Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 13. август 2021.

Recenzija Skinology proizvoda - Prima kozmetika

Zdravo, dragi moji! Dobro došli u novi blog tekst.
U ovom tekstu želim da vam prenesem svoje utiske o Skinology proizvodima koje sam koristila u prethodnom periodu.

Skinology kozmetika nalazi se u okviru asortimana Prima kozmetike. Prima kozmetika spada u profesionalnu kozmetiku koja se koristi u salonima, ali može se koristiti i u kućnim uslovima. Ima bogatu paletu proizvoda u kojoj možete pronaći proizvode različitih namena, kao i za različite tipove i stanja kože.
Ja sam već ranije koristila Skinology i Prima kozmetiku i pisala sam o njima, a u ovom tekstu želim da vam prenesem utiske o još par njihovih proizvoda, a počeću od najnovijeg i to je Beauty Blend Oil 02.

Beauty Blend Ulje sadrži mešavinu eteričnih ulja poput ulja avokada i badema, kao i eterično ulje lavande i slatke promorandže. Namenjeno je nezi normalne kože. Ima hranljivo svojstvo, ali i regeneriše i štiti kožu od isušivanja. 

Pored ulja za normalnu kožu, Skinology u svojoj ponudi ima i ulja za zrelu, suvu i masnu kožu, kao i ulja za negu kuperozne kože i za detoksikaciju kože.

Beauty Blend Oil ima jako lep, blag miris. Sama tekstura ulja je malo ređa, tako da mi je za celo lice potrebno svega par kapi, a pakovanje na pipetu veoma olakšava doziranje. Jako lako se razmazuje i na koži ostaje blago uljani film koji nakon nekog vremena koža upije. Najviše volim da ga koristim uveče, umesto noćne kreme tako da ga ostavim da deluje preko noći. Ujutru koža divno izgleda. Mekana je, glatka, hidrirana i nahranjena. Jako mi se dopalo i iako je moja koža suva, ovo ulje pruža joj sve neophodne benefite da bi bila lepa i negovana.

Pored Beauty Blend ulja proizvod koji mi se veoma svideo je i njihova hidrantna krema sa spf 25. Krema za negu lica sa spf faktorom jako je važna tokom cele godine, a ne samo leti i zbog toga volim da u svojoj kolekciji imam jedan ovakav proizvod koji će ujedno da zaštiti kožu od neželjenih sunčevih zraka i da je hidrira.

Skinology hidrantna spf krema namenjena je svim tipovima kože i ima veoma dobar učinak na koži kojoj je potrebna dodatna hidratacija. Pored spf faktora od 25, ova krema jako lepo neguje kožu. Koži pruža hidrataciju tokom celog dana, ne masti je, a dobra je i umesto podloge, ispod pudera. Ova krema ne ostavlja masan i beli trag na koži, iako kreme koje u sebi imaju spf faktor imaju tu tendenciju da ostave beli, zaštitni film. Međutim, ova krema je jako lagana i koža je odmah upija. Sviđa mi se i sama činjenica da je jako blaga i nežna, tako da bi odgovarala i najosetljivijoj koži.

Skinology Papaya piling serum je enzimski piling. Ovo je bio prvi put da se srećem sa enzimskim pilingom, jer sam do sada uglavnom koristila mehaničke pilinge.
Enzimski piling je dosta sličan hemijskom pilingu, ali u sebi sadrži enzime voća, tako da je izuzetno blag i samo deluje na površinski sloj kože. Zbog svoje nežnosti pogodan je za osetljivu i problematičnu kožu.

Papaya piling serum je izuzetno dobar pretstavnik enzimskih pilinga. Jako je blag i nežna prema koži. On je na bazi papaina i pored piling svojstva, ovaj piling serum u sebi ima i dozu hidratacije. Dolazi u formi seruma, ali je gušći teksture od seruma i ima pipetu uz pomoć koje se dozira. Nanosi se na čisto lice, umasira i ostavi na licu 20 min nakon čega se ispira. U toku tih 20 min koliko se drži na licu, poželjno je lice par puta pokvasiti.
Nakon ovog pilinga, koža lica je mekana, glatka i blistava. Ne izaziva iritacije, ne isušuje, već dodatno hidrira, a uz to čisti kožu. Pored toga, dosta lakši je za korišćenje u odnosu na mehaničke pilinge i zbog toga mu dajem prednost. Može se koristiti i do 2 puta nedeljno.


Pored svojih seruma po kojima je Skinology kozmetika poznata, verujem da je svima bar jednom zapala za oko neka njihova maska za lice. Skinology ima puno maski za lice koje dolaze u velikim pakovanjima i veoma su isplative.  

Ja sam ispobala par njihovih maski za lice i sa svakom sam bila jako zadovoljna. Maska koju trenutno koristim je Skinology Hydro Force maska za lice sa Hamameslisom iz istoimene kolekcije namenjenoj koži kojoj je potrebno više nege.
Ova maska u formi gela jako lepo osvežava kožu, ali i umiruje, jer u svom sastavu ima pantenol. Pored toga, ova maska daje blistavost i elastičnost koži.

Sama maska je, kao što vidite, gelaste teksture i svetlo žute boje, ali kada se nanese na lice u potpunosti je providna. Ova maska je jako prijatna za korišćenje, ima blag efekat hlađenja koji posebno prija u ovim toplim danima. Nanosi se na celo lice u debljem sloju, a nakon 15min ispira. Veliki deo maske koža upije, a ostatak lako se ispere. Nakon ove maske lice jako lepo izgleda. Ten je ujednačen, a koža blistava i umirena. Veoma mi se dopada i njena cena je 790din.

Smatram da Skinology kozmetika ima izuzetno dobre proizvode sa odličnim efektom. Njihove proizvode možete poručiti online direktno sa njihovog sajta ili ih posetiti u lokalu koji imaju u TC Galerija Beograd, ali od skora deo njihovog asortimana možete pronaći i u DM drogerijama.

Нема коментара:

Постави коментар