Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

субота, 18. септембар 2021.

Medical Plants micelarna voda i Emoliens za skidanje šminke

Već neko vreme jako je popularno 2 step skidanje šminke i čišćenje kože, odnosno korišćenje najpre uljanog čistača, a zatim umivalice na bazi vode. Takav metod je dobar, posebno ako koristite spf faktor. Međutim smatram da smo negde zaboravili mleka za skidanje šminke i micelarne vode, a oni takođe odlično skidaju šminku i čiste kožu.
Micelarna voda u sebi sadrži micele koje privlače nečistoću i na taj način uklanja svu nečistoću sa lica i ostatke makeup-a. Mnogi je ne ispiraju, ali moje mišljenje je suprotno, odnosno uvek nakon korišćenja micelarne lice umijem vodom.
Mleko za skidanje šminke je zapravo krema koja rastvara nečistoću i makeup i na taj način čisti kožu bez isušivanja. Pored toga, mleko za skidanje šminke nije agresivno i pogodno je za sve tipove kože, posebno za suvu i osetljivu kožu.
Shodno tome u ovom tekstu želim da vam predstavim dva proizvoda, odnosno micelarnu vodu i mleko za skidanje šminke sa kojima možemo jako dobro očistiti kožu i skinuti ostatke šminke.
Radi se o proizvodima prirodne kozmetike Medical Plants.

Medical Plants je, kao što sam rekla, prirodna kozmetika koja vodi računa o sastavu, ali i efikasnosti svojih proizvoda. Ulažu dosta u njih, a za uzvrat dobija proizvode koji od svojih korisnika dobijaju samo reči hvale.
Njihovi proizvodi nalaze se u okviru bolje snabdevenih apoteka, ali i na njihovom sajtu odakle se mogu direktno poručiti.

Medical Plants micelarna voda i Emoliens za skidanje šminke spadaju u grupu proizvoda za čišćenje i negu kože svih tipova. Zbog svoje nežnosti zadovoljavaju potrebe i najosetljivije kože bez izazivanja iritacija.

Medical Plants micelarna voda je proizvod koji je izuzetno blag, a tu su i njegovi sastojci da i to potvrde. U svom sastavu sadrži pantenol, bisabolol, ali i ulje avokada.

Medical Plants micelarna voda dolazi u providnom, plastičnom pakovanju od 450ml. Samo pakovanje je veće, tako da nije baš najbolja opcija za putovanja, ali kako ima veliki otvarač jako lako može se presuti u travel size pakovanje i tako je spakovati u neseser.

Ova micelarna voda ima blag, skoro pa neutralan miris. Nema ni boju, kao što možete videti u bočici, ali i po nakvašenom tuferu. Jako je malo potrebno proizvoda kako bi očistili lice, ali i uklonili šminku. Veoma efikasno uklanja tragove šminke, čak i maskaru, a pri tom ne iritira oči što je veoma pohvalno. 
Ni u jednom momentu mi nije izazvala iritacije ili akne.  Veoma je dobra za svakodnevno korišćenje, jer je blaga, a sa njom sam sigurna da je moje lice čisto i spremno za ostale proizvode u rutini nege.
Cena Medical Plants micelarne vode je 599din.

Kada nosim jači makeup onda pored micelarne vode koristim još jedan proizvod, jer želim da budem sigurna da je moja koža čista i da je sva šminka skinuta. U tom slučaju koristim Medical Plants emolins za skidanje šminke. Pored toga što skida šminku ovo mleko neguje i hrani kožu.

Medical Plants Emoliens za skidanje šminke dolazu u pakovanju od 200ml. Pakovanje je veoma praktično iz razloga što ima pumpicu, pa je samim tim korišćenje dosta olakšano. Za jedno korišćenje dovoljne su dve pumpice.

Ovaj emoliens za skidanje šminke i čišćenje kože je jedan jako blag proizvod sa najfinijim mirisom belog lotosa i bele orhideje. Miris nije jak i napadan, već kao što je i sam proizvod blag, takav je i miris. 
U svom sastavu ima skup dobrih sastojaka koje čine vitamini E i vitamin B5. Ovi vitamini utiču na to da koža nakon korišćenja emoliensa bude mekana i nežna, a ne suva i isušena.

Što se tiče teksture, ovde imamo jednu jako finu, nežnu i svilenkastu teksturu. Lako se razmazuje bilo da se koristi na suvoj ili vlažnoj koži, a još lakše se isprira ostavljajući kožu najpre čistom, a zatim nahranjenom i nežnom. 


Izuzetno dobro skida šminku bez razmazivanja. Dovoljno je samo naneti mleko na lice, malo umasirati i isprati. Odlično uklanja i maskaru, tako da mi za nju nije potreban dodatni proizvod. 
Nakon ispiranja, koža je mekana, čista, nahranjena i nemam osećaj škriputanja kože, kao da ovo mleko u sebi ima i dozu hidratacije. Jako sam zadovoljna.
Cena Medical Plants Emoliensa za skidanje šminke je 900din.

Oba ova Medical Plants proizvoda su cenovno pristupačna, dugo traju, jako su efikasna tako da se i više nego isplati kupiti ih i probati.
Pored ovih proizvoda, Medical Plants ima i sjajan gel za umivanje, kreme za lice, serume tako da bih vam preporučila da obratite pažnju na njihov asortiman.



Нема коментара:

Постави коментар