Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

среда, 13. децембар 2023.

Nega nežne dečije kože adekvatnim preparatima, jer osetljiva koža zaslužuje nežne preparate!

 Svaka mama zna koliko je adekvatna nega dečije kože bitna, jer nepodobnim odabirom preparata za negu naših mališana po sve osetljivoj i nežnoj koži možemo napraviti ogromnu štetu koju ćemo kasnije teško ispraviti. Naime, usled ne adekvatnog odabira kozmetičkih preparata za kupanje i mackanje mališana možemo izazvati sušenje kože, burne alergijske reakcije, osipe pa čak atopiju i ekcem. Usled toga neophodno je da sa izuzetnom pažnjom izvršimo odabir preparata za higijenu i negu i da prilikom odabira obratimo pažnju na namenu i sastav i da izaberemo preparate koji će raditi u službi zdravlja kože naših mališana.

Upravo takve preparate imamo u paleti biokozmetike Medical Plants čiji se osnivač mr ph. Mirjana Pantelić više od 25 godina bavi razvojem sopstvenih formulacija zasnovanih na savremenim saznanjima i iskustvima, kao i usavršavanju receptura nasleđenih od svog dede, jednog od prvih posleratnih farmaceuta. Porodična tradicija i podrška, stalna edukacija i ljubav prema farmaciji iznova donose kvalitetne formulacije za negu i ulepšavanje kože i kose kako odraslih tako i dece. U njihovom bogatom asortimanu možemo pronaći izvanredne visoko korisne preparate koji nude maestralni efekat čime zaslužuju da se nađu na samom vrhu kada je nega u pitanju. Pored fantastičnih preparata za odrasle, moram da poseban akcenat stavim na preparate koji su pogodni i za decu. Radi se o fascinantnim preparatima koji su izuzetno nežni, efikasni i kompatibilni čak i sa osetljivom dečijom kožom.

 Počeću najpre od preparata za kupanje, odnosno čišćenje nežne kože, jer proizvod sa kojim kupamo naše najmlađe mora da bude posebno formulisan potrebama osetljive kože tako da ne izaziva sušenje već pruža regeneraciju i hidrataciju.

Dakle, radi se o Medical Plants uljanoj kupki, idealnim izborom za bezbrižan kupanjac. Medical Plants uljana kupka sa uljem pirinča je blaga i nežna kupka, prilagođena potrebama suve, osetljive i ekcemu sklone kože. Sadrži ulje pirinča bogato linolnom i linoleinskom kiselinom, vitamin B5, alantoin, glicerin i ulje lavande koji doprinose da se koža tokom kupanja ne isuši, a da pri tome ostane nežna, hidrirana i nahranjena. Ovi sastojci deluju regenerativno i umirujuće, pomažući koži da održi prijatnu elastičnost preko dana. Ne isušuje kožu i ostavlja prijatan miris lavande čija aromatična nota pomaže relaksaciji.

 
Medical Plants Uljana kupka dolazi u pakovanju od 200ml. Pakovanje ima pumpicu koja veoma olakšava doziranje samog proizvoda predstavljajući  nešto najnežnije što možete da priuštite nežnoj koži. Jako je nežne teksture i veoma blagog mirisa kao i svi Medical Plants proizvodi. Za celo telo dovoljne su dve pumpice ove uljane kupke. U dodiru sa vodom blago peni, a kožu ostavlja mekanom i nežnom te je pravi melem za umirenje simptoma atopijskog dermatitisa i ekcema, jer veoma dobro umiruje svrab, uklanja crvenilo i suve pečate ostavljajući kožu hidriranom i gipkom.

 
Nakon kupanja jako je važno kožu nahraniti i zaštiti, posebno kada se radi o prevojima i pelenskoj regiji, jer usled konstantne izloženosti vlazi koža u tim delovima ima tendenciju da puca, te je neophodno koristiti barijerne kreme koje smanjuju transepidermalni gubitak vlage iz površinskog sloja i štite kožu od isušivanja.Takva krema je i Medical Planst Ung. Emolliens , hranljiva i brzo upijajuća zaštitna krema koja neguje i hidrira veoma suvu i grubu kožu.
 
 
Medical Planst Ung. Emolliens je jedan izvanredan preparat predivne i nežne teksture koja se lako nanosi i koža je brzo apsorbuje pružajući idealnu negu, pa ćemo uz pomoć nje kožu održati negovanom i zdravom, a izbeći ćemo pucanje i sušenje kože, kao i crvenilo, iritacije, ali i sve one neprijatne simptome koji znaju da prate osetljivu kožu. Zbog svojih zaštitnih sposobnosti idealan je izbor za negu pelenske regije, ali i za negu celog tela i lica. Važno je napomenuti da je ova krema pogodna za bebirone od prvog dana i da predstavlja preparat koji će učiniti kožu hidriranom i divno nežnom.
 
 
Kada smo već kod nege osetljive pelenske regije moram da vam spomenem još jedan sjajan preparat iz Medical Plants palete, a to je Derma-Zinc Jecoris krema za negu kože i pelenske regije. Ova krema je pažljivo kreirana namenski za negu pelenske regije i u svom sastavu sadrži maestralan skup prirodnih sastojaka koji rade u zajedničkoj singeriji za negu osetljive, nadražene i crvene kože.
 
 
Derma-Zinc Jecoris krema u svom sastavu sadrži cica ekstrakt, riblje ulje, kao i cink oksid koji pozitivno utiču na negu pelenske regije, kako i za negu nadražene kože. Skup ovih sastojaka u jednoj kremi doprinosi ublažavanju, ali i potpunom uklanjanju iritacija, osipa, ojeda, ali i atopije i ekcema čime predstavlja proizvod apsolutno neophodan za svaku baby torbu i spas u pravi čas, jer nema mame koja se nije susrela sa pelenskim ojedom i iziritiranom kožom.

  
 Pored Derma-Zinc Jecoris kreme u Medical Plants paleti imamo još jednu jako dobru kremu za negu i zaštitu crvene, upaljene i isušene kože. Dakle, radi se o Derma noćurak kremi čija je prvashodna namena ishrana kože. Ova krema je jedna emolijentna krema izrazitog sastava u kome su prisutna ulja žutog noćurka i lavande koji hrane kože i čine je negovanom i hidriranom.

 
Medical Plants Derma noćurak krema je jedna izuzetno nežna, blaga i prijatna krema. No, nemojte se prevariti, ova krema jako dobro hrani kožu, štiti od suvoće i neprijatnog zatezanja.  Idealan je izbor za svakodnevnu negu mališana, pa čak i za svakodnevnu negu novorođenih beba, jer nakon mackanja koža je meka, nahranjena i gipka.

 
Pored Derma noćurak kreme još jedna krema koja je sjajan izbor za svakodnevnu negu novorođenih beba. Radi se o Medical Plants D - Pantenol 5% gel kremi koja pored svog umirujućeg svojstva, pruža i mekoću i nežnost koži, te je idealan izbor za svakodnevnu negu.

Ova krema u svom sastavu sadrži sadrži D-Pantenol koji je izuzetno dobar za negu nežne dečije kože. Izuzetno je blaga i nežna krema i ima veoma lep miris. Miris same kreme nije jak, kao što je slučaj i sa većinom Medical Plants proizvoda što mi se veoma sviđa, jer ni jedna mama ne voli jake mirise u proizvodima koji se koriste za negu beba.
Pored toga, moram da napomenem da ova krema ima najnežniju teksturu koja se divno razmazuje, veoma je blaga i koža je brzo upija. Mislim da mi je ta njena nežnost od velikog značaja, jer znamo da je za naše bebe nežnost veoma bitna, te je ova krema idealna za negu celog lica, ali i tela naših mališana.

Kako ovaj tekst ne bi bio predugačak, privodim ga kraju, ali ne smem da vam ne spomenem još Medical Plants Derma Sprej. Ovaj sprej ima širok spektar svog delovanja, kao što i sam naziv kaže, jedan sprej - više rešenja. Namenjen je prvenstveno nezi kože, odnosno hidriranju, smirivanju i osvežavanju kože.
 
 
Medical Plants Derma Sprej je zapravo tonik koji se može koristiti kako na licu, tako i na telu. U svom sastavu na prvom mestu ima vodu koja vlaži kožu, zatim pantenol i glicerin koji umiruju i hidriraju. Uz sve to, ovaj sprej ima i cica ekstrakt, aloju i vitamin B. Idealan je izbor za hidrataciju i negu kože u situacijama kada je nadražena, isušena, crvena, dehidrirana i uznemirena. Divno se slaže sa svim proizvodima za negu i čini savršen i adekvatan izbor u svim onim situacijama kada ne znate šta bi koristili, a potreban vam je preparat za instant umirenje kože. U tim momentima ovaj sprej je sjajan izbor, a činjenica da ima dozer u formi spreja dodatno olakšava samo korišćenje. Možete ga koristiti za pelensku regiju, prevoje, celo telo, rukice i lice i znati da se upotrebili preparat koji će umiriti svrab i crvenilo, ali i pružiti hidrataciju i svežinu, istovremeno pomažući u smirivanju i zaštiti osetljive kože.
 
Svi Medical Plants proizvodi satkani su od pažljivo izabranih sastojaka koji pružaju maestralne rezultate čime su idealni za negu naših najmlađih, počev od beba od prvog dana, kao i starije dečice. Važno je reći da nemaju kontra efekat i da njihovom upotrebom mališanima pružamo po sve neophodnu i nežnu negu. Pogodni su kao preparati za svakodnevnu negu, ali i u stanjima iritacija i crvenila kada su potrebni preparati koji će dovesti do ublažavanja i nestanka neugodnih simptoma u čemu su zaista sjajni.
 
Sve proizvode možete poručiti preko njihovog zvaničnog sajta i dostava je besplatna za narudžbine preko 2500din.

Ne zaboravite, negujte nežnu dečiju kožu adekvatnim i zdravim preparatima, jer osetljiva koža zaslužuje nežne preparate!
 

Нема коментара:

Постави коментар