Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 29. април 2022.

Mame biraju Avalon Pharmu

Kada ste buduća mama ili mama koja se tek privikava toj po sve najlepšoj, ali i najodgovornijoj ulozi koja nam može biti nadenuta često se susrećemo sa mnogim nedoumicama i pitanjima.
Brinu nas stvari koje su do tog momenta izgledale tako jedostavne, a sada su toliko teške da nam je potrebna pomoć. Brinu nas strije, bolne bradavice i grudi, želja za dojenjem i želja za pružanjem svojoj bebi onog najboljeg.
No, ne retko to nas toliko optereti da se izgubimo u moru pitanja i ne vidimo da oko nas postoje stvari koje nam mogu biti od velike pomoći i majčinstvo učiniti najlepšim poslom na svetu. Kažem poslom, jer se plaća bezuslovnom ljubavlju koju nam naše bebe pružaju.
Kako bi rešili mnoge nedoumice koje muče mame u pomoć priskače nam Avalon Pharma, brend koji u svom asortimanu ima proizvode koji su potrebni svakoj trudnici, mami, ali i bebi:

- Kremu za strije
- Kremu za negu bradavica
- Kremu za negu pelenskog područija

Naime, Avalon Pharma je farmaceutska kuća sa dugom tradicijom u farmaceutskoj industriji poreklom iz Saudiske Arabije. Pored velikog asortimana kozmetičkih proizvoda, Avalon Pharma proizvodi i veliki broj lekova za humanu upotrebu i jedan su od vodećih proizvođača u farmaceutskoj industriji cele Afrike. Šireći se na tržište Evrope, jedinstvena lepota koja se ogleda kroz savršenu i pravilnu negu kože, dostupna je i u Srbiji.

Global Pharma je generalni uvoznik i zastupnik kozmetičkih proizvoda Avalon Pharme.

Već pri prvom kontaktu sa Avalon Pharma preparatima stekla sam utiska da se radi o izuzetnim proizvodima, jer opstati na tržištu Saudiske Arabije mogu samo brendovi čiji proizvodi se ogledaju po izuzetnom kvalitetu. I bila sam u pravu, kvalitet koji pružaju je izvanredan, a ja ću vam u nastavku teksta bliže približiti njihove proizvode namenjene mamama i bebama.



Pre nego što pređemo na same karakteristike i benefite proizvoda najpre bih želela da se osvrnem na pakovanja. Cela ova kolekcija namenjena mamama i bebama je u ljubičastoj boji. Pakovanja su u formi tuba i po meni su daleko praktičnija od teglica. Lakše je doziranje proizvoda, ali i smanjena je mogućnost prosipanja čime su pogodna za nošenje u svakoj torbi i neseseru.

Kao što sam na samom početku teksta rekla, u kolekciji namenjenom mamama i bebama nalazi se ukupno 3 proizvoda:

- Krema za strije
- Krema za negu bradavica
- Krema za negu pelenskog područija

Rekla bih da su to tri proizvoda koju su neophodna svakoj trudnici, mami i bebi.
Kako sam najpre spomenula trudnice, započeću sa proizvodom koji je potrebno koristiti od najranijeg perioda trudnoće, a njegovo korišćenje nastaviti i nakon porođaja.
Radi se o Avalon kremi za strije.

Naime, Avalon krema za strije ima za cilj da spreči nastanak strija, ali i da pospeši uklanjanje već nastalih strija. Bezbedna je za korišćenje u periodu trudnoće, ali i nakon porođaja.
Njena napredna formula ima visoku moć da usled naglog dobijanja kilograma spreči nastanak strija. Isto tako, pogodna je i nakon porođaja i naglog gubitka kilograma. Mislim da veliki udeo u njenoj efikasnosti imaju kolagen i elastin koji se nalaze u sastavu i koji pomažu koži da se na prirodan način širi i rasteže izbegavajući nastanak tih linija pod nazovom strije.
Smatram da se svaka trudnica i mama želi da izbegne mogućnost pojave strija, a Avalon krema u tome može jako pomoći.
Ono što mi se izuzetno dopada, a veoma razlikuje ovu kremu od proizvoda iste namene jeste njena nemasna i brzo upijajuća formula. Uglavnom preparati ove namene znaju biti dosta teški i masni, tako da im je potrebna čitava večnost da se upiju, a to ni jedna od nas ne voli. Treba nam nešto što ćemo lako naneti, umasirati, obući se, a znati da smo svojoj koži pružili sve potrebno da se na pravilan način širi i rasteže. Ova krema je proizvod koji nam to i omogućava. Nanosi se dva puta dnevno na kritična mesta, odnosno na mesta koja su sklona pojavi strija, lagano se umasira i ostavi da radi svoj posao.
Kako ima 70ml, a jako sporo se troši za sigurno je da će nam dugo trajati.
Pored trudnica i mama, ova krema za strije pogodna i za tinejdžere, odnosno u periodu puberteta kada usled naglog rasta i rastezanja kože može doći do pojave strija.
Cena Avalon kreme za strije je 750din.

U periodu trudnoće ne menja se samo koža, menja se ceo organizam. Organi se pomeraju i prave mesta bebi, a promenama zahvaćene su i grudi. U trudnoći grudi su osetljve, veće, a same bradavice podložne su peckanju i trenju, pa shodno tome moramo birati odgovarajući grudnjak koji će biti udoban i nežan, ali i proizvod koji će ih učiniti gipkim i spremnim za bebu. Odmah nakon rođenja bebe grudi dobijaju funkciju osnovnog izvora hrane i svaka mama želi da doji bebu, jer svi znamo koliko je blagotvorno majčino mleko na rast i razvoj naše bebe. No, često dojenje ne ide baš tako glatko i jednostavno kako smo zamišljali i može predstavljati veliki problem. Loš hvat bebe i osetljive bradavice mogu stvoriti veliku nelagodnosti koja će dovesti do pojave regada koje će dojenje učiniti još težim. Ali, na našem tržištu postoji dosta preparata sa kojima možemo negovati bradavice i učiniti ih gipkim i pripremnjenim za dojenje čime možemo izbeći sve neželjene simptome. Jedan od tih preparata pripada i Avalon Pharmu, a to je Avalon krema za negu bradavica
Naime, ova krema ima za cilj da dojenje učini bezbolnim, odnosno da učini bezbolnim prvi kontakt bebe sa bradavicom. Bogata je izuzetnim negujućim sastavom na čelu sa maslinovim uljem, kakao buterom, pantenolom i vazelinom. Jako je važno spomenuti činjenicu da je ova krema 100% prirodna i 100% sigurna za korišćenje. Kako se radi o prirodnom proizvodu, nema potrebe za ispiranjem pre dojenja. Kremu je potrebno naneti na područije oko bradavica nakon svakog dojenja, a može se koristiti i trudnoći kao deo pripreme bradavica za dojenje.
Cena Avalon kreme za negu bradavica je 800din.

Poslednji, ali ne manje važan preparat iz kategorije mama i beba tiče se nege bebe, odnosno nege pelenskog područija. Naime, pelensko područije usled konstantne vlažnosti i toplote podložno je pojavi ojeda. Da li se radilo o ojedu usled nedovoljne higijene, upotrebe vlažnih maramica ili pak nekog spoljnog faktora, pelenski osip zna biti dosta nezgodan. Osip praćen crvenilom i iritacijama jako smeta bebi izazivajući nelagodnost i razdražljivost, te ga je potrebno što pre ukloniti. Najpre, iz upotrebe moramo izbaciti vlažne maramice, a zatim koristiti kremu koja je namenjena upravo pelenskom osipu i u sebi ima na prvom mestu sadrži cink.
Takva krema je upravo Avalon krema za pelenski osip.
Naime, ova krema u svom sastavu sadrži cink oksid, pantenol, cetrimid, maslinovo ulje i ricinusovo ulje. Izuzetno je efikasna kod umirivanju osetljive kože i smirivanju ojeda. Njena superiorna sposobnost učiniće da oštećena koža vrlo brzo bude zamenjena zdravom i mekom kožom koju zaslužuje da ima svaka bebica. Ono što je jako bitno, ima i antibakterijski efekat usled prisustva centrimida, ali i stvara snažnu barijeru između bebine kože i pelena čime sprečava novi nastanak pelenskog osipa i ojeda. 
Pogodna je za korišćenje od prvog dana bebinog rođenja, ali i nakon svakog menjanja pelena.
Uz to, pogodna je ne samo za bebe, već i za odrasle koji imaju problema sa pojavom osipa i ojeda. 
Cena Avalon kreme za pelenski osip je 700din.

Koristeći ove proizvode došla sam do zaključka da su jako efikasni i apsolutno neophodni. Iako nisam trudnica, ja sam mama koja svojoj deci želi da pruži najbolju negu, ali i da iskreno preporuči drugim mamama i trudnicama proizvode koji će im pomoći i olakšati dane pre i posle porođaja. Podrška i pomoć jednih drugima jako znači i uvek je dobro znati da imamo brend koji svojim proizvodima može biti spas u mnogim situacijama.

Više informacija o Avalon Pharma proizvodima možete pronaći na njihovoj zvaničnoj instagram stranici, dok ih možete poručiti na njihovom zvaničnom sajtu. Tamo možete poručiti sve Avalon Pharma proizvode, ali i ostvariti besplatnu poštarinu za poručena dva i više proizvoda.

Нема коментара:

Постави коментар