Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

недеља, 31. октобар 2021.

Upoznajte Noma Sport

Konzumiranje zdrave hrana nije samo način ishrane, to je više od toga. To je briga o sebi, svom telu i prvenstveno svom organizmu. Kao što brinemo o drugima, svojoj okolini, tako treba da brinemo i o svom zdravlju. Ispravljanjem loših navika i uvođenjem novih, zdravijih stvari u organizam dajemo sebi priliku da naše zdravlje bude mnogo bolje.
Živimo u zabludi kako je zdrava hrana bezukusna, skup i naporan tempo koji trebamo pratiti, a to je skroz pogrešno. Zdrava hrana je itekako ukusna, lako dostupna i kad jednom probate neki zdrav slatkiš shvatićete u kolikoj ste zabludi.
Na našem tržištu postoji puno brendova koji propagiraju zdrave navike i zdravu hranu, a jedan od njih je i Noma Sport. Brend koji ima svoje radnje širom Srbije, a svoje proizvode pravi ručno. Shodno tome, smatram da su zaslužili našu pažnju i u ovom tekstu želim da vam bližem predstavim njihove proizvode.

2013. godine započeta je proizvodnja Noma Sport proizvoda i sam rad i usavršavanje proizvoda još uvek traje. Pored rada na kvalitetu samih proizvoda, Noma Sport veoma vodi računa i na pakovanju proizvoda kako bi bili pogodni za svaku situaciju.
Noma Sport proizvodi su potpuno prirodni. Ne sadrže brašno, šećer i aditive. Trude se da prirodni sastojci koje koriste u izradi budu upravo ti koji daju ukus, a ne veštački zaslađivači. Namenjeni su svima, pa se i njihov kalorijski indeks razlikuje, od dijetetskih proizvoda pa do visoko energetskih. 
Kada se radi o samim proizvodima, moram priznati da imaju raznolik i bogat asortiman. Počev od pločica, pa do sirovih voćnih kuglica, proizvoda od kikirikija pa do proizvoda od spelte, zaista za svakog po nešto.
Imala sam priliku da konzumiram neke od njihovih proizvoda i u nastavku teksta potrudiću se da vam ih malo bliže približim, ali i dalje stojim iza toga da ih definitivno morate probati, jer su jedni od najlepših zdravih proizvoda.

Počeću najpre od pločica. Noma Sport u svojoj ponudi ima:

- Fitnes pločice
- Hrono poločice sa kurkumom
- Hrono pločice sa bundevom

Fitnes pločice videti na fotografiji gore. Pločice sečene u formi štanglica bogate su susamom, lanom i pšeničnim klicama. Spadaju u dijetetske proizvode i odlične su u smanjenju osećaja gladi.
Spakovane su u pakovanja od 150g i super su za poneti sa sobom. Možete ih konzumirati između obroka, kao užinu ili u trenutcima kada ste gladni, a još nije vreme za obrok. Jako su ukusne, a susam koji imaju u sebi daje im posebnu draž. Primetila sam da u svim Noma Sport pločicama ima susam i za mene je to super, jer ga ja lično jako volim.


Noma Sport Hrono pločice sa kurkumom su proizvod koji idealno može da zameni večeru ili doručak. U kombinaciji sa nekim sosem, namazom, tunjevinom ili pak kikiriki puterom čini idealan spoj. U svom sastavu, ove Hrono pločice sa kurkumom nemaju brašno i veštačke aditive. Pogodne su za hrono dijetu i pune su blagodeti za naš organizam. 
U pakovanju dolaze dve pločice koje su i više nego dovoljne za obrok. Jako su ukusne i sa čime god da ih kombinujete, verujem da će vam se dopasti.

Poslednji proizvod u kategoriji Noma Sport pločica jesu Hrono pločice sa bundevom.
Ove pločice su bogate vitaminima C i E i jako su dobre za podizanje imuniteta. U svom sastavu imaju ovsene pahuljice, bundevino seme, seme suncokreta, susam, lan i morsku so. Kao i Hrono pločice sa kurkumom i ove bundevine pločice mogu predstavljati idealan dodatak obroku i na taj način ga upotpuniti  na najzdraviji način. Na Noma Sport instagram profilu imate sjajne ideje kako kombinovati ove pločice, pa ako nemate inspiraciju, pogledajte kako bi oni to uradili.

Pored pločica, Noma sport u svom asortimanu ima i proizvode od spelte i to speltine krekere, kao i speltine kiflice.
Moram priznati da nisam fan krekera, ali ovi speltini krekeri su me oduševili. Odličan spoj ukusa koje čine speltino integralno brašno, seme suncokreta, susam i lan daju savršenu harmoniju ukusa. 

Idealni su kao grickalice u momentima kada bih posegla za smokijem, jer su izuzetno ukusni i pored njih vam nisu potrebne nezdrave grickalice. Svega 2-3 krekera su dovoljna i glad biće smanjena, a organizam zadovoljan, jer ste u njega uneli samo zdravlje, a ne nepotrebne kalorije.
Pored speltinih krekera, Noma Sport ima i Tri zrna krekere koji su preukusni. Znam da sam već nekoliko puta ponovila da su Noma Sport proizvodi jako ukusni, ali verovali ili ne, zaista jesu i to moram uvek da naglasim.

Noma Sport Tri Zrna krekeri su raj za sve ljubitelje suncokreta, susama i lana. U ovim krekerima baš se osete semenke i predstavljaju raj za sva nepca. Čak i ako niste za zdrave grickalice, ovi krekeri moraju da vam se svide, a to vam kažem iz pouzdanih izvora. 

Noma Sport ima i Kikiriki puter koji je napravljen od 100% kikirikija. Znači ništa drugo, samo kikiriki. Spakovan je u praktičnu teglicu od 280g i uvek vam je na dohvat ruke. Ima širok izbor konzumiranja, a ja ću vam navesti samo par primera i to kao namaz uz Hrono pločice sa kurkumom ili bundevom, ali i kao užina tako što ćete bananu preseći po dužini, namazati kašiku ovog putera i od gore posuti suvo grožđe. Zdravo, fino i ukusno. Šta poželeti više od toga?

Kada smo prešli slaniše, vreme je i za nešto slatko. Slatkiši mogu biti i te kako zdravi, a ukusni. Noma Sport u svojoj paleti proizvoda ima i sirove voćne kuglice koje su apsolutno savršene. Mislim da nisam probala ništa ukusnije od njihovih sirovih kuglica. U ponudi postoje tri vrste sirovih kuglica i to:

- Sirove kajsija kuglice (kajsija, suvo groždje, lešnik i urma)
- Sirove kakao kuglice (suvo groždje, badem, kokos, urma, seme suncokreta i kakao)
- Sirove brusnica kuglice ( brusnica, badem, urma)


Ove sirove kuglice predstavljaju ručno rađene dezerte od sirovog voća. U sebi nemaju ni trunku šećera i veštačkih aditiva. Predstavljaju idealan dezert i dijetetski su proizvod.
Pakuju se u male platične kutije od po 5 kuglica u pakovanju, tako da lako mogu stati u torbu, pa ih možete poneti sa sobom.
Iako bi pomislili da je 5 kuglica malo, verujte mi da su jedna kuglica, maksimalno dve dovoljne da nadomeste slatko tokom celog dana.
Meni se izuzetno dopadaju i od kada sam ih probala, nisam pojela ni trunku nečeg drugog slatkog. Kada mi se javi potreba za slatkišima, pojedem jednu kuglicu i moja želja za slatkišima je zadovoljena. Veoma sam iznenađena koliko su ukusne i ako bih morala da biram, brusnica bi bila moj definitivni favorit.

Pored sirovih voćnih kuglica, Noma Sport ima i Energetske barove koji su takođe idealan dezert. Sastoje se od ovsenih pahuljica, kikiriki putera i meda. 
Ovi barovi su takođe ručno rađeni, bogati su vlaknima i pozitivno utiču na smanjenje holesterola u krvi i jačanje imuniteta.
Takođe su spakovani u male, plastične kutije od po 5 barova u pakovanju. Jako su slični snikersu, ali naravno zdravom snikersu i sasvim sam sigurna da bi se svim ljubiteljima kikirikija dopali.

Uz ove proizvode apsolutno nemamo izgovora da naša dijeta ili zdrav režim ishrane ne bude ispoštovan, jer Noma Sport nudi sve što nam je potrebno. I slano i slatko, grickalice, apsolutno sve je tu, a na nama je da budemo istrajni u svojim odlukama.

Noma Sport proizvodi dostupni su u radnjama širom Srbija, a na njihovom zvaničnom sajtu (ovde) možete pogledati sva prodajna mesta. Uz to, Noma Sport priprema i nove proizvode, a da bi bili u toku sa svim novitetima ispratite i njihov instagram profil, kao i fb stranicu.

Nadam se da sam vam olakšala izbor pri kupovini zdrave hrane i navela da probate bar jedan od ovih proizvoda. Sigurna sam da za koji kod proizvod da se odlučite, da će te uživati u konzumiranju istog i da će loše navike u ishrani postati deo prošlosti.

1 коментар:

  1. Hello, I follow your blog and leave a comment on the post. Follow back and leave comment on last post. ❤️ Than you! ❤️
    https://sarapokorni.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши