Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 21. март 2023.

Vitamin E i njegova upotreba u kozmetici | Boni Plant

 Da li znate da je vitamin E jedan od najznačajnijih nutritijenata kada je zdravlje naše kože u pitanju? Naime, vitamin E je jedan od najsnažnijih antioksidanata koji pored svih sposobnosti ima i jako veliki efekat kada je ishrana kože u pitanju. Njegova važnost ogleda se u sposobnosti neutralisanja slobodnih radikala sa kože bilo da su nastali usled starenja kože, pri izlaganju suncu ili usled zagađenosti. Bilo kako bilo, vitamin E superiorno pruža zaštitu našoj koži od delovanja spoljašnjih faktora, jer ukoliko bi došlo da do nakupljanja neželjenih radikla i njihovog zadržavanja, naša koža bi izgubila kolagen i elastičnost čime bi posledice starenja bile sve više prisutne. Zbog toga, vitamin E je sve prisutniji u kozmetici kao izuzetan revitalizator, jer podstiče stvaranje kolagena, pospešuje elastičnost i dubinski hrani kožu.

Njegovu važnost prepoznala je i kozmetička kuća Boni Plant koja od nedavno u svom asortimanu ima kolekciju čija je osnova vitamin E. Boni Plant je prirodan brend čija je paleta proizvoda izuzetno široka, te ćemo kod njih pronaći prirodne, ekološke i ekonomične proizvode za domaćinstvo, ali i proizvode za negu kose, lica i tela.

 Radi se o potpuno prirodnim proizvodima izuzetnog biljnog sastava čija je inspiracija za nastanak potekla sa Stare planine. Stara planina, odnosno njena netaknuta priroda bila je potstrek za začetak nečega novog, zdravog i lekovitog. Svi proizvodi su kreirani od pažljivo biranih bioaktivnih sirovina, kao i od ručno pravljenih ekstrakata lekovitog bilja tako da ne iritiraju kožu već doprinose njenoj nezi i zdravlju.

Boni Plant linija sa vitaminom E nudi nam ukupno tri proizvoda kako za negu lica, tako i za negu kose, pa ovde možemo pronaći:

  • Kremu za lice sa vitaminom E
  • Serum za lice sa vitaminom E 
  • Mleko za telo sa vitaminom E

Ja sam isprobala kremu i serum za lice, pa vam u nastavku donosim detaljnije utiske, odnosno njihove benefite kada je nega kože u pitanju.

Ova dva proizvoda iz Boni Plant kolekcije sa vitaminom E predstavljaju preparate sa kojima možemo doprineti kako ishrani kože, tako i zaštiti od spoljašnjih uticaja. Uz dodatak proizvoda za čišćenje imaćemo kompletnu negu koja će pružiti i više nego zadovoljavajuće rezultate.

Boni Plant krema sa vitaminom E je jedna divna hranljiva krema. Idealan izbor za suvu kožu, kako za dan, tako i za noć, jer pored vitamina E u sebi sadrži i druge visoko efikasne sastojke. Naime, pored vitamina E ovde možemo pronaći i ekstrakt nevena, kao i kokosovo ulje.

Boni Plant krema sa vitaminom E dolazi u plastičnom pakovanju i ima ukupno 50ml. Iako je pakovanje plastično, prilično je čvrsto te je idealan izbor za svaki neseser i putovanja. Unutar pakovanja krije se krema i više nego divne teksture i mirisa.

Ova krema ima jao lepu teksturu. Sama tekstura je nežna, pufnasta, te se idealno nanosi i razmazuje, Jako mala količina je potrebna za celo lice, a odlikuje je i veoma brza moć upijanja, jer se bukvalno u roku od odmah upija u kožu. Nakon upijanja, koža je najpre mekana i nežna na dodir, a zatim nahranjena, hidrirana i protkana zdravim sjajem i svežim izgledom. Divno i vlaži kožu izvlačeći na površinu svu lepotu koju poseduje. Ima i jako lep, blag miris te je ugođaj prilikom korišćenja potpun. Moram i da dodam da ova krema pored svih aspekata nege koju pruža, doprinosi i eliminisanju bora, kako i uklanjanju tamnih fleka i podočnjaka. Pored svakodnevne nege, odličan je izbor i kao podloga za puder, tako da u ovoj kremi imamo kremu za dan, kremu za noć i podlogu za šminku.Cena Boni Plant kreme sa vitaminom E je 961din.

Drugi proizvod iz ove kolekcije koji je takođe na mene ostavio veliki utisak jeste Boni Plant serum za lice sa vitaminom E. Radi se o serumu koji sadrži čist vitamin E-tocopherol biljnog porekla u koncentraciji 5% koji deluje odmah nakon nanošenja, jer podstiče obnovu kolagena koji učestvuje u sprečavanju nastanka mimičkih bora i ublažavanju sitnih bora.

Boni Plant serum za lice sa vitaminom E dolazi u pakovanju od 20ml, ali nemojte se zavarati, jer se koristi u izuzetno malim količinama tako da jako dugo traje. Spakovan je u staklenu, tamnu bočicu čime je na najbolji način sačuvana stabilnost samog proizvoda. Što se tiče teksture i mirisa seruma, radi se o jednom bez mirisnom serumu blago uljane teksture koji se veoma brzo upija u kožu. Svega par kapi dovoljno je za jednu upotrebu, a nakon apliciranja, koža dobija zdrav sjaj i izuzetnu nežnost izgledajući svežije i zdravije. Odlična je podloga za prethodno spomenutu kremu iz iste kolekcije, jer zajedničkim delovanjem daje savršene rezultate.

Cena Boni Plant seruma za lice sa vitaminom E je 2490din.

Kroz samo korišćenje ovih proizvoda apsolutno mogu da potvrdim da su sjajan izbor preparata za negu suve kože. Pored idealne doze hidratacije, nežnosti i mekoće koju pružaju, kao i zbog vitamina E koji sadrže idealni su za zaštitu kože od negativnog uticaja spoljašnjih faktora. Bilo da je vaša koža podložna starenju, pušač ste ili pak svakodnevno boravite u zagađenom prostoru, ova mala i odabrana družina pomoćiće da vaša koža nastavi aktivnu proizvodnju kolagena u cilju elastičnosti, revitalizacije i očuvanja mladalačkog izgleda. Zdravlje naše kože nalazi se u vitaminu E, a proizvođači brenda Boni Plant su to prepoznali i ovaj izvanredan antioksidant uvrstili u proizvode za negu.


Celu Boni Plant kolekciju sa vitaminom E, kao i druge njihove proizvode možete poručiti putem njihove internet prodavnice ili preko društvenih mreža, odnosno facebook stranice i instagram profila. Pored poručivanja imate i mogućnost registracije, jer Boni Plant registrovani članovi imaju razne beneficije, jer svaki proizvod nosi određen broj bodova, pa tako za 20 skupljenih bodova ostvarujete pravo na besplatnu dostavu, dok za 30 bodova ostvaruje se i dodatnih 10% popusta uz besplatnu dostavu. Registracija je potpuno besplatna i bez ikakvih uslovljavanja i ograničenja, a sam postupak je krajnje jedostavan. Sve što je potrebno jeste popuniti kontakt formu za registraciju na sajtu ili poslati podatke putem poruke na Boni Plant zvanične Facebook stranice: Boni Plant Planet – oficijalna stranica i Boni Plant Planet – Zvanična stranica za Srbiju. Dostava se vrši na teritoriju Srbije i Bosne i Hercegovine.

Preporučila bih vam da obavezno obratite pažnju na sam brend, kao i na njihov asortiman, uključujući i kolekciju sa vitaminom E, jer su proizvodi koje poseduju i više nego vredni naše pažnje. Kolekcija sa vitaminom E je izuzetan saborac u očuvanju mladalačkog izgleda kože, jer starenje kože ne možemo sprečiti, ali uz pravilan odabir proizvoda to možemo neutralisati i odložiti.

Нема коментара:

Постави коментар