Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 10. септембар 2021.

Fitocea krema | Conseko Pharm

Koliko puta ste samo čuli rečenice " Bolje sprečiti nego lečiti" ili "Preventiva je pola zdravlja" ? Sigurna sam mnogo puta.
Sada su se ljudi iz farmaceutske kompanije Conseko Pharm dosetili i pretvorili ove rečenice u preparate koji mogu pomoću u očuvanju zdravlja, ali i kože.
Radi se o multifunkcionalim proizvodima koje sam u prethodnom periodu testirala i poželela da vam u ovom tekstu prenesem svoje utiske.

Imala sam priliku da isprobam tri proizvoda i to su Fitocea krema, Bronholah gel i Fitomel 7 gel .
Proizvod koji je na mene ostavio najveći utisak jeste upravo Fitocea krema.

Fitocea krem spada u red pantenol krema koje su na daleko poznate po svojim dobrobitima. Pored pantenola, Fitocea krem u sebi sadrži i ekstrakt biljke Ehinacea koja je odlična u jačanju imuniteta kože,ali i očuvanju lipidnog sloja kože. Uz to, ova krema štiti kožu od infekcija, umiruje i regeneriše.
Pored toga, Fitocea krem u sebi ima i ulje nevena, sok aloje, ekstrakt kamilice i pantenol 5%.

Fitocea krem dolazi u tuba pakovanju od 50g. Po meni, ovo je praktično pakovanje za kremu ovog tipa, jer je savitljivo i mogu celu kremu da iskoristim.
Moram da dodam da mi se svidja i dizajn samog pakovanja, jer je jednostavan, minimalistički, a opet lep.

Fitocea krem ima blag, skoro pa neutralan miris za koji mislim da bi svima odgovarao.
Što se tiče teksture, ovde imamo malo gušću teksturu, ali je i razumljivo jer se ipak radi o kremi prirodnog sastava koja je namenjena koži kojoj je potrebna pojačana nega.
Sam krem je malo jači, masniji, ali ne previše, jer ga koža veoma brzo upija. Odmah po upijanju, koža je mekana na dodir, nahranjena i hidrirana. Svidja mi se što veoma brzo sanira sve suve pečate na telu, tako da može biti odličan izbor kada krene hladnije vreme, jer je poznato da hladno vreme i vetar veoma isušuju kožu.
Mislim da ova krema može da bude spas u mnogim situacijama, ali i dobar izbor u svakodnevnoj nezi tela.
Cena Fitocea krema je 479din.

Sledeći proizvod koji mi je sa razlogom privukao pažnju jeste Fitomel 7 gel koji hladi. Da, da, dobro ste pročitali gel koj hladi.
Ovaj gel namenjen je da umiri kožu tako što je hladi. Pomaže kod svraba od ujeda insekata, alergije, ali i kod opekotina. Pored toga delotvoran je kod crvenih i upaljenih akni.
U svom sastavu ima 7 prirodnih sastojaka:
Hamamelis
Pantenol
Aloe Veru
Bisabolol
Vitamin E
Etarsko ulje Lavande
Mentol

 Fitomel 7 gel dolazi u pakovanju od 80ml. Samo pakovanje ima pumpicu koja olakšava doziranje proizvoda.
Ovaj gel ima miris mentola i što je i razumljivo, jer u sebi upravo sadrži mentol. Meni se to sviđa, jer je miris veoma osvežavajuć.

Fitomel 7 gel ima lepu gelastu teksturu koja se lako razmazuje. Kada se razmazuje stvara se osećaj hlađenja koji moram priznati veoma prija posebno kada se radi o opekotinama.
Koža ovaj gel brzo upije i veoma brzo se vidi njegovo dejstvo. Kada ga nanesem na opekotinu, pored toga što hladi, ovaj gel pomaže da što pre prođe i da se ne stvore plihovi, kao i ožiljak. Takođe, probala sam i da ga nanesem nakon ujeda komarca i svrab je brzo prestao, tako da je ovaj gel zadovoljio moja očekivanja.
Cena Fitomel 7 gela je 388din.
Pored Fitomel 7 gela u ponudi postoji i Fitomel 7 junior koji se preporučuje za negu dečije kože nakon ujeda insekata, kod alergija, ali i za saniranje pelenskog osipa.

Poslednji, ali ne manje važan proizvod koji sam isprobala je Bronholah gel.
Ovaj gel namenjen je za olakšavanje disanja u toku prehlade, ali i za saniranje posledica alergija posebno kada se radi o ambroziji.
On utiče da se pročiste disajni putevi, ali i smiruje nadraženu sluzokožu tokom alergija.
U svom sastavu sadrži 4 etarska ulja : nane, eukaliptusa, lavande i limuna.

Bronholah gel dolazi u pakovanju od 30ml.
Ima gelastu, providnu teksturu koja je lagana i veoma mala količina dovoljna je za korišćenje. Pored toga ima jako svež miris eukaliptusa koji dodatno pomaže u pročišćavanju disajnih puteva.
Ovaj gel nanosi se ispod nosa, ispod uha, ali i na slepoočnice. Svojim mirisom, ali i dejstvom pomaže da simptomi prehlade, ali i alergije što pre prođu.

Ovaj gel je pravi spas u periodu prehlade ili alergije, isprobano i dokazano. Ove godine sam po prvi put imala problema sa ambrozijom i alergijom na istu. Svrab, glavobolja, curenje nosa, kijavica, suzenje očiju sve su to bili simptomi koji su pratili upornu ambroziju. Nanosila sam par puta ovaj gel ispod nosa, ali i na slepoočnice i moram priznati da mi je dosta olakšao. Najpre što mi je prijao miris, a zatim i činjenica da je umanjio alergiju dovoljna je da se ovaj gel nađe u ladicu sa proizvodima koje uvek moram imati u kući. Pored moje alergije, muž se prehladio i imao je zapušen nos, pa je i on koristio ovaj gel i kaže da je prezadovoljan, jer je bez muke pročistio disajne puteve. Zaista ga mogu slobodno svima preporučiti.
Cena Bronholah gela je 230din.


Fitocea krem, Bronholah gel i Fitomel 7 su samo mali deo asortimana Conseko Pharm farmaceutske kompanije. U svojoj ponudi imaju još dosta proizvoda, a informacije o njima možete dobiti na njihovom zvaničnom sajtu ili instagram profilu.Pored toga sve njihove proizvode možete kupiti online na sajtovima apoteka Vegapharm i Apoteka Online, kao i u bolje snabdevenim apotekama.

Nadam se da vam je tekst bio korisan i da sam uspela da vam bliže približim ove proizvode.

Нема коментара:

Постави коментар