Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

недеља, 13. новембар 2022.

Kozmetika Koreni i proizvodi na bazi organskog divljeg origana

Da li ste čuli za Aleksu i Andriju, drugove koji su u vreme najveće pandemija Korona virusa kancelarijske fotelje zamenili za traktor, njivu i poljoprivredu?
Ako niste, sada je pravo vreme da čujete kako jedan san može da postane realnost i da se i ovoga puta ono u šta mnogi od nas veruju, sve što poželiš možeš i da ostvariš zaista i ostvarilo.

Naime, Aleksa i Andrija su sigurnost kancelarijske fotelje zamenili za neizvesnu poljoprivredu. Odlučili su se za sadnju organskog divljeg origana na svojoj dedovini, na plantaži u Zapadnoj Srbiji i trebalo im je dve godine kako bi svoj prvi proizvod uzeli u ruke. Te dve godine bile su pune izazova i prepreka, ali nisu poklekli i ostvarili su svoj san da organski divlji origanu u singeriji sa drugim prirodnim sirovinama pretoče u kozmetiku pod nazivom Koreni, baš kao što su se i oni vratili svojim korenima.

Prirodna kozmetika Koreni je zasnovana na  organskom divljem origanu. U njihovoj pripremi koristili su eterično ulje i hidrolat divljeg organskog origana koji su dobili destilovanjem biljaka.  Hidrolat i eterično ulje organskog divljeg origana ima sjajne učinke kada je čišćenje i nega kože u pitanju, pa su od tuda nastali i :

-Koreni micelarna voda
-Koreni gel za čišćenje lica
-Koreni noćna krema sa retinolom

U kreiranju i samom nastanku ovih proizvoda pored baze u smislu organskog divljeg origana korišćeni su i drugi prirodni sastojci kao što je hijaluron, ulje smija, retinol i druge sirovine koje su zajedno sačinili proizvode koji mogu da se pohvale kvalitetom i negom koju pružaju.

Koreni micelarna voda je prvi proizvod u čišćenju lica i skidanju šminke kada je nega kože lica u pitanju. Smatram da bez micelarne vode ni jedno čiščenje lica nije potpuno, te sam sigurna da se na svakoj kozmetičkoj polici nalazi jedan ovakav proizvod.
Koreni micelarna voda u sebi sadrži negujuć i hidrirajući kompleks koji jako dobro čisti kože, uklanja nečistoće u vidu sebuma i šminke i to sve bez isušivanja ostavljajući kožu čistom i hidriranom.
U svom sastavu sadrži hidrolat organskog divljeg origana, hijaluronsku kiselinu, ulje smilja i pirinča, pantenol, kao druge moćne sastojke.


Koreni micelarna voda dolazi u velikom pakovanju od 500ml i obzirom da činjenicu da se jako sporo troši za sigurno je da će dugo trajati. Bez boje je i ima veoma prijatan miris koji će odgovarati svima koji ne vole jake i veštačke mirise u proizvodima za čišćenje kože.
Koristi se uz pomoć tufera ili vate i veoma efikasno uklanja nečistoće i tragove šminke. Ne irirtira lice, ne smeta čak ni očima, pa je samim tim pogodna za sve tipove kože.
Nakon korišćenja nema neprijatnog zatezanja i crvenila, već je koža na dodir veoma mekana i nežna.
Cena Koreni micelarne vode je 1999din.


Drugi proizvod u Koreni paleti proizvoda jeste gel za umivanje sa cvetnom vodom organskog divljeg origana.
Koreni gel za umivanje sa cvetnom vodom organskog divljeg origana je proizvod nove generacije gelova za umivanje koji je formulisan na bazi micelarnih, izuzetno blagih površinskih aktivnih materija. U svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu, ulje smilja, glicerin i pantenol. Važno je napomeniti da ne sadrži sulfate i da je prilagođen potrebama naše kože.

Ovaj gel za umivanje spada u kategoriju gelova sa nešto ređom teksturom što je i veliki plus, jer dobro dođe da odmorimo od gustih i teških tekstura. Za jedno korišćenje dovoljna je svega jedna pumpica. U dodiru sa vodim stvara bogatu penu koja odlično čisti kožu. Izuzetno je blag i nežan, pa je dobar i za jutarnje umivanje, a u kombinaciji sa prethodno spomenutom micelarnom odličan je i za veče kada naša koža traži neko jače, temeljnije čišćenje. Kako je prilagođen optimalnim potrebama naše kože, pogodan je za sve tipove kože, bez obzira da li se radi o problematičnom ili pak normalnom tipu kože.

I poslednji proizvod koju su Aleksa i Andrija napravili uz pomoć organskog divljeg origana jeste noćna krema za lice koja sadrži opšte poznat i voljen sastojaka - retinol.

Koreni noćna krema sa cvetnom vodom organskog divljeg origana jeste krema koja sadrži izvrsnu singeriju prirodnih sastojaka. Pored retinola i cvetne vode organskog divljeg origana u njenom sastavu nalazi se i hijaluronska kiselina, vitamini C i E, kao i ulja jojobe, aloje, kajsije i ricinusa. Čitav ovaj spektar sastojaka čini da Koreni noćna krema bude odličan izbor kao preparat koji će najpre usporiti sam proces starenja, a zatim i u toku noću, kada je koža u fazi mirovanja pružiti sve što joj je potrebno kako bi bila nahranjena, meka i gipka.

Koreni noćna krema sa cvetnom vodom organskog divljeg origana ima izuzetno laganu i vazdušastu teksturu. Na prvi kontakt bila sam veoma iznenađena, jer sam negde navikla da su noćne kreme nešto, da kažem gušće i teže, što svakako nije slučaj sa ovom kremom.
No, bez obzira na to, zahvaljujući bogatstvu sastojaka koje sadrži Koreni noćna krema sa cvetnom vodom organskog divljeg origana pruža izvanrednu negu.
Jako lako se razmazuje, veoma je prijatna i koža je brzo upija. Nije masna, ne zapušava pore, već kožu čini nahranjenom i negovanom. Ako uz to dodamo i sam retinol koji je zaista odličan antirid dobijamo preparat koji savršeno neguje kožu, doprinosi samoj ishrani i elastičnosti kože uz poboljšanje tonusa i zaglađivanje bora. Višestruko efikasan preparat za negu svih tipova kože.

Ova tri proizvoda za sada predstavljaju Koreni kozmetiku, a kažem za sada, jer se nadam da će ovu paletu obogatiti još neki proizvod, možda serum ili tonik, ali ostaje nam da ih pratimo i da vidimo šta će nam još to pripremiti.
Smatram da sam brend Koreni, kao i njihova kozmetika na bazi organskog divljeg origana ima ogroman potencijal kao nešto novo na našem tržištu što može da postane sinonim za izvrsna prirodnu i inovativnu negu.

Koreni preparate možete poručiti preko njihovog zvaničnog sajta ili potražiti u drogerijama i apotekama.
Takođe ih možete posetiti i na zvaničnom instagram profilu i fb stranici i biti u toku sa svim novitetima i informacijama vezanim za proizvode, ali i blagodetima koje nam pruža organski divlji origano.

Da li podržavate male proizvođače i njihove prozvode i da li i vi imate hrabrost da sledite svoje snove?

Нема коментара:

Постави коментар