Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 8. фебруар 2022.

Nega osetljive kože lica | Beauty Core London

Kao što je slučaj sa kožom tela i koža lica se razlikuje, pa shodno tome moramo biti pažljivi sa proizvodima koje koristimo.
Neki od nas imaju tu sreću da imaju kožu lica  koja dobro reaguje na sve preparate, ali većina nas sa problemom osetljive kože može burno reagovati na svaki sastojak proizvoda, pa čak i na faktore spoljašnje sredine. 
Naime, osetljiva koža ima narušenu hidro-lipidnu barijeru koja je tu da je štiti. Usled toga, koža je pre svega suva podložna crvenilu (iritacijama), kao i peckanju i svrabu. Simptomi se najčešće pojačavaju pri promeni vremena, posebno kada je hladan period, pa sve to zajedno može biti prilično neprijatno i dovesti do pomenutih siptoma.
Osetljiva koža zahteva pravilnu, ali i redovnu negu koja mora biti praćena adekvatnim kozmetičkim preparatima koji će je umiriti i pomoći da kožna barijera bude snažnija, a samim tim osetljivost smanjena.
Osetljivoj koži prijaju proizvodi koji su bogati sastavom, odnosno imaju emolijense koji su tu da pomognu koži u bržem vraćanju prirodne ravnoteže hidro-lipidnog sloja.
Pored toga, svakodnevna nega kože treba da podrazumeva neophodne korake i mora biti praćena redovnim čišćenje blagim preparatima, kao i upotrebom spf faktora.
Dan je potrebno započeti, a i završiti blagim sredstvom za čišćenje poput mleka, jer je mleko upravo dovoljno nežno i blago, a veoma efikasno u uklanjanju nakupljene nečistoće i tragova šminke.

Beauty Core blago i nežno mleko za čišćenje lica je kozmetički preparat koji je pogodan za svakodnevno čišćenje svih tipova kože, uključujući i osetljivu kožu. U svom sastavu sadrži sastojke poput alantoina i bisabolola koji si tu da umire kožu usled delovanja spoljašnjih faktora, kao i vitamin E koji efikasno štiti kožu od slobodnih radikala.
Ovo mleko je izuzetno nežne teksture, tako da kožu neće isušiti i stvoriti neprijatno zatezanje, već će je očistiti i pripremiti za naredne korake nege.
Pri čišćenju kože jako je bitno očistiti i vrat, jer je i vrat, kao i koža lica podložan slobodnim radikalima i nečistoćama.

Kada smo završili sa jutarnjim čišćenjem kože, na redu je dnevna krema. Dnevna krema koju koristimo za negu osetljive kože mora biti posebno formulisana potrebama osetljive kože, odnosno potrebno je da kožu hidrira, hrani i regeneriše iziritiranu kožu.
U tu svrhu najbolje je koristiti kreme koje u svom sastavu imaju sastojke poput skavalena i ulja koštice groždja koji imaju efekat emolijenasa.

Krema koja superiorno utiče na regeneraciju iziritirane kože, a pri tome je dodatno hrani i hidrira je Algena dnevna krema za osetljivu kožu.
Ova krema upravo u svom sastavu ima, već pomenute emolijentne sastojke, ali pored njih ima i LIFTONIN®-XPRESS, ekstrakt crvenih algi koji doprinosi ishrani kože. Pored, ovih aktivnih sastojaka u kremi se nalazi i Rosacea kompleks što čini ovu kremu pogodnom za probleme Rosacea cuperosum-a.
Algena dnevna krema je izuzetno lagane i nemasne teksture, tako da na licu ne stvara osećaj težine. Odlikuje je i boja slonovače što nije tipično za  ovu vrstu kozmetičkog preparata. Uz to ima izuzetno blag miris što je čini pogodnom i za hipersenzitivne osobe. 
Redovnom upotrebom ove kreme osetljiva koža postaje vidljivo zdravija, hidrirana i nahranjena. 

Uz dnevnu kremu ne smemo zaboraviti i na kremu za okoloočno područije. Hidratacija je jako važna i predstavlja jedan od prvih saboraca u borbi sa borama. Važna je kod svih tipova kože,a posebno kada se radi o osetljivoj koži okoloočne regije. Koža okoloočne regije je dosta tanja i nežnija, pa je zbog toga poželjno koristiti preparate koji su specijalno napravljeni toj nameni.

Antirid krema pored toga što neguje i hidrira predeo ispod očiju, sprečava pojavu bora i blagotvorno utiču na tamne kolutove ispod očiju, kao i na podočnjake. Bogate su sastavom i kroz vremenski period razlika pre i posle je veoma uočljiva.
Revitalizujuća antirid krema koja je pogodna i osetljivoj koži okoločne zone ima sastojke koji emolijentno deluju na već nežnu i osetljivu kožu i hijaluronsku kiselinu koja je poznata po svojim hidratacijskim svojstvima. Ova kombinacija sastojka utiče na to da pojava bora bude sprečena, koža revitalizovana, a tamni i izraženi podočnjaci polako postanu daleka prošlost. Antirid nega osetljive kože je veoma bitna i ne treba da bude zanemarena.

Pored same dnevne nege, jako je važno koristiti i kreme sa spf faktorom bez obzira na godišnje doba, jer ne samo leti, već i tokom zime UV zračenje može biti štetno posebno na osetljiv tip kože. Spf kreme specijalno formulisane za potrebe osetljive kože osim što kožu štite od neželjenih UV-A  i UV-B zraka, one štite kožu od preveremenog starenja, ali i od potencionalne alergije na sunce u vidu osipa i crvenila.

Beauty Core London Krema za zaštitu od sunca pruža koži izuzetno dobru uva i uvb zaštitu. Ima spf 30 što predstavlja idealnu meru zaštitnog faktora. Jako je lagane strukture i na koži ne stvara osećaj težine, ne ostavlja masan trag i brzo upijajuća formula čini je pogodnom kao podloga ispod pudera. Pogodna je za svakodnevno korišćenje kao sjajna zaštita kože od sunčevih zraka i njihovog neželjenog uticaja.

Kako dnevna krema ne može zameniti noćnu kremu, jer dnevna krema nema dovoljno hranljivih sastojaka koji bi pomogli koži da se tokom noći regeneriše jako je važno koristiti kremu napravljenu da zadovolji potrebe osetljive kože u stanju mirovanja, odnosno tokom noći.
Tako da nakon redovnog večernjeg čišćenja kože na lice potrebno je naneti kremu koja će najpre umiriti kožu i pomoći da ujutru bude sveža i odmorna.

Algena noćna krema za osetljivu kožu idealno se slaže sa osetljivom kožom, a u kombinaciji sa Algena dnevnom kremom čini savršen spoj.
Ova krema potpomognuta je negujućim sastavom koji predstavlja dobar izbor za negu osetljive kože tokom noći. Među njenim sastojcima nalazi se pantenol i bisabolol koji su tu da umire kožu, dok je ulje ruže tu da regeneriše kožu. Sam sastav ovog kozmetičkog preparata omogućava dovoljnu negu koži koja tokom noći ima vremena da je upije. Redovnim korišćenjem osetljiva koža biće veoma zahvalna i to će pokazati kroz zdrav i divan izgled bez neželjenih efekata, a to je sve što želimo, zar ne?

Nega osetljive kože može predstavljati pravi izazov, ali uz pažljivo odabrane preparate koji će je osnažiti možemo postići da osetljiva koža bude zdrava i negovana. Redovnom upotrebom kozmetičkih preparata, posebno emolijentnih proizvoda osetljiva koža biće hidrirana, nahranjena i manje podložna iritacijama, a samim tim i vidno zdravija.
Redovnom i dobro izbalansiranom negom možemo doći do toga da crvenilo, peckanje i cvrab bude samo ružna prošlost, a blistava koža sadašnjost. Zato ne zaboravite, sve je lakše kada koži dajemo ono što joj nedostaje, a rezultati sigurno neće izostati

Нема коментара:

Постави коментар