Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

четвртак, 2. март 2023.

Važnost upotrebe suplemenata u svakodnevnom životu

Da li u svoj organizam putem hrane unosite dovoljno vitamina i minerala kako bi njegovo funkcionisanje bilo neometano? Često čujemo kako je bogata i raznovrsna ishrana veoma bitan faktor za ceo naš organizam, ali kada dodjemo u situaciju da u našem organizmu nema dovoljno nekog vitamina i minerala i da ga kroz hranu ne možemo u potpunosti nadomestiti u pomoć nam priskaču suplementi.

Naime, suplementi su važan dodatak ishrani ili dijetetski proizvod koji je u formi tableta, kapsula ili praha i predstavlja vitamine, minerale, amino kiseline. Zapravo, suplementi predstavljaju  sve ono što iz nekog razloga kroz ishranu ne možemo u potpunosti u svoj organizam uneti.

U poslednjih par godina upotreba suplementa u svakodnevnom životu je doživela ogromnu ekspanziju i to sa velikim razlogom. Naprosto, shvatili smo njihove moći kada je delovanje na ceo naš sklop u pitanju i njihovo konzumiranje dobilo je na velikom značaju, te sada suplementi predstavljaju našu zdravu i veoma bitnu svakodnevnicu. Jako su bitan faktor za očuvanje opšteg zdravlje, jačanje imuniteta, kao i poboljšanje metabolizma, ali i stanja i izgleda naše kože i kose.

Jedni od najčešćih suplemenata koje koristimo su mineralni i vitamini B, D i Cink i od velike su važnosti, jer njihovom kozumacijom smanjujemo napetost, stres, umor i iscrpljenost, ali i ublažimo grčeve i bolove u mišićima, utičemo na očuvanje srce, nerava i imunološkog sistema.

VIDA u svojoj paleti lifestyle proizvoda ima čitav spektar ovih preko korisnih preparata koji su nam potrebni kako bi očuvali, ojačali i pružili ravnotežu svom organizmu.

 VIDA kao jedan domaći brend na jednom mestu nudi nam najvažnije vitamine i minerale koji su potrebni i pogodni za celu porodicu, te kod njih možemo pronaći:

  • VIDA Zn+Vit C+D3 100tbl
  • VIDA Cink Zn 100tbl
  • VIDA Vit C 500mg 70tbl
  • VIDA Mg+B Complex 60cps
  • VIDA B Complex 100tbl
  • VIDA D3 400IU 100tbl
  • VIDA D3 2000IU 100tbl
  • VIDA Jabukovo sirće + C 60cps
  • VIDA Aktivni ugalj 60cps
  • VIDA Selen 100µg 100tbl

Čitav ovaj spektar suplemenata predstavlja pravo zdravlje u bočici, pa ćemo zbog toga u nastavku teksta malo više pričati o najvažnijim suplementima koji su potrebni svakom čoveku kako bi organizam i imunološki sistem normalno funkcionisao.

Pod terminom najvažniji suplementi podrazumevam upravo one suplemente koje možemo koristiti na svakodnevnom nivou, te u ovu grupu definitivno možemo da svrstamo:

  • VIDA B Complex 100tbl
  • VIDA D3 2000IU 100tbl
  • VIDA Cink Zn 100tbl
  •  VIDA Jabukovo sirće + C 60cps
 
 
Vitamin B je jedan od najvažnijih vitamina koje bi kroz ishranu svakodnevno trebali da unosimo. Namirnice koje u sebi sadrže vitamin B su jaja, meso, orašasti plodovi i citrusno voće, te bi ih trebali svakodnevno konzumirati, jer se nedostatak ovog vitamina i vidi, ali i oseti. Naime, nedostatak vitamina B utiče najpre na izgled kože, jer pri njegovom nedostatku koža ima bled i umoran izgled bez sjaja. Pored tog, da kažem, vizuelnog dela, nedostatak vitamina B se ogleda i kroz konstantan umor, iscrpljenost, nesanicu, slabu koncentraciju, te ako imate ove simptome jako je moguće da vam fali upravo vitamin B. 
Ukoliko ne konzumirate prethodno spomenute namernice bogate ovim vitaminom, možete ga nadomestiti kroz suplemente ili B compleks vitamina.
VIDA B Compleks vitamina u sebi sadrži čak 8 vitamina iz B grupe i to B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 i B12. Ovaj spektar vitamina doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma, imuniteta, ali i izgleda kose, kože i noktiju. Pogodan je za korišćenje kako vegeterijancima, tako i osobama koje su svakodnevno izložene psihofizičkim naporima. Može se koristiti kod anemije, ali i u cilju poboljšanja apetita i jačanja imuniteta.
Zaista jedan izvanredan complex vitamina sa visokim benefitima za naš organizam.
Cena VIDA B Compleks vitamina je 621din i u pakovanju ima 100 tableta.

Pored vitamina B, jedan od najkorišćenijih dodataka ishrani jeste svakako vitamin D3. Naime, vitamin D3 se ne nalazi u hrani, već ga koža stvara pod uticajem sunčeve svetlosti i to najviše tokom proleća i leta, te ga je u zimskom periodu neophodno nadomestiti kroz suplemente. Nedostatak vitamina D3 može ozbiljno narušiti naš odbrambeni sistem, te ćemo usled njegovog nedostatka biti podložni virusima i infekcijama. Shodno tome upotreba ovog korisnog suplementa u zimskom periodu je neophodna. 
U VIDA asortimanu imamo dve vrste D3 vitamina, D3 2000IU i D3 400IU. Ja koristim VIDA D3 2000IU što znači da sadrži 2000 IU vitamina D3 u jednoj tableti. Njegovom upotrebom doprinosim pravilnom razvoju i mineralizaciji kostiju i normalnoj funkciji imunog sistema i mišića.
Cena VIDA D3 2000IU dijetetskog suplementa je  1034din i u jednom pakovanju imamo 100 tableta, a obzirom da se koristi jedan tableta dnevno, ova bočica trajaće 3 meseca.
 
Još jedan sjajan suplement koji bi trebali uvesti kao svakodnevnu suplementaciju jeste cink, jer su novija istraživanja potvrdila da njegovom upotrebom štitimo organizam od infekcija, posebno onih prouzrokovanih virusom. Naime, cink sjajno jača imunitet, a pored podrške imunuloškom sistemu štiti i ćelije od oksidativnog stresa, ali i doprinosi očuvanju zdravlja kostiju, vida, kože, kose i noktiju što ga čini jednim po sve korisnim izborom.
VIDA Cink Zn se koristi jednom dnevno, odnosno jedna tableta dnevno i njegova cena je 745din i u pakovanju takođe imamo 100 tableta.
 
Pored dodataka ishrani u VIDA paleti proizvoda imamo i dijetetske suplemente, odnosno one suplemente koji nam mogu pomoći da regulišemo telesnu težinu, ali i detoksikujemo svoj organizam. Jedan od njih je svakako i VIDA Jabukovo sirće + C koje dolazi u vidu praha spakovanog u kapsule koje se konzumiraju 3 puta dnevno po 1 kapsula.  U ovom suplementu imamo jabukovo sirće i vitamin C koji zajedno imaju ogroman uticaj na sam metabolizam. Dakle, jabukovo sirće je veliki izvor gvožđa pa ima i primenu kod anemije uzrokovane nedostatkom ovog minerala kao i kod stanja nedostatka energije, premora i izloženosti hroničnom psihofizičkom naporu. Dok vitamin C olakšava detoksikaciju organizma, tako da zajednička singerija ima uticaj na mršavljenje, jer ubrzava metabolizam, vrši detoksikaciju čime je apsolutno pogodan za sve one koji su na dijetama.
Cena VIDA Jabukovo sirće + C je 512din.

 

Ako pogledamo i zajedno sumiramo, svaki ovaj suplement je jako važan za naše zdravlje, a činjenica da ima po 100 tableta i veoma pristupačnu cenu u odnosu na druga prodajna mesta možemo doći do zaključka da je VIDA želela da pruži svima mogućnost da kroz ove veoma efikasne preparate očuvaju svoje zdravlje. Za manji novac dobijamo veliko pakovanje koje je pogodno kako za pojedinca, tako i za celu porodicu. Uživanje u konzumiranju ovih suplemenata je zaista i više nego korisno, a na nama je da uz konsultaciju lekara ili neke stručne osobe prepoznamo šta to našem organizmu fali i da onda odaberemo odgovarajući.

Sve Vida preparate možete poručiti putem njihovog zvaničnog sajta ili instagram profila. Pored suplemenata, kod njih možete pronaći i druge proizvode čija je osnova pantenol kao neophodan sastojak u adekvatnoj nezi kože.
        
 Ako i vi želite DA kažete da svom zdravlju, VIDA suplementi su sjajan izbor.

Нема коментара:

Постави коментар