Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

понедељак, 10. април 2023.

AEMILIUS - Prirodni preparati za negu kose

Kosa je jedan od najlepših ženskih atributa, jer bez obzira sa koliko pažnje negovali svoju kožu, sve je uzalud ako istu tu pažnju ne posvetimo kosi, jer kada prvi put sretnemo nekoga, veliki utisak ostaviće naša kosa. Kosa mora da pleni, zrači i osvaja, jer je upravo ona znak koliko vodimo računa o sebi.

Kako bi naša kosa bila lepa i prvenstveno zdrava potrebno je da pažljivo odaberemo preparate koji će nam biti saputnici do savršeno negovane kose. Pri odabiru samih preparata jako je važno birati proizvode koji u sebi ne sadrže hemikalije, prvenstveno sulfate, jer oni znaju da kosi naprave više štete nego koristi. Proizvođači i te kako znaju da zakamufliraju prisustvo hemikalija, pa nam se često omakne da kupimo proizvod koji u sebi sadrži čitav spektar sintetičkih sastojaka i shodno tome kako bi to izbegli najbolje je izabrati prirodnu varijantu. Prirodna kozmetika u sebi sadrži fascinantne prirodne sastojke koji daju bolji efekat od bilo kog konvencionalnog sastojka. Kako na našem tržištu ima jako mali broj proizvođača prirodne kozmetike za negu kose, ja želim da vam u nastavku teksta predstavim jedan od njih koji je vredan naše pažnje.

Aemilius kozmetika je prirodna kozmetika za negu kose. Radi se o malom porodičnom brendu, divnoj mladoj ženi po imenu Dorotea koja sa svojim suprugom na poljuprivrednom gazdinstvu Despotović stvara preparate koji našoj kosi pružaju fascinantnu negu.

U Aemilius asortimanu za sada imamo dva proizvoda, no ima velikih naznaka da će se taj broj uskoro povećati. Do tada njihovu paletu čine:

  • Aemilius biljni sprej za kosu
  • Aemilius ulje za kosu

Ova dva proizvoda predstavljaju savršenu singeriju kako doći do zdrave, negovane i lepe kose.

Aemilius Biljni sprej za kosu je proizvod koji je namenjen najpre održavanju kose zdravom, a zatim i pospešivanju njenog rasta. U sastavu ovog biljnog spreja nalaze se izuzetni sastojci koji ne mogu a da ne daju fantastične rezultate, tako da ovde možemo pronaći vitamin e, ulje koprive i ruzmarina, kao i vodu i eterično ulje ruzmarina.

Aemilius Biljni sprej za kosu dolazi u pakovanju od 200ml. Samo pakovanje je odlično urađeno jer ima aplikator u formi prskalice što olakšava korišćenje. Pored toga ima i zaštitni deo, odnosno zaštitni prekidač koji sprečava da se u neseseru prospe. Pre upotrebe je potrebno u bukvalno dva poteza odblokirati prekidač i preparat je spreman za upotrebu. Što se tiče upotrebe koristi se jednom dnevno tako što se naprska na vlasište i umasira. Nema ispiranja, ni bilo čega drugog što bi sam proces korišćenja da kažem otežalo. Može se koristiti i na čistoj, kao i na prljavoj kosi, a dobra stvar pri korišćenju na čistoj kosi je to što ne masti kosu i ima prilično svež, biljni miris po ruzmarinu koji se minimalno zadržava na kosi. Prskalica savršeno funkcioniše, tako da su za jednu upotrebu dovoljne svega 2 do 3 prskalice.

Što se tiče samog efekta ili učinka ovog spreja moram da kažem da sam pozitivno iznenađena. Znala sam da radi, ali da će ovako dobar efekat biti, to nisam očekivala. Naime, Aemilius Biljni sprej za kosu znatno ubrzava sam rast kose da već imam dosta onih sitnih dlačica ili što bi rekli baby hair. Uz to rekla bih da se kosa i manje prlja, ali i da izgleda dosta zdravije u odnosu na period pre korišćenja. Shodno tome, smatram da je ovaj proizvod jedan efikasan preparat uz koji će naša kosa bujati i pleniti svom svojom lepotom. Cena Aemilius Biljnog spreja za kosu je 1199din.

Drugi proizvod iz ove male, ali sjajne družine jeste njihovo ulje za kosu. Aemilius ulje za kosu je prirodna mešavina ulja i drugih prirodnih sastojaka koji hrani kosu od korena do vrha. U svom sastavu između ostalog sadrži i vitamine A, D, E, gvozđe, ricinusovo i arganovo ulje, ruzmarin,lavandu, kao i eterična ulja. Pogodno je za sve tipove kose počev od suve pa sve do masne.

Aemilius ulje za kosu dolazi u staklenoj bočici i dostupno je u dve veličine pakovanja, od 30ml i 100ml. Ima pipeticu uz pomoć koje se dozira.

Ovo ulje nanosi se na kosu pre pranja. Poželjno je da to bude bar 3h pre pranja ili još bolje naneti ga uveče i ujutru oprati kosu. Prilikom pranja ulje se najpre ispere, a zatim se kosa klasično pere. U odnosu na druga ulja na našem tržištu, ono po čemu se Aemilius ulje za kosu razlikuje je to što se efekat samog korišćenja vidi bukvalno odmah. Nije teško za ispiranje, a nakon sušenja kosa je ima predivan zdrav sjaj. Izuzetno je meka na dodir, laka za stilizovanje i prosto pleni svojom lepotom. Mislim da je idealno za oštećenu i tretiranu kosu, jer savršeno regeneriše i pomaže da se kosa što pre vrati u pređašnje zdravo stanje. Cena Aemilius ulja za kosu od 30ml je 1299din, dok je veće pakovanje od 100ml 2599din.


Ono što bih mogla da kažem nakon aktivnog korišćenja Aemilius proizvoda jeste da daju efekat bolji od većine konvencionalnih preparata. Zaista osvajaju prvenstvenom svojim sastavom u kojem nisu prisutne štetne hemikalije, a zatim i nega na koju nisam ostala ravnodušna. Kosa izgleda zdravo, sjajno i negovano, a to je definitivno učinak ovih proizvoda.
Sve Aemilius prirodna kozmetika preparate za savršenu negu naše kose možete poručiti putem njihovog instagram profila. Pored poručivanja, tamo možete videti i iskustva drugih devojaka, ali i dobiti odgovore na sva pitanja vezana za negu i same proizvode.

I ne zaboravite, samo zdrava kosa je lepa kosa. Potražimo u ovim preparatima skrivene lepote i iskoristimo ih u službi nege naše kose.

Нема коментара:

Постави коментар