Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

среда, 2. новембар 2022.

Upoznajte Zerowaste prirodnu kozmetiku

Zanima me, da li obraćate pažnju u kakvim pakovanjima se nalaze proizvodi koje kupujete? Konkretno zanimaju me kozmetički proizvodi i njihova pakovanja.

Naime, svedoci smo da su većinom kozmetički proizvodi spakovani u plastična pakovanja koja iza nas ostaju u prirodni kao otpad, štete životnoj sredini i zapravo im je potrebno jako, jako dugo da se razgrade. Jedna od, takođe zabrinjavajućih činjenica jeste da su poslednjim istraživanjem utvrdili da se mikroplastika nalazi u vodi za piće koju konzumiramo što potvrđuje da otpad koji ostavljamo iza sebe jako često i lako dospeva i u hranu koju jedemo.

Shodno tome, kako bi smanjili količinu otpada koji ostaje iza nas, a posebno se to odnosi na mikroplastiku, potrebno je birati proizvode koji nisu u plastičnim ambalažama, odnosno ne sadrže plastiku ili imaju vrlo malo plastike. To su zero waste i low waste proizvodi i dosta brendova, posebno prirodnih okrenulo se takvom načinu poslovanja, te su njihovi proizvodi prirodni i organski sa razgradivim ambalažama.

Jedan od takvih brendova na našem tržištu jeste White Lotus prirodna kozmetika.

White Lotus je prirodna kozmetika koja ne samo da je kreirana od pažljivo biranih prirodnih sastojaka, već je i spakovana u biorazgradive ambalaže. Većina proizvoda ima oznaku zero waste proizvoda ili pak low waste što govori da iza njih nema otpada ili ima jako malo.

White Lotus poseduje sjajan asortiman proizvoda među kojima možemo pronaći prirodne proizvode za negu tela, kose i usana, a ja ću vam ih u nastavku teksta malo više približiti i ukazati na njihova delovanja i efekte.

Počeću najpre sa proizvodom koji spada u low waste kategoriju a to je White Lotus čvrsti buter za telo. Već na početku rećiću da je ovo najlepši čvrsto buter za telo koji sam probala.
Dolazi u aluminijumskoj kutiji i White Lotus ima akciju gde kada vratite 5 aluminijumskih kutija od ambalaže ovog butera dobijate jedan čvrsti buter na poklon. 

White Lotus čvrsti buter za telo dolazi u pakovanju od 50 g i to u mirisnim notama: vanila/kokos i lavanda/ ruzmarin.
Ima prelep oblik srca koji ga dodatno čini primamljivim, a moj buter je sa notama vanile i kokosa tako da mi je, kao velikom ljubitelju tih mirisa, veliki plus.
U svom sastavu sadrži sjajne sastojke poput kakao i shea butera, cera albe, kao i kokosovog i bademovog ulja koji doprinose izuzetnoj prirodnoj nezi kože.

Ovaj čvrsti buter zaista divno neguje kožu, bukvalno je raj za suvu i dehidriranu kožu, kao i kožu koja traži dodatnu, jaču negu. Možete ga nanositi na vlažnu ili suvu kožu, a efekat hidrirane, nahranjene i meke kože je zagarantovan. Ako tome i dodamo divan miris koji ostaje nakon korišćenja, onda definitivno mogu da ga svrstam u omiljene proizvode za negu tela. Smatram da će zbog sjajne nege koju pruža biti idealan kada dodju hladni, zimski dani. No i bez obzira na to, zaista je pravo uživanje koristiti ga svakoga dana.
Cena White Lotus čvrstog butera je 600din.

Sada prelazimo na zero waste proizvode i počeću najpre sa čvrstim šamponom za masnu kosu, kao i protiv peruti.
Ovo nije prvi put da se susrećem sa ovim tipom proizvoda, jer sam već ranije koristila čvrste šampone za pranje kose.
Kao što su ga oni na sajtu opisali, čvrsti šampon za kosu je šampon koji je izvađen iz plastičnog pakovanja, uklonjena voda i ispresovan da bude u formi kocke.
Mnogi imaji averziju prema čvrstim šamponima jer smatraju da neće dobro oprati kosu kao što je to slučaj sa konvencionalnim šamponima, a zapravo je to skroz drugačije. Čvrsti šampon podjednako, ako ne čak i bolje opere kosu od običnog šampona.

White Lotus čvrsti šampon za masnu kosu i protiv peruti je šampon koji u svom sastavu ima sastojke koji će smanjiti samo mašćenje kose i sprečiti pojavu peruti. Jedni od njih su svakako kaolin glina, kao i etarska ulja u ovom slučaji etarsko ulje ruzmarina.
Ovaj šamon veoma dobro pere kosu, stvara bogatu penu i čini kosu čistom čak i nakon nekoliko dana, što je, složićemo se za masnu kosu zaista odlično.
Pored toga, moram dodati i da se izuzetno sporo troši, te sam sa ovim šamponom sigurna i po nekoliko meseci.
Samo je važno nakon pranja odložiti ga na suvo mesto kako se ne bi istopio.
Cena White Lotus čvrstog šampona za masnu kosu i protiv peruti je 700din.

Selena prirodni dezodorans je dezodorans koji sadrži mirisne note vanile i ruže. Dezodrans koji je bez štetnih hemikalija i sadrži izuzetno korisne sastojke kao što je magnezijum i predstavlja jako dobru zaštitu od neprijatnih mirisa, bez alergija i iritacija.

Ovaj dezodorans je takođe u čvrstom stanju i koristi se tako što se prisloni na pazuh, sačeka par sekundi da se od toplote tela otopi i standardno nanese.
Jako je dobar u smislu zaštite od neprijatnih mirisa, ne zapušava pore, već dopušta telu da funkcioniše u skladu sa prirodom. Ne ostavlja fleke na odeći i žute mrlje, a zbog svog kompaktnog pakovanja idealan je za svaku torbu i neseser.
Cena White lotus Selena prirodnog dezodoransa je 750din.

Još jedan zero waste proizvod ili proizvod u biorazgradivom pakovanju, meni omiljeni pored čvrstog losiona jeste Kokos prirodni stik za usne.
Ovaj prirodni stik za usne je jedan odličan preparat za negu usana. Ako zanemarimo njegov očaravajući miris, Kokos stik za usne našim usnama pruža savršenu negu.

U svom sastavu sadrži divnu singeriju prirodnih sastojaka, tako da ovde možemo pronaći kakao buter, pčelinji vosak, bademovo i jojoba ulja, kao i etarska ulja.
Čitav ovaj spektar sastojaka potvrđuje da se radi o stiku uz kojeg će naše usne zaobići perutanje i ljuspanje, a pri tome će biti mekane i vizuelno privlačne.
Jako je lagan, divan i nežan prema usnama. Lako se i nanosi i na usnama ostavlja neki tanak, nevidljivi film koji usne čini zaštićenim od spoljašnjih faktora.
Idealan je izbor kao svakodnevna nega, a uveče, nakon nošenja teških mat karmina, kao maskica koju ćemo ostaviti da deluje preko noći.
Cena White Lotus Kokos prirodnog stika za usne je 350din.

I poslednji, ali ne manje važan proizvod jeste prirodan sapun bez boje i mirisa koji sam uvrstila kao izbor za svakodnevno pranje ruku.
Ovaj sapun nema ambalažu i ručno je rađen. 
Prilikom pranja ruku ne isušuje kožu, jer ne sadrži štetne hemikalije čim je pogodan i za osetljivu kožu, kao i kožu sklonu atopiji i ekcemu.
Jako lepo omekšava i hrani kožu ostavljajući ruke higijenski čistim. Zbog svog prirodnog sastava mogu ga koristiti i deca.


White Lotus je primer brenda koji se zalaže za zaštitu životne sredine pakujući svoje proizvode u biorazgradive ambalaže i smatram da brendove poput njih treba podržati. Kada se neko zalaže da doprinese životnoj zajednici i učini je boljom bez nepotrebnog otpada zaslužuje da se o njemu priča.

White Lotus proizvode možete poručiti preko njihovog zvaničnog sajta ili ih potražiti na njihovom instagram profilu i fb stranici gde između ostalog možete saznati više o samim proizvodima, kao i bazarima na kojima izlažu svoje proizvode.

I ne zaboravite, alternativa i to prirodna alternativa uvek postoji, samo treba pažljivo birati.

Нема коментара:

Постави коментар