Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 15. фебруар 2022.

Nega suve kože lica i tela uz My New Skin kozmetičke preparate

Perutanje, crvenilo, svrab i iritacije siptomi su suve kože ne samo lica, već i tela. Suva koža je česta pojava i sve više nas ima problema sa suvoćom koja postaje izražena tokom hladnog perioda. Uz to, suva koža je sklonija starenju, a samim tim i pojavi bora, jer se na suvoj koži bore pojavljuju mnogo ranije nego što je to slučaj kod ostalih tipova kože.
Suvoj koži odgovaraju sastavom bogati proizvodi koji su najpre hranljivi i dovoljno hidratantni da spreče isušivanje kože i pojavu već spomenutih bora.
Kada smo kod sastava, kozmetički preparti namenjeni suvoj koži u svom sastavu uglavnom imaju ureu koja je odavnina poznata po svojim blagodetima.
Urea je sjajna kao hidratacijska bomba i odličan saveznik u zadržavanju vlage, pa je i razumljivo zašto većina kozmetičkih kompanije u svoje proizvode dodaje ovaj veoma moćan sastojak.
Jedan od veoma dobrih proizvoda za negu tela, posebno suve kože tela dolazi nam iz My New Skin kozmetike.

Naime, My New Skin kozmetika je napravljena zajedničkim snagama farmaceuta specijaliste kozmetologije i dermatologa koji u kreiranje preparata koriste nove tendencije i naučna saznanja.


My New Skin kozmetika je spoj prirodne i najnovijih naučnih saznanja u nezi kože i namenjena je damama koje se svakodnevno neguju preparatima koji daju rezultate.
U njihovim izuzetno efikasnim kozmetičkim preparatima nalazi se čista priroda bez mineralnih ulja, sulfata i parabena što je čini bezbednom za hipersenzitivne osobe. 

Proizvod koji nam dolazi iz My New Skin asortimana i namenjen je veoma suvoj atopičnoj koži tela jeste Atopic mleko za telo .
Ovo mleko pored uree u svom sastavu sadrži i pantenol, kao i ulje konoplje što ga čini moćnim saveznikom u borbi sa suvom kožom.
Naime, pantenol je odličan sastojak, jer ima superiorno dejstvo na umirenje iziritirane kože, dok ulje konoplje svojim izbalansiranim sadržajem polinezasićenih masnih kiselina linolne i gama linolenske kiseline smanjuje transepidermalni gubitak vode i omogućuje intenzivno obnavljanje suve, ekcematozne kože. Idealno je ne samo za zimski period, već i za letnje mesece.

Atopic mleko za telo dolazi u pakovanju od 400ml. Ima jako blag miris koji će odgovarati i osetljivim osobama.
Pored blagog mirisa ono što još odlikuje ovo mleko za telo jeste njegova tekstura. 
Negde smo navikli da su preparati namenjeni suvoj koži sklonoj dermatitisu ekstremno masni i jaki, ali tekstura ovog mleka za telo upravo je suprotna. Ovde se radi o jako laganom proizvodu sa istom takvom teksturom, laganom koja se veoma lako razmazuje. Koža ga brzo upija i nakon Atopic mleka koža je izuzetno mekana i nežna na dodir.
Jako mi se dopada činjenica da odmah nakon nanošenja mogu da se obučem, a pri tom da ne umastim pidžamu. Uz sve to znam da moja suva koža dobija svu potrebnu negu i hidrataciju, jer redovnom upotrebom suvi pečati polako nestaju, a koža dobija zdrav i negovan izgled.
Smatram da je Atopic mleko za telo veoma efikasan proizvod koji će svojom upotrebom dovesti do toga da suva koža i dermatitis postanu daleka prošlost, a zdrava i lepa koža sadašnjost.

Kada suvoj koži pružite svu neophodnu hidrirataciju, pospešićete i elastičnost posebno kože lica što će automatski dovesti do smanjenja pojave bora, kao i isčezavanja istih. 
U toj ulozi najbolje dejstvo imaju anti-age proizvodi koji pored toga što učvršćuju, a zatim i pospešuju elastičnost utiču na odlaganje pojave bora, ali i na eliminaciju već postojećih.

Jedan takav, superioran preparat nudi nam My New Skin kompanije i tu je da u kombinaciji sa peptidima, hijaluronskom kiselinom i antioksidansom koenzimom Q10 učini da koža bude glatka, negovana, a bore manje vidljive.
Radi se o Biomimetic dnevnoj kremi od 50ml koja svojim negujućim sastojcima ima veoma moćno dejstvo na suvu kožu čineći je vidno zdravijom, negovanom i na dodir mekšom, a same bore manje vidljivim.
Biomimetic dnevna krema sadrži tripeptide koji na ćelijskom nivou utiču na obnavljanje i sintezu kolagena, imitirajući prirodne procese u koži.
Biomimetic dnevna krema ima jako lepu, laganu teksturu koja se veoma lako razmazuje, a koža je brzo upija.
Zbog svoje lagane teksture pogodna je i kao prajmer ispod pudera.
Uz to, ima veoma nežan i blag miris što mi se posebno dopada, jer ne volim jake mirise u proizvodima za negu lica.

Samo delovanje Biomimetic dnevne kreme primetno je već nakon prvog nanošenja. Nakon nanošenja, kada se krema upije na koži se oseti blago zatezanja. I ne, to nije ono neprijatno zatezanje kao kada na suvu kožu nanesete preparat namenjen masnoj koži, već je to zapravo efekat učvršćivanja.
Mislim da je upravo to ono što pospešuje samu elastičnost kože čineći da već postojeće bore budu manje vidljive. 
Pored samog efekta učvršćivanja, dodala bih i da ova krema jako lepo neguje kožu, hidrira je i čini na dodir veoma mekanom i glatkom tako da u jednoj kremi imamo anti-age proizvod, ali i proizvod koji hidrira i hrani koži održavajući hidro lipidnu barijeru uravnoteženom.

Smatram da je za samo smanjenje bora potrebna redovnost u korišćenju, ne samo ovog preparata, već bilo kog slične namene, ali nakon dužeg perioda svakodnevnog korišćenja mogu da kažem da ova krema zapravo "radi" i da na mom licu nema novih bora, a postojeće su manje vidljive, odnosno nisu više tako duboke kao što je to slučaj bio ranije. Biomimetic dnevna krema ima odličnu tendencije da ublaži stvaranje novih i pospeši nestajanje starih bora i veoma je dobar saborac u borbi protiv starenja kože. Verujem da veliku ulogu u tome ima i sam sastav, a i činjenica da se radi o prirodnoj kremi.

Sve My New Skin preparate možete poručiti preko njihovog zvaničnog sajta, a na instagram profilu i fb stranici možete dobiti više informacija o svim proizvodima, kao i načinu korišćenja.
Trenutno na My New Skin sajtu imate akciju koja važi i za Biomimetic dnevnu kremu, pa ako želite da vašem licu date šansu da bude lepo i negovano bez bora sada je pravi trenutak za to.

Iskoristite priliku da suva koža bude negovana i zdrava bez pojave iritacija, jer My New Skin ima rešenje.

Нема коментара:

Постави коментар