Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

субота, 28. август 2021.

Emoliensi u službi nege kože | Medical Plants

Kao što nega kože lica zahteva pažnju, takav slučaj je i sa kožom tela. Koža tela i te kako zna da pokaže kada joj fali vlaga i hidratacija, a tada je najbolje koristiti proizvode koji će joj nadomestiti vlažnost koja joj je potrebna.
Sastav tih proizvoda potreban je da bude bogat sastojcima koji će učiniti da na najdelotvorniji način učine kožu hidriranom, negovanom i zdravom. Takvi proizvodi su prirodna ulja i emoliensi.
Emoliensi su preparti koji služe kao takozvati ovlaživači kože koju deluju direktno na kožu i vraćaju joj vlagu, hidriraju je i održavaju mekanom i glatkom.
Emoliensi mogu biti u formi kreme, ali i losiona i jedan takav emoliens dolazi upravo od Medical Plants kozmetike.
Medical Plants je prirodna kozmetika sa dugogodišnjom tradicijom i za svoje proizvode pažljivo bira sastojke.


Emoliens 10% urea je mleko za telo. Radi se o hranljivoj formuli koja u sebi sadrži ulje semenki grožđa, pantenol i alantoin koji čine hranljivo mleko koje na najbolji način hrani i hidrira kožu. Hidrirajući kožu uklanja i najmanje tragove suvih delova.

Emoliens 10% Urea dolazi u praktičnom pakovanju na pumpicu i u pakovanju dobijate 200ml proizvoda. Volim kada mleka za telo imaju pumpicu, jer samim tim nema kontaminiranja proizvoda, lakše je za doziranje, nema prosipanja proizvoda i potrošite sve.

Što se tiče mirisa, Emoliens 10% Urea ima divan miris lotusa i bele orhideje. Miris nije jak, naprotiv jako je nežan i prefinjen. Zadržava sa na telo i čak nekoliko sati nakon nanošenja još uvek je prisutan.

Ovo mleko za telo ima jako laganu teksturu. Veoma lako se razmazuje, a koža ga brzo upija. Nakon korišćenja, koža je jako mekana, glatka i hidrirana. Pored toga, primetila sam da koža ima jako lep sjaj. 

Ono što mi je bitno da uz ovo mleko nemam suve pečate, crvenilo i perutanje. Jako je dobro nakon sunčanja kada je koži potrebno da nadomesti vlažnost koju je izgubila izlagajući se sunčevim zracima.Pored toga, Emoliens 10% Urea je jako nežno i blago mleko za telo, pa je pogodno za korišćenje i na nežnoj dečijoj koži. Koristim ga i za bebu, ali i za starije dete kao svakodnevnu negu nakon kupanja i koža im je divna, posebno kod starijeg deteta koje usled naglog rasta ima problem sa preteranom suvoćom kože.

Smatram da je ovo mleko za telo pravi izbor za svakodnevnu negu kože tela. Uz dobre sastojke koje poseduje čini ga idealnim za korišćenje u okviru cele porodice. Nije masno, pa odgovara u toplim, letnjim danima, a dovoljno je hidratantno da bude pravi izbor i tokom zime kada koža traži pojačanu negu.

Emoliens 10% Urea je deo asortimana Medical Plants proizvoda i možete ga pronaći na njihovom sajtu ili u bolje snabdevenim apotekama i njegova cena je 900din.
Pored Emoliens 10% Urea, Medical Plants u svojoj ponudi ima i Emoliens 5% Urea, kao i Ung. Emoliens i za koji god da se odlučite, nećete pogrešiti, jer je Medical Plants brend koji ulaže u kvalitet svojih proizvoda.

1 коментар: