored liofilizovanog voća, probala sam i Lyocake koziju surutku u prahu. Radi se o kozijoj surutki koja predstavlja izuzetno zdrav napitak koji je veoma bogat mineralima. Nastaje kao nusprodukt proizvodnje sira i može se jednostavno razmutiti u vodi i popiti. Pored klasične pripreme napitka, koziju surutku možete dodati u smuti, pa čak i u potaž, ali i u čorbu i supu.

Lyocake surutka u prahu je izuzetno zdrava namernica i redovnom upotrebom doprinosi rešavanju mnogobrojnih zdravstvenih problema. Pored toga idealna je i za razne dijete, jer njenom konzumacijom doprinosimo sprečavanju deficita hranljivih sastojaka, odnosno doprinosimo održavanju optimalne telesne težine. Pored zdravstvenih benefita, konzumiranje surutke doprinosi i samom kvalitetu naše kose i kože. U Lyocake asortimanu, koziju surutku u prahu možemo kupiti u dve veličine pakovanja i to u pakovanju od 12 grama i u pakovanju od 100 grama.

Sve Lyocake 100% prirodne proizvode možete poručiti putem zvaničnog sajta, ali i kupiti u prodavnicama zdrave hrane, apotekama i prehrambenim prodavnicama. Spisak svih radnji pronaćićete na njihovom zvaničnom instagram profilu, u hajlajtu *lokacije*. Smatram da su njihovi proizvodi zaista sjajan izbor kao namernica koju ćemo konzumirati kako samostalno, tako i u kombinaciji sa drugim zdravim stvarima. Sama činjenica da su 100% prirodni bez dodatka bilo kakvog aditiva je dovoljan podstrek da hraniti se zdravo nije teško, jer su nam proizvodi poput Lyocake na dohvat ruke i nude nam istinsko uživanje u zdravoj ishrani. Sve što je potrebno jeste odluka da sve one ne zdrave stvari zamenimo ovakvim zdravim namernicama i svoj organizam oplemenimo prirodnim čarima prepunim visoko korisnim i potrebnim vitaminima i mineralima.

Нема коментара:

Постави коментар