Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

среда, 17. новембар 2021.

Fitaky - prirodna kozmetika za bebe i mame

Kao roditelju dvoje dece od kojih se za jedno može reći da je još uvek beba, jako mi je bitna njihova nega kože. Smatram da je potrebno početi sa pravilnom negom još od najranijeg doba kako bi njihova koža dobila priliku da bude najpre zdrava, lepa i negovana, a to se može odraziti i na to kakva će im koža biti kada odrastu. 
Pravilna nega kože beba ne podrazumeva samo redovnost u korišćenju određenih preparata, već mnogo uticaja ima i šta koristimo za tu istu negu.
Preparati koje koristimo prilikom kupanja, pranja kose, ali i za negu pelenske regije jako su važni i moramo voditi računa da ne sadrže sastojke koji neće iritirati i isušiti nežnu dečiju kožu. Iz tog razloga za svoju decu uvek biram proizvode koji imaju prirodan sastav, jer uvek je bolje da koristim nešto iz prirode, nego proizvode prepune hemijskog sastava.
Na našem tržištu postoji dosta brendova koji ističu važnost prirodnih proizvoda, a posebno od njih izdvaja se Fitaky
Fitaky odlikuju proizvodi sa 100% prirodnim sastavom i oni su zapravo jedina kompanija u Srbiji koja se sa tim može pohvali.

Naime, Fitaky proizvodi namenjeni su najmladjima, odnosno bebama i deci, kao i osobama koje su sklone alergijama i ekcemima.
U svojoj paleti proizvoda ističu se beby proizvodi, kako za negu, tako i za pranje njihove odeće. Pored toga, Fitaky u svojoj ponudi ima i proizvode za negu mama.

Ono što mi se još dopalo u Fitaky ponudi jeste njihov beby box. Ovaj Fitaky beby box napravljen je sa namerom da obuhvati sve što je potrebno jednoj bebi za potpuno negu. Kako je spakovan u jako lepu kutiju može biti savršen poklon svakoj trudnici ili novorođenčetu.

Fitaky se sa ovim boxom potrudio da obuhvati najbitnije stvari za negu beba, a kako je u njih stavio čistu prirodu obezbedio je sigurnu i zdravu negu. 
Ovaj box sadrži krem gel kupku, šampon za kosu, kremu za negu pelenske regije, kao i maramicu za brisanje, rekla bih sve što je potrebno za bebu kako u prvim danima, tako i kasnije.
Važno je istaći da proizvodi ne sadrže hemikalije, ali i ulja koštunjavog voća koja mogu potencionalni alergeni. Pored toga ne sadrže ni dodatne mirise i boje, tako da ne narušavaju prirodni miris beba.

Fitaky šampon za pranje kose i krem gel za kupanje čine dva proizvoda koja na prirodan način održavaju higijenu tela bebe i nežno peru njenu kosu. Imaju odličan sastav, odnosno krem gel kupka u sebi ima prirodna ulja lavande i nevena, a svi dobro znamo njihove benefite. Neven i lavanda sprečavaju isušivanje nežne dečije kože i na prirodan način pružaju svu potrebnu negu.
Dok šampon u sebi sadrži hidrolat lavande, ulje makadamije, ekstrakt ovsa i biljni glicerin, kao i sastojke koji vode poreklo od ulja kokosa koji su zaslužni da ovaj šampon u kontaktu sa vodom stvara penu.

Oba proizvoda dolaze u pakovanjima od 200ml. Imaju jako lepa pakovanja, bela što odlikuje nežnost, a opet imaju i dečije motive sa detaljima prirode  koji se uklapaju u celu priču koju promoviše Fitaky brend.
Jako mi se svidja i otvarač pakovanja, odnosno klik klak metod koji pored toga što odlično dozira proizvode, sprečava i nepotrebno prosipanje. Mislim da je ovaj klik klak metod dobar kod kupanja malih beba, posebno ako mame to same rade, pa dok se ne uhodaju i kupanjac ne postane uvežbana rutina, ovaj metod otvaranja proizvoda može dosta da pomogne.

Kada smo kod teksture ova dva proizvoda, važno je i da spomenem činjenicu da oni nemaju ni boju ni miris, dakle skroz neutralni i blagi. Krem gel kupka ima izuzetno gelastu teksturu koja u dodiru sa vodom stvara finu penu. Ne isušuje kožu, već je čini na dodir mekanom i nežnom.
Kada se radi o šamponu, ovde imamo nešto gušću teksturu, ali razlog tome je hidrolat lavande, ali i biljni sastav. Međutim, jako dobro pere kosu, lako se ispira i pogodan je i za bebe koje imaju problem sa temenjačom, ali i za decu sa osetljivim vlasištvom. 
Pored toga, smatram i da su pogodni za sve uzraste, ne samo za bebe. 


Još jedan proizvod koji se nalazi u Fitaky Beby boxu je krema za pelensko područije.
Mislim da je Fitaky napravio pravu stvar što je ubacio ovu kremu u svoj box, jer je jako često veoma teško pronaći kremu za negu pelenske regije koja je prirodna, a da pruža adekvatnu negu i ne izaziva iritacije.
Pored pelenske regije, ova beby krema može se koristiti za negu tela i lica.

Fitaky bebi krema je krema koja je sastojcima bazirana na biljnim uljima, ši buteru i pčelinjem vosku. Ne sadrži vodu, parfeme, kao ni mineralna ulja.
Sam sastav koji ima dovodi do toga da je ova prirodna krema jako dobar saborac za negu beba u prvim danima, a i kasnije. Pored toga što štiti i neguje pelensku regiju, ova krema uspešno sanira pelenski osip, ubrzava zarastanje i sprečava upalu. Kako pčelinji vosak deluje umirujuće, krema se može koristiti i na licu i telu kod pojave ekcema, ali i kod suve i grube kože.


Fitaky bebi krema nema miris i boju i prepuna je ulja, a takva joj je i tekstura, uljana. Jako lako se nanosi i razmazuje, a na kožu ostavlja uljani sloj koji je važan za pelensku regiju, posebno pri svakodnevnom korišćenju jednokratnih pelena. Uz to, ova krema je dobra i za malo stariju decu, jer uspešno sanira sve vrste iriracija i crvenila. Vukan je imao problem nakon skidanja pelena kada mu se pojavilo crvenilo i iritacije i mnogo sam krema probala, ali ni jedna nije imala zadovoljavajući efekat. Ovu kremu nanela sam svega par puta i crvenilo i iritacije su nestale. Više nema probleme, ali ja opet s vremena na vreme nanesem mu ovu kremu i znam da više ne moram da se brinem.

Poslednji, ali ne manje važan da kažem proizvod u ovom boxu jeste maramica za brisanje. Ova maramica napravljena je do najfinijeg bambusa.
Namenjena je brisanju beba, jer smo nadam se svi naučili koliko su štetne vlažne maramice i koliko nežnoj bebinoj koži mogu škoditi.

Maramica je izuzetno mekana, nežna i prijatna. Pogodna je za brisanje beba, posebno nakon menjanja pelena.  Lako se pere i održava, tako da se može dugo koristiti. Mala je, pa može stati u svaki beby neseser i možemo je nositi sa sobom. Veoma je praktična za korišćenje, jer uz nju i malo mlake vode svako menjanje pelena je lako. Samo izbrišemo bebu i gotovo. Nakon korišćenja maramica se opere, osuši i pogodna je za ponovno korišćenje.
A kako je ne bi stalno prali i čekali da se osuši, Fitaky uz svaku porudžbinu poklanja maramicu za brisanje.

Fitaky bebi box dostupan je u okviru njihove online prodavnice ( ovde ), ali moram i spomeniti da svaki ovaj proizvod ima mogućnost pojedinačne kupovine. Svi proizvodi su biorazgradivi, veganski i napravljeni su od recikliranog materijala. Uz to, pri kupovini Beby boxa i dostava je gratis, a cena za Fitaky Bebi box -  Dobrodošla bebo je 2650din.

Ovde možete pogledati kako je ovaj box lepo upakovan i da je zaista divan poklon.

* Na početku ovog teksta spomenula sam da Fitaky u svojoj ponudi ima i proizvode za mame, a ja bih želela da vam spomenem njihov uljani serum koji je vredan naše pažnje. Smatram da kada idemo u goste da vidimo bebu uvek treba nešto pokloniti i mami, jer je srećna mama, srećna i beba, a ovaj serum je odličan izbor.

Naime, ovde se radi o Fitaky emolijentnom hidratoru koji se veoma brzo upija i u svom sastavu ima biljni emolijens skvalan i E vitamin. Namenjen je za svakodnevnu upotrebu i pogodan je za sve tipove kože.


Serum dolazi u pakovanju od 30ml i ima pipetu koja veoma olakšava doziranje. Sama pipeta odlično dozira proizvod, a za celo lice, vrat i dekolte dovoljne su svega dve do tri kapi ovog hidratora.

Serum je u potpunosti bez boje i mirisa, a ima vodeno uljanu teksturu koja se veoma brzo upija ostavljajući kožu najpre hidriranom, a zatim i nahranjenom, mekanom i glatkom.
Kako ima umirujuća svojstva, pogodan je i za problematičnu kožu, a kako je i jako nežan odgovaraće i najosetljivijoj grupi.
Jako je dobar za svakodnevnu negu, bilo da ga koristimo ujutru ili uveče zagrantovano je da će koža obožavati ovu mešavinu prirodnih sastojaka.
Pored lica, ovaj serum može se koristiti i na kosi, umesto silikonskih kapi tako što ćemo ga naneti u tanjem sloju na kosu i na krajeve kose.

Cena Emolijentnog seruma je 1260din.


Fitaky proizvode za bebe i mame možete kupiti na njihovom zvaničnom sajtu, poručiti preko telefona 060 700 40 33 ili naručiti preko facebook ili instagram profila.
Dostava je besplatna za porudžbine preko 1260din.
Ukoliko želite lično da kupite Fitaky proizvode, to možete učiniti i u prodavnicama, a spisak radnji gde se nalaze Fitaky proizvodi možete ovde pronaći.

Za šta god da se odlučiti, nećete pogrešiti, jer su Fitaky proizvodi priroda spakovana u bočice, a kako je u ovom moru hemije i sintetičkih sastojaka malo prirode i više nego potrebno, naša koža, kao i koža naših najmlađih biće veoma zahvalna.


Нема коментара:

Постави коментар