Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 14. април 2023.

Elia - kozmetika sa najlepšeg grčkog ostrva

 Da li znate da je Grčka prava mala oaza skrivenih lepota prirode? U tajnim kutevima rajskih ostrva krije se savršena neiskvarena blaga koja čekaju da budu upotrebljena i ponuđena kao sinonimi za raskošnu negu. Sve te lepote ponuđene su čoveku da ih iskoristi i uz pomoć njenih blagodeti tajna mladolikosti više ne bude skrivena.

Na našem tržištu sve je više mladih brendova koji su prepoznali vrednost dragocenih plodova sa grčkih ostrva, ali ne smemo zaboraviti one koji nam već godinama nude te lepote na dlanu. Jedni od njih su i Elia kozmetika, kozmetička kuća sa Krita koja je već godinama prisutna na našem tržištu i čiji su brendovi Herbolive, Herbolive Argan Oil i Fresh Secrets zastupljeni ne samo kod nas već i širom sveta.

Naime, radi se o prirodnoj grčkoj kozmetici bez štetnih hemikalija kao što su parabeni, vazelin, genetski modifikovani organizami, mineralna ulja i propil glikol. Njihovi proizvodi zasnovani su na organskim sirovinama, te je glavni sastojak organsko maslinovo ulje uz dodatak aktivnih sastojaka koji nam dolaze direktno iz prirode. Znači, isključivo prirodne dragocenosti pretočene su u kozmetičke preparate.

U Elia kozmetici imamo širok asortiman preparata, tako da ovde možemo pronaći više od 70 preparate širokog spektra specijalno kreirani da našoj kosi, ali i koži lica i tela ponude najbolju negu. Još skoro pre tri godine imala sam priliku da probam njihove proizvode i još tada sam bila fascinirana njihovim učinkom, te smatram da je pravo vreme da se podsetimo i vidimo šta nam to iz Elia kozmetike nakon tri godine nude, koliko je njihov asortiman bogatiji, ali i koliko je sama nega i lepote preparata rasprostranjenija.

 Kako bih vam što bliže dočarala sam asortiman i blagodeti Elia kozmetike, u ovaj tekst uvrstila sam od svega po malo, tako da ovde imamo:

  • Elia Puter za telo sa avokadom i medom
  • Elia Losion za telo sa narom
  • Elia Sapun sa arganovim uljem za masažu i piling
  • Elia Hidrirajuća krema za lice sa magarećim mlekom
  • Elia Maska sa avokadom za obnavljanje kose

 


 Započeću najpre sa proizvodom za koji, pa mislim da je svaka od nas bar jednom probala. Naime, radi se sapunu koji ima dve funkcije, a to su masaža i piling. U Elia asortimanu imamo više vrsta ovog multifunkcionalnog proizvoda, a ja sam isprobala Elia Sapun sa arganovim uljem koji je namenjen upravo za masažu i piling.

 

 
Elia Sapun sa arganovim uljem za masažu i piling u sebi sadrži organsko maslinovo i arganovo ulje. Predstavlja proizvod uz pomoć kojeg ćemo masirati telo, a i vršiti eksfoliaciju. Ovaj sapun zbog svog oblika je idealan za samomasažu u cilju uklanjanja celulita, jer uz pomoć ovih, da kažem "bodljica" ubrzava cirkulaciju i doprinosi uklanjanju celulita. 


Navikli smo da ovaj tip proizvoda samo sa jedne strane ima dizajniran oblik sa kojim ćemo vršiti masažu, ali to nije slučaj sa ovim, jer kao što možete videti, stičemo utisak da se radi o dva sapuna u jednom, odnosno dvostranom preparatu. No, sve u svemu ne smemo zanemariti činjenicu da ovaj sapun fascinantno radi svoj posao i da je veoma prijatan za korišćenje. Ni malo grub, već dovoljno efikasan da sa kože ukloni mrtve ćelije i veoma uspešno izmasira delove tela zahvaćene celulitom. Pored toga, jako lepo čisti i neguje kožu, te je nakon upotrebe koža meka i nežna. Dobar je izbor za svakodnevno korišćenje, jer pored nege doprinosi i relaksaciji. Cena Elia Sapun sa arganovim uljem za masažu i piling je 590din.

 
Nakon pilinga i masaže potreban nam je preparat koji će dubinski nahraniti čak i ekstremno suvu kožu, ukloniti suve pečati i učiniti je mekom i gipkom, pa nam u pomoć priskače Elia Puter za telo sa avokadom i medom čije korišćenje predstavlja pravi ugođaj za sva čula.

Elia Puter za telo sa avokadom i medom je preparat koji u sebi sadrži čak 90% prirodnih sastojaka, tako da ovde možemo pronaći avokado, organski med, organsko maslinovo ulje, ali i kokosovo, bademovo i suncokretovo ulje kao i shea buter. Dolazi u velikom pakovanju od 250ml i samo pakovanje je prilično čvrsto i kvalitetno urađeno.

Ovaj puter ima predivan miris, ni malo jak i napadan, već veoma suptilan i prijatan. Pored mirisa koji osvaja odmah nakon otvaranja, tekstura je ipak nešto na šta nisam ostala ravnodušna. Na prvi mah izgleda gusto i teško, ali zapravo je skroz drugačiji. U dodiru sa kožom jako lako se razmazuje i veoma brzo apsorbuje ostavljajući kožu najpre superiorno nežnom, a zatim i hidriranom i nahranjenom. Divno deluje na suvu kožu pružajući joj neophodnu regeneraciju te se uz pomoć njega jako brzo vraća u svoje pređašnje zdravo stanje. Smatram da je izuzetno dobar za zimski period, kao i za kožu koja je sklona sušenju i pucanju, ali i za kožu kojoj je potrebna nega nešto jačim preparatima. Cena Elia Putera za telo sa avokadom i medom je 1490din.
 
Ako pak volite nešto laganije proizvode za negu tela, onda bi svakako idealan izbor bio Elia Losion za telo sa narom. Ovaj proizvod u odnosu na prethodno spomenut puter je sušta suprotnost, jer je izuzetno lagan i upija se u roku od odmah. Sadrži 92% prirodnih sastojaka i pogodan je za svakodnevnu negu kože.

 
Elia Losion za telo sa narom dolazi u pakovanju od 200ml sa pumpicom koja olakšava doziranje. Jako sporo se troši, jer je zbog lagane i mazne teksture potrebna jako mala količina proizvoda za celo telo. Kao što sam rekla, ekstremno brzo se upija i odmah nakon naošenja možemo da se obučemo bez bojazni da ćemo zamastiti sve oko sebe. Nakon upijanja, koža je jako mekana i nežna, ali i vizuelno lepša, jer ima zdrav i negovan izgled. Mislim da je sjajan izbor za letnji period, ali i za sve koji svojoj koži žele da pruže laganu negu protkanu izuzetnim sastojcima. 

 
Pored proizvoda za negu tela, Elia kozmetika može da se pohvali i maestralnim asortimanom za negu kože lica. Sam izbor je jako širok i svestran, ali ono što svakako privlači pažnju jesu kreme za lice sa magarećim mlekom, te ovde imamo čak 3, dve kreme za celo lice i jednu za negu okoloočne regije.
Magareće mleko je izuzetan sastojak, pa me ne čudi zašto su osnivači Elia kozmetike izabrali upravo njega.

 
Elia Hidrirajuća krema za lice sa magarećim mlekom je jedna od onih krema za lice koja ako izuzmemo sastav, svojim pakovanjem definitivno privlači pažnju i predstavlja jednu od onih krema koje ćemo prvu zapaziti na kozmetičkoj polici, jer je samo pakovanje, pa malo je reći prelepo. Izgleda luksuzno, prefinjeno, elegantno i privlačno čineći da taj prvi vuzelni kontakt bude očaravajuć.

 
Elia Hidrirajuća krema za lice sa magarećim mlekom dolazi u pakovanju od 50ml i pored magarećeg mleka u sebi sadrži i hijaluronsku kiselinu, kao i organsko maslinovo ulje. Namenjena je prvenstveno hidrataciji, ali i podržavanju mladalačkog izgleda kože.

 
Elia hidrirajuća krema za lice sa magarećim mlekom je jedna jako nežna krema za lice pogodna kako za dan, tako i za noć, ali i za sve tipove kože. Ima blag, skoro pa neprimetan miris i divnu, maznu teksturu te je pravo savršenstvo za korišćenje. Toliko je nežna i blaga, te imam osećaj kao da miluje kožu. Lako se razmazuje i brzo upija ostavljajući kožu hidriranom, ali i sjajnom. Koža ima divan prirodan zdrav sjaj, meka je i gipka na dodir, a što je najvažnije pogodna je i za onu najsuvlju, da ne kažem dehidriranu kožu, jer koži pruža svu potrebnu hidrataciju i vlažnost čineći je besprekornom. Prava je dragocenost u bočici i blago za naše lice, jer uz pomoć nje koža sija svom svojom lepotom i idealna nega nam je na dohvat ruke.


I za kraj, spomenula bih vam i jedan proizvod iz Elia asortimana za negu kose, jer i u ovoj kategoriji takođe imamo pregršt izuzetnih proizvoda.  Od svih, izbor je pao na Elia masku sa avokadom za obnavljanje kose, jer je svima nama po nekad potrebna dubinska ishrana kose preparatom koji ima sve što joj je potrebno kako bi bila negovana i vizuelno lepša.


Elia maska sa avokadom za obnavljanje kose je jedna superiorna maska za kosu namenjene prvenstveno ishrani kose i koja u sebi sadrži 96% prirodnih sastojaka. U formi je tube od 200ml i mislim da ovaj tip pakovanja prilično olakšava korišćenje, jer sve što je potrebno jeste istisnuti proizvod. Što se tiče samog proizvoda, radi se o maski za kosu koja odgovara kako suvoj tako i masnoj kosi. Nije teška, ne masti kosu što je meni jako važno, ne otežava samu vlas, već kosu čini svilenkastom i lakom za oblikovanje. Znatno olakšava rasčešljavanje i samu kosu čini vizuelno lepšom.  Povećava i hidrataciju kose što je sjajno za suvu kosu, mada mišljenja sam da je hidratacija potrebna svima, jer sama hidratacija pospešuje oporavak kose što rezultira podržavanjem rasta i opšteg dobrog zdravlja kose. Shodno tome, mislim da je potrebna svima i da čini proizvod zbog kojeg ćemo biti zadovoljni izgledom svoje kose.

Sumirajući utiske nakon korišćenja Elia kozmetika preparate došla sam do zaključka da su ovi preparati visoko kvalitetni prepuni sjajnih benefita kako za kožu, tako i za kosu. I pre tri godine njihovi preparati su bili izuzetni, ali sada je sve to podignuto na znatno viši nivo. Pakovanja, sastav, kvalitet i sami efekti delovanja su izuzetni tako da mogu da pariraju mnogobrojnim proizvodima na našem tržištu. Mislim da je sve to zasluga grčkih darova koje su iz Elia kozmetičke kuće iskoristili u službi lepote i nege. Bilo kako bilo, Elia kozmetika je brend o kome treba da se priča i piše i čiji preparati zaslužuju da se nađu na našim kozmetičkim policama.

Sve Elia proizvode možete poručiti putem njihovog zvaničnog sajta facebook i instagram profila, ali i telefonom na broj +38169353322. Za dan-dva su na vašoj adresi i uživanje u prirodnoj grčkoj kozmetici može da počne. 

Нема коментара:

Постави коментар