Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 14. јун 2022.

Kako na pravilan način negovati kožu u letnjem periodu?

Nega kože u letnjem periodu je tema o kojoj se najviše priča sa dolaskom toplih dana.
Naime, koža ne samo lica već i tela je nežna i osetljiva, a samim tim i podložna spoljašnjim uticajima kao što su sunčevi zraci i zbog toga treba veoma voditi računa. UVA i UVB sunčevi zraci mogu itekako biti štetni i izazvati velika oštećenja na površinskom sloju kože, ali i dublje, kao i alergijske reakcije koje znaju biti izuzetno nezgodne.
Shodno tome, jako je važno na pravilan način negovati, odnosno zaštiti kožu ne samo pre izlaganja sunčevim zracima, već i nakon toga.
U tome nam mogu pomoći proizvodi koji u sebi imaju spf faktor koji će našu kožu zaštiti tokom izlaganja suncu, kao i proizvodi koji će je posle toga umiriti i regenerisati.
Takvi proizvodi su uglavnom u formi krema ili pak gelova posle sunčanja i ima ih dosta na našem tržištu, no jedan brend se posebno ističe. Radi se o samom sastavu, odnosno sastojcima proizvoda koje ima u svojim Sun protect i After Sun proizvodima.
Naime, reč je o kompaniji Colloid koja je između ostalog, svoje proizvode oplemenila jonima srebra. 
U jednom od prethodnih tekstova pisala sam vam o benefitima i važnostima jona srebra, ali nije na odmet spomenuti da su joni srebra izuzetno blagotvorni prema koži, te ima sjajan antibiotski efekat i veoma su efikasni u borbi protiv patogenih organizama.
U  spf preparatima joni srebra imaju izuzetan efekat na kožu. Imaju ulogu zaštitnika i proizvođača energije u ćelijama kože i aktiviranju samog metabolizma kože.
Vrhunska nano tehnologija jona srebra obezbeđuje visoko efikasnu zaštitu kože u periodu dejstva sunčevih zraka, te koloidno srebro u kombinaciji sa drugim sastojcima ima superiorne moći i predstavlja sjajan preparat koji će našoj koži pružiti maksimalnu zaštitu, ali i negu.

Colloid u svojoj Silver Sunset kolekciji ima ukupno 4 proizvoda od kojih su tri namenjena sunčanju, dok je četvrti namenjen nezi kože nakon sunčanja.
Ovde možemo pronaći kreme sa zaštitnim faktorom spf 15+, spf 30+ i spf 50+.


Kako sam ja izuzetno bela, a samim tim je i moja koža izuzetno osetljiva i uzimajući u obzir činjenicu da su ovo proizvodi pogodni ne samo za odrasle, već i za naše najmađe odlučila sam se za najjači stepen zaštite, odnosno spf 50 i gel za posle sunčanja.

Pre nego što vas bliže upoznam sa benefitima i samim dejstvom ovih proizvoda, želim da vam skrenem pažnju na pakovanja.
Krema za sunčanje i gel posle sunčanja spakovani su u jednostavne, ali dizajnerski efektne kartonske kutije. Unutar kutija nalaze se plastična pakovanja preparata koja su veoma pogodna za nošenje na plažu. Naime, samo pakovanje sa pumpicom od 50 i 100ml lako staju u svaku torbu, a pumpice odlično doziraju proizvod, tako da nema bojazni od prosipanja. Mislim da je ovaj vid pakovanja daleko praktičniji od tubica.

Silver Sun Protect spf 50+ krema je namenjena prvenstveno osetljivoj koži, ali ja bih rekla da bi bila pogodna za sve tipove kože. Joni srebra u ovoj kremu imaju značajnu ulogu, jer odmah nakon nanošenja oblažu kožu nevidljivim filmom koji sprečava kožu da pocrveni i štite je od potencijalnih alergija.
Naime, njena napredna formula sa spf 50+ zaštitnim faktorom i jonima srebra čistoće 99,9 Ag+ spada u sam vrh tehnoloških inovacija kada je nega, zaštita, ali samo zdravlje kože u pitanju. Za sada je ovo jedina formula na našem tržištu koja pored jona srebra sadrži i ulje šargarepe i avokada koji pružaju izvrsnu zaštitu i negu od sunčevih zraka.
Ova inovativna formula savršeno štiti kožu od oštećenja koje UV zraci mogu prouzrokovati, te spada u grupu proizvoda koji su nam potrebni u ovom periodu kada je emisija delovanja sunčevih zraka visoka.

Silver Sun Protect spf 50+ krema pored jona srebra koji jačaju imunitet kože, u sebi sadrži i ulje šargarepe koje štiti kožu od oksidacije, ali i ulje avokada koje sjajno čuva kožu od opekotina. Čitav ovaj spektar veoma korisnih sastojaka utiče i na boju ove kreme, te ovde imamo žutu i jako laganu teksturu. Ovo mi je jako zanimljivo, jer smo negde navikli da kreme za sunčanje budu bele boje. Sama tekstura je izuzetno lagana i rekla bih mazna. Lako se razmazuje, a koža je ekstremno brzo upija, što je meni veoma bitno, a mislim i vama. Ne ostavlja masan i lepljiv trag, što je jako dobro, jer mislim da niko od nas ne voli da posle spf kreme izgleda kao da se oznojio.
Uz sve ovo, kremica je vodootporna, pa je pogodna za bazene i plaže.
Ako na stranu stavimo odličan stepen zaštite od 50+, Silver Sun Protect krema ima i odlična negujuća svojstva. Jako lepo hidrira kožu, regeneriše, ali i pomaže u očuvanju hidrolipodne barijere. Smatram da je bitan faktor u očuvanju kože tokom letnjeg perioda, a činjenica da odgovara i najmlađima čini je savršenom za celu porodicu.
Cena Silver Sun Protect spf 50+ kreme je 1610 din.


Kada smo se pobrinuli da uz spf 50+ naša koža bude zaštićena tokom izlaganja suncu, važno je i posvetiti joj potrebnu negu nakon sunčanja, jer koža sve pamti, a pravilna nega nakon sunčanja je jako bitna. Dugo izlaganje suncu dovodi do toga da koža tamni, izgleda isušeno, peruta se, a može doći i do pojave tamnih fleka. Kako bi to sprečili jako je bitno negovati kožu preparatima koji će joj pomoći da se regeneriše, hidrira i povrati svoju vitalnost. Colloid je mislio i na to,pa je jone srebra iskoristio i kreirao Silver Sunset gel za negu kože posle sunčanja.
Ovaj ultra hidratantni gel sa intenzivnom formulom za oporavak kože posle sunčanja obiluje sjajnim benefitima i pomaže da se koža što pre vrati u pređašnje stanje.
Silver Sunset gel za negu kože posle sunčanja dolazi u pakovanju od 100ml i ima najdivniji miris koji sam osetila u proizvodu ovog tipa. Odličan je nakon izlaganja suncu, jer ima efekat hlađenja koji veoma prija. Uz to, izuzetno dobro ublažava crvenilo, iritacije, a pruža sjajnu hidrataciju i regeneraciju. Joni srebra u ovom gelu imaju antimikrobna svojstva, te štite kožu od mogućih infekcija koje se mogu dogoditi tokom boravka na plaži ili bazenu.

Silver Sunset gel za negu kože posle sunčanja ima divnu i laganu tekstura koja se jako lako razmazuje, koža ga brzo upija i postaje na dodir svilenkasta i meka. Jako lepo se ponaša kada dobijemo onu lepu preplanulu boju, jer sprečava perutanje i stekla sam utisak da veoma pomaže u održavanju tog preplanulog tena. Veliki je plus, kao što sam već rekla, taj efekat hlađenja i osvežavanja, jer zaista izuzetno prija u toplim letnjim danima.
Cena Silver Sunset gel za negu kože posle sunčanja je 1130din.

Ako mene pitate, smatram da su ova dva proizvoda sve što nam je potrebno kako bi se ovog leta pravilo zaštitili i negovali svoju kožu. Njihovom upotrebom obuhvatamo negu kože tokom sunčanja uz visoku zaštitu, ali i negu kože posle sunčanja uz gel koji hladi. Dva preprata koja staju u svaki neseser ili torbu i mogu nam pomoći da budemo sigurni i bezbrižni.

Colloid Silver Sun proizvode možete kupiti pojedinačno, ali i i setu putem njihovog sajta ili instagram profila.
Trenutno je akcija gde uz kupovinu cele Silver Sun kolekcija na poklon dobijamo pantenol, kao i besplatnu dostavu.
No, imaju i ponudu gde uz kupovinu Silver Sun spf15 i After Sun gela dobijamo 20% popusta. Tu je i promocija gde uz kupovinu dve Silver Sun spf kreme od spf 30 ili spf 50 i After Sun gela takođe dobijamo 20% popusta.
Kao što možete primetiti, mogućnosti su mnogobrojne, jer su ovo sjajne pogodnosti za ovako efikasne proizvode. Na nama je samo da odlučimo koji spf faktor nam treba i da izaberemo svoj set za sigurno i zdravo uživanje u toplim danima.

Нема коментара:

Постави коментар