Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

четвртак, 30. јун 2022.

Da li je pantenol dobar izbor kada je nega svih tipova kože u pitanju?

Da li je pantenol dobar izbor kada je nega svih tipova kože u pitanju? Pitanje koje se često provlači kada je ovaj moćan sastojak u pitanju, pa hajde zajedno da razrešimo tu dilemu.

Pantenol je vitamin B grupe i sastojak je u mnogim kozmetičkim proizvodima za koje se vezuju velike blagodeti. Naime, pantenol je izvrsan kod svih vrsta kožnih problema kao što su opekotine, suvi pečati, iritacije, a pogodan je i za korišćenje i na najosetljivojoj koži kao što je koža naših najmalđih. Iz tih razloga pantenol se nalazi na kozmetičkim policama mnogih kupatila i za njega najčešće posegnemo kada ne znamo koji proizvod će nam najefikasnije pomoći u rešavanju određenog kožnog problema.
Bilo da se radi o pantenolu kao sastojku koji je prisutan u sastavu nekog proizvoda ili proizvoda koji u većinskom delu sadrži pantenol za sigurno je da će dati izvrsne rezultate. Jako često se kombinuje sa drugim sastojcima čija kombinacija daje jako dobre rezultate, a jedna od njih obuhvata mešavinu pantenola i jona srebra.
Colloid je nedavno izbacio proizvod koji je prvi proizvod ovog tipa na našem tržištu, a da pri tome sadrži pantenol i jone srebra. Radi se o Silver Pantenol Emuliziji.

Ova emulzija pantenola i jona srebra ima višestruke benefiti. Naime, ona vezuje i zadržava vlagu u koži stvarajući zaštitni zid čime štiti kožu ne samo od isušivanja, već i od patogenih mikroorganizama i infekcija. Pantenol emulzija u singeriji sa izuzetno efikasnim jonima srebra štiti kožu od oksidativnog stresa, ali i čuva imunitet kože, sprečava upale, pruža regeneraciju i podržava normalno funkcionisanje zdrave kože.
Pored pantenola i jona srebra u njenom sastavu možemo pronaći i ulje jojobe, alantoin, aloe vera ekstrakt i ureu što ovaj preparat čini zaista superiornim.


Silver Pantenol emulzija ima jako lepo pakovanje od 100ml sa pumpicom koja odlično dozira proizvod bez mogućnosti prosipanja. 
Njena lagana tekstura i brza moć upijanja omogućava da se koža primi sve njene blagodeti bez masnog i uljanog traga koji niko od nas ne voli.

Ako zanemarimo negu zdrave kože, Silver Pantenol emulzija je izvrsna kod mnogo problema koji mogu da prate kožu. Bilo da se radi o nezi i regeneraciji oštećene kože kao što su opekotiname za sigurno je da će pospešiti njihov prolazak, odnosno podstaći regeneraciju, a joni srebra sprečiće neženjene posledice u vidu infekcija koje često znaju da zadese oštećenu kožu.
Ne samo kod opekotina, ova Silver Pantenol emulzija sjajna je i kod suvih pečata, jer odlično neguje i hidrira suve i ispucale delove.
Ukoliko imamo problema sa uraslim dlakama ili iritacijama nakon depilacije uz par mackanja koža će biti divno mekana i nežna.
Takođe, izvrsna je i nakon sunčanja, jer odlično vlaži kožu i pomaže da se što pre vrati u pređašnje stanje.

I ne samo to Silver Pantenol emulzija je verni saveznik u dobroj nezi celog lica i tela i uvek je dobar izbor za svakodnevnu negu.  Predstavlja pravi sos proizvod i vernog saborca u borbi za divnu, zdravu i gipku kožu.
Bilo da vam treba za svakodnevnu negu ili krizne situacije sigurna sam da će biti pravi izbor.


I hajde da sumiramo utiske i damo odgovor na pitanje sa početka, pantenol je i više nego dobar izbor nege svih tipova kože. Ako mu još dodamo neki od sastojaka koje imaju velike moći poput jona srebra činiće višestruko efikasan proizvod sa sjajnim delovanjem. Ako imate nedoumice i pitate se da li vam je zaista potreban jedan ovakav proizvod, moj odgovor je DA! jer kada jednom vidite njegovo delovanje nećete dozvoliti da ostanete bez njega.

Silver Pantenol Emulizija dostupna je u okviru Colloid zvaničnog sajta i njena cena je 910din. Možete je poručiti i preko njihovog instagram profila gde stalno objavljuju akcije i promotivne ponude u kojima se često nađe i ovaj izuzetno moćan proizvod.

Нема коментара:

Постави коментар