Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

четвртак, 22. јул 2021.

I dečija koža traži spf zaštitu | Medical Plants

U jednom od prethodnih tekstova pisala sam o važnosti spf krema i zaštiti kože od neželjenog uticaja sunčevih zraka. U tom tekstu bazirala sam se na zaštitu kože odraslih i njenu važnost, ali ne mogu da budem, a da ne spomenem i koliku važnost i značaj ima zaštita dečije kože. Deca ne mogu svoje detinjstvo provesti u zatvorenom prostoru i naprotiv, trebamo ih što više izvoditi napolje i vreme provoditi na svežem vazduhu. Međutim, dečija koža je izuzetno nežna i krhka, tako da je od najranijeg doba treba negovati i adekvatno zaštiti. Bez obzira na to da li se deca izlažu suncu u najrizičnijem delu dana ili ih pak izvodite samo ujutru i uveče jako je važno koristiti zaštitini faktor. Dečija koža je dosta tanja nego koža odraslih i zbog toga zahteva veću negu. Zbog svoje strukture, koža dece je mnogo osetljivija i podložnija uticaju sunčevih zraka. Adekvatna zaštita nežne dečije kože može se postići izbegavanjem sunca od 11 do 17h, ali i koristeći zaštitni faktor, kao i proizvoda nakon sunčanja o kojima ću vam pisati u sledećem tekstu. 
Jako je važno koristiti spf zaštitu čak i kada je dan oblačan, pa i tokom zime, jer je i tada uv index zračenja veliki, pa oštećenja na koži mogu nastati mnogo pre nego što fizički budu vidljiva. Zbog toga je jako važno deci svakodnevno nanositi zaštitni faktor kako bi sprečili neželjeni uticaj uv zračenja na njihovu kožu.
U ovom tekstu želim da vam predstavim dva proizvoda koja su namenjena zaštiti dečije kože, odnosno mogu se koristiti od najranijeg pa do najstarijeg doba što je super jer u ovom slučaju iste proizvode mogu koristiti kako deca, tako i roditelji.
Radi se o proizvodima za sunčanje brenda Medical Plants.

Medical Plants je brend koji ima moje poverenje, pa je samim tim negde logično da sam njima poverila ulogu zaštite kako svoje kože, tako i kože svoje dece. 
Iz njihove široke palete proizvoda koristimo dva proizvoda za sunčanje i zaštitu kože, a to su Medical Plants Zaštitna krema spf 25 i Medical Plants Sun Protect mleko za sunčanje.
Oba proizvoda namenjena su zaštiti od neželjenih uva i uvb zraka.


Medical Plants Sun Protect zaštitna krema za lice ima spf 25 i namenjena je zaštiti kože lica. O ovoj kremi pisala sam vam u jednom od prethodnih tekstova, ali nije na odmet ponovo spomenuti njene benefite, kao i činjenicu da je pogodna za korišćenje i na dečijoj koži.


Dečija koža lica je svetlija od kože odraslih, pa je samim tim manje otporna na sunčeve zrake, kao i koža sa pegicama. Takva koža je podložnija uticaju sunca i stvaranju neželjenih efekata poput opekotina. Moja deca imaju pegice ( nasledno) i zbog toga veliku važnost pridajem proizvodima sa spf faktorom.

Medical Plants Sun Protect zaštitna krema dolazi u pakovanju od 50ml. Radi se o pakovanju u tubi i pogodno je za nošenje u torbi ili neseseru. Ova krema namenjena je zaštiti od uva i uvb zraka i ima optimalni spf faktor. Ima izuzetno dobru teksturu, nije masna, ne ostavlja beli trag i koža je veoma brzo upija. Kako je ne masna, lako se nanosi, pa mi je potrebno svega par sekundi da je nanesem kako na svoje lice, tako i na lice moje dece. Ovo mi je jako bitno, jer sam mama dva dečaka koji su veoma nestrpljivi i žele da brže bolje istrče iz kuće, tako da je nanesemo neposredno pred izlazak i posle 15min možemo u šetnju.
Ova krema je jako povoljna, odnosno košta svega 890 din i ako uzmemo u obzir sve njene benefite, smatram da je izuzetno pristupačna svakom džepu.

Medical Plants Sun Protect mleko za sunčanje koristim, kao i kremu pri svakom izlasku iz kuće. Ima spf 25 i namenjeno je kako nama odraslima, tako i deci. Koristim ga bilo da idemo do prodavnice ili pak na reku ili bazen. U svakom slučaju, sigurna sam da koristeći ovo mleko koža tela je na pravi način zaštićena.

MP Sun Protect mleko dolazi u pakovanju od 200ml. Pakovanje ima pumpicu koja olakšava samo doziranje proizvoda, a i deci se veoma sviđa, tako da je i sami koriste.
Ovo mleko ima redju teksturu i podseća na losion, međutim ne ostavlja masna trag i koža ga brzo upija. Samo mleko je bele boje, ali na koži kada se razmaže, boja ne ostaje, već postaje skroz bezbojno. Ono što sam još primetila je sam miris ovog mleka za sunčanje. Ima divan miris koji se dugo zadržava na koži. Sam miris nije jak, ali je primetan i mene podseća na vanilu. Baš mi se dopada.


Ovo mleko za sunčanje koristim svakodnevno, kako na svojoj koži, tako i na koži tela svoje dece i jako sam zadovoljna. Iako ima spf 25 koji je za neke mali, za mene je dovoljan, jer ni ja, a ni deca nismo imali neželjene posledice. Jako dobro štiti od sunca, nemamo crvenilo, a koža je dobila lepu boju, jer se postepeno izlažemo suncu, a koristimo ovo mleko, tako da je velika zabluda da koristeći spf nećemo dobiti preplanulost.
Međutim, zdrava koža je važnija od preplanulosti i bilo kakve boje.


Mislim da je praveći ove proizvode, Medical Plants napravio jako dobar korak, jer su oba odlična i idealan izbor za sunčanje. Savršeno funcionišu i odlično štite kožu, tako da vam slobodno mogu preporučiti kao zaštitu od sunca, kako kože odraslih, tako i zaštiti nežne dečije kože. 
Štite, a ne isušuju kožu, što je jako važno, ali nećemo zanemariti i korišćenje proizvoda nakon sunčanja o kojima vam pišem već u narednim tekstovima.
Sve MP proizvode možete poručiti preko njihovog sajta ili potražiti u bolje snabdevenim apotekama.

Nadam se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste saznali nešto novo, kao i da svoju kožu, a i kožu svojih najmanjih štitite na pravi način.
Hvala Vam na čitanju!

Нема коментара:

Постави коментар