Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 27. јул 2021.

Nega kože nakon sunčanja | Recenzija

U prethodnim tekstovima pisala sam vam o spf faktoru i proizvodima za sunčanje, a sada je vreme da se osvrnemo i na negovanje kože posle sunčanja, jer kao što je bitan zaštitni faktor, tako su i bitni adekvatni proizvodi nakon izlaganja suncu. Usled delovanja sunčevih zraka naša koža ima tendenciju da se isuši i zbog toga je bitna pojačana hidratacija kako pre, tako i posle sunčanja.
Pored toga što proizvodi nakon sunčanja pružaju našoj koži hidrataciju, oni takođe kožu osvežavaju, umiruju i regenerišu.
U ovom tekstu pokazaću vam dva Medical Plants proizvoda koji su veoma dobar izbor za negovanje kože kako posle sunčanja, tako i pre.

Medical Plants u svojoj širokoj paleti proizvoda ima i dva proizvoda koji odlično mogu da pomognu našoj koži da se vrati u svoje prvobitno stanje, odnosno stanje pre sunčanja. Radi se o Medical Plants Derma Spreju i Medical Plants D Pantenol 5% gel kremi. Ovi proizvodi pored toga što imaju odlične benefite za našu kožu, mogu da ih koriste kako deca, tako i odrasli.



Oba proizvoda dolaze u kartonskim pakovanjima na kojima su navedena osnovna svojstva samog proizvoda, kao i sastav.


Jedan od izuzetno dobrih proizvoda koji je multifunkcionalan je definitvno Medical Plants Derma Sprej.
Ovaj sprej ima širok spektar svog delovanja, kao što i sam naziv kaže, jedan sprej - više rešenja. Namenjen je prvenstveno nezi kože, odnosno hidriranju, smirivanju i osvežavanju kože.

Medical Plants Derma Sprej dolazi u bočici sa rasprašivačem i ima 150ml. O njemu sam vam jednom već pisala, ali nikad dovoljno priče o jednom ovakvo efikasnom proizvodu, zar ne?

Medical Plants Derma Sprej je zapravo tonik koji se može koristiti kako na licu, tako i na telu. U svom sastavu na prvom mestu ima vodu koja vlaži kožu, zatim pantenol i glicerin koji umiruju i hidriraju. Uz sve to, ovaj sprej ima i cica ekstrakt, aloju i vitamin B. Zbog toga, ovaj sprej je savršen nakon izlaganja suncu, jer će istog momenta nakon sunčanja kožu rashladiti i regenerisati, ali i neutralisaće crvenilo i sprečiti iritacije.
Ovaj sprej ima blag, skoro neutralan miris koji će odgovarati svima i neće smetati ukoliko ga koristite na licu. Pored negovanja kože nakon sunčanja, ovaj sprej koristim i za negovanje svih suvih delova na koži, nakon depilacije, ali i za neutralisanje atiopijskog dermatitisa. Zaista jedan multifunkcionalan proizvod koji staje u svaku torbu i predstavlja idealnog saborca u svakoj situaciji.
Cena Medical Plants Derma Spreja je 650din.

Drugi proizvod koji je savršen za negu suve, grube i osetljive kože lica, ali i za negu kože pre i posle sunčanja je Medical Plants D-Pantenol 5% gel krema.
Medical Plants D - Pantenol krema dolazi u pakovanju od 50 ml i u sebi sadrži D-Pantenol koji je izuzetno dobar za kožu nas odraslih, ali i za nežnu dečiju kožu.

Medical Plants pazi na sastojke svojih proizvoda i  pažljivo ih bira, pa se i zbog toga u ovoj kremi nalazi vitamin B koji ima važnu ulogu u smirivanju iziritirane kože.

Medical Plants D - Pantenol 5% gel krema je izuzetno blaga i nežna krema koja ima veoma lep miris. Miris same kreme nije jak, kao što je slučaj i sa većinom Medical Plants proizvoda što mi se veoma sviđa, jer ne volim jake mirise u proizvodima koji se koriste na licu.
Ova krema ima najlepšu, odnosno najnežniju teksturu koju sam do sada videla u jednoj kremi. Divno se razmazuje, veoma je blaga i koža je brzo upija. Mislim da mi je ta njena nežnost do negde jasna, jer je ova krema pogodna i za bebe, a znamo da je bebama nežnost veoma bitna.



Medical Plants D - Pantenol 5% gel krema pored svog umirujućeg svojstva, pruža i mekoću i nežnost koži. Ima veoma dobar hidrirajući efekat što je potrebno svakom tipu kože. 
Uz sve to, krema jako umiruje kožu što nam treba nakon sunčanja, jer izlaganjem suncu  naša koža trpi jednu vrstu stresa, pa joj je smirivanje i regeneracija preko potrebna. Ova krema će nam i u tome pomoći tako da će blagotvorno delovati na našu kožu i pomoći joj da što brže povrati vlagu i da se regeneriše.
Mislim da je ova krema odličan izbor kao jedan od proizvoda za negu kože nakon sunčanja, jer ima odličan efekat i mogu da je koriste i deca. Bez obzira na to kakve kreme volite, sigurna sam da će vam se ova krema dopasti na prvo mazanje, jer ovu nežnost retko koji proizvod poseduje.
Cena Medical Plants D - Pantenol 5 % gel kreme je 450din.

Smatram da su ova dva proizvoda, pored svega jako dobri nakon sunčanja. Efikasni, imaju odličam sastav, mogu da ih koriste najmlađi i cenovno su veoma pristupačni. Imaju sve benefite koji nam trebaju, a kada period sunčanja prođe možemo ih koristiti kao sastavni deo nege kože.
Sve Medical Plants proizvode možete pronaći i poručiti preko zvaničnog sajta ili kupiti u bolje snabdevenim apotekama.

2 коментара: