Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

четвртак, 10. новембар 2022.

Zdrav i ukusan izbor na samo korak do nas

Kada je zdrava hrana u pitanju i generalno zdrava ishrana često se sretnem sa nedoumicama da je ljudima znatno lakše svratiti u pekaru, kiosk brze hrane ili posegnuti za grickalicama nego za nekim zdravim proizvodom i to uz izgovor da je zdrav slatkiš ili zdravu grickalicu teže naći.
Ja to smatram samo izgovorom, jer su zdravi proizvodi sve češće i sve više dostupni, te su nam bukvalno na dohvat ruke.
Verujem da je sve to u našoj glavi, jer kao što možemo kupiti čips tako možemo kupiti i zdravu granolu koju takođe možemo grickati kao upravo spomenut čips, samo bez griže savesti i nezdravih masti i kalorija.

Spomenula sam dostupnost zdravih proizvoda i činjenice da su sve više prisutni, jer ih možemo nabaviti u radnjama ili poručiti online. Jedna takva mala radionica nalazi se u srcu Šapca i nudi nam svoje zdrave izbore kada je u pitanju hrana. Nataša, vlasnica svoje zdrave priče trudi se da nam omogući da brzo i lako stignu do nas gde god se nalazili.

Zdrava priča na čelu sa Natašom koja pravi ukusne i zdrave proizvode nastala je sa idejom da prirodne sastojke i sve drugo što priroda nudi iskoristi u stvaranju zdravih poslastica. Nataša pravi zdrave putere i namaze, domaću granolu i zdrave poslastice u vidu čokoladica, mafina i torti. Svaki proizvod koji izađe iz te male radionice je najpre zdrav, ukusan, domaći i sveže pripremnjen, a svaki recept je najpre nastao u Natašinoj glavi, a zatim je realizovan uz pomoć zdravih namernica, plodova prirode i puno ljubavi. Smatram da upravo ljubav uz pomoć koje Nataša priprema ove zdrave proizvode čini da budu prepoznatljivi, ukusni i da im se uvek vratimo.

Ja sam imala priliku i da upoznam lično Natašu, a i posetim njenu radionicu i zaista sam fascinirana sa kojim entuzijazmom Nataša sve ovo radi i zaista smatram da njene zdrave poslastice zaslužuju da se nađu na našem stolu, među našim obrocima i  zdravim izborima svakoga dana. A kako bi se našli, ja ću vam ih u nastavku teksta više približiti i pomoći u izboru za kupovinu, jer jedno je sigurno, a to je da ih morate probati.

Počeću najpre sa namazima i to sa Čoko namazom za koji slobodno mogu reći da je zdrava verzija Nutele.

Čoko namaz sa lešnikom je jedan preukusan namaz od svega tri sastojka: urmi, lešnika i kakaa. Ako gledamo same nutritivne vrednosti, urme su najzdravije voće prebogato vitaminima. Sjajan su prirodni zaslađivač i odlična zdrava alternativa šećeru, dok je lešnik izuzetno bogat hranljivim materijama i mineralima. Ako tome pridodamo i organski kakao koji promoviše opšte zdravlje, poboljšava raspoloženje i metabolizam, dobijamo sjajan spektar zdravih sastojaka u jednom proizvodu koji imaju izuzetan efekat na ceo organizam. 
Tako da je ovaj čoko namaz odličan i zdrav izbor za konzumiranje. Jako je lep i ukusan, daleko zdraviji od konvencionalnih kremova, a slobodno može da zasladi svaku zdravu palačinku i posluži kao namaz za doručak ili večeru.

Još jedan namaz koji mlada Nataša pravi jeste kikiriki puter i to ne bilo kakav kikiriki puter, vec crunchy kikiriki puter.
Sam kikiriki u svakodnevnoj ishrani je pun blagodeti. Pored činjenice da je odličnog ukusa, bogat je mastima, proteinima i drugim zdravim hranljivim sastojcima.
Kikiriki je dobar izvor proteina i u sebi ima visok sadržaj esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja. Same prednosti kikirikija su različite, pa ih svakako treba dodati na listu svakodnevne ishrane tako da je ovaj puter odličan izbor.
Ono što ovaj kikiriki puter čini drugačijim od ostalih jesu komadići kikirikija koji se nalaze u njemu. Može se iskoristiti kao namaz ili kao sastojak u užinama i obrocima.

Jedan od načina kako koristiti ovaj puter, a da to nije namaz, jeste na sledeći način:
U činiju izgnječiti pola banane i parče pečene bundeve, a zatim dodati kašiku crunchy kikiriki putera i pola čaše jogurta. Sve to lepo sjediniti, dekorisati po želji i uživati bez griže savesti.
Pored Čoko namaza i crunchy kikiriki putera, kod Nataše možete pronaći i bademov i lešnikov puter.

Još jednu sjajnu stvar koju možete kupiti kod Nataše jeste domaća granola i to ne obična granola, već sa sigurnošću mogu tvrditi, najukusnija granola koju ćete probati.

Domaća granola se sastoji od nekoliko vrsta žitarica (ovsene, ražane, pirinčane i integralne), kao i od orašastih plodova ( lešnik, indijski orah,badem) , kikiriki putera i meda kao zaslađivača. Jako je važno napomenuti da se u ovoj granoli ne nalaze veštački zaslađivači i aditivi koji se nažalost nalaze u konvencionalnim granolama koje možemo naći na našim rafovima. Spada u zdrav izbor za doručak uz malo mleka ili jogurta ili pak kao grickalica koju ćemo konzumirati bez griče savesti.

Pored izuzetno ukusnih, zdravih predloga za doručak ili užinu koje nam Nataša nudi, ona pravi i najlepše zdrave poslastice među kojima se nalaze i sirovi mafini. Svaki mafin je nastao po, da kažem, izmišljenom receptu od sirovih namernica i rezultirao je kao jedan preukusan dezert. Iako na prvi pogled izgleda kao da možemo pojesti par komada ovih malih divnoća, realnost je zapravo drugačija, jer su ovi mafini izuzetno siti, pa nam je dovoljno svega pola mafina kako bi naša želja za slatkišima bila i više nego zadovoljena.
U Zdrava priča možemo pronaći nekoliko vrsta mafina i to:
- Čokoladni mafin
- Čhoco-orange mafin
- Limeta macha mafin
No, to nije sve, jer Nataša pravi i mnoge druge varijante ovih preukusnih sirovih mafina.
Ako bi mene pitali, moj favorit bi bio čokoladni mafin, jer sam ja ogroman ljubitelj čokolade i velika mi je radost kada mogu da konzumiram ovako jedan preukusan dezert, a da ne moram da mislim o kalorijama. Zaista olakšavajuća činjenica, posebno kada u PMS-u imam pojačanu želju za slatkišima i znam da nakon njih neću imati grižu savest.

Pored sirovih mafina, ne mogu a da ne spomenem i mini čokoladice napravljene uz pomoć crne čokolade, orašastih plodova i suvog voća.
Nataša je kao bazu iskoristila crnu čokoladu i njene benefite koje poseduje u vidu minerala, poput gvozdja, magnezijuma i cinka.Crna čokolada sadrži najmanje 70% kakaa i manje šećera od mlečne čokolade. Zato se dovodi u vezu sa manjim rizikom od insulinske rezistencije, smatra se da reguliše visok krvni pritisak i pozitivno deluje na ljudsko zdravlje u celosti.
Mini čokoladice mogu biti punjene kremom u vidu lešnik, kikiriki, badem putera i čoko namaza ili pak uz dodatak orašastih plodova i suvog i liofilizovanog voća. Jedno je sigurno, preukusne su i sasvim sam sigurna da će vam se svideti.

Ovo je samo mali deo onoga što se nalazi u Zdravoj Priči, jer verujte mi, Nataša svoju maštu pretvara u delo i stalno nam nudi nešto novo, a tome svedoči i njen instagram profil na kome stalno objavljuje svoje radove. Pravi dokaz da su zdrave poslastice sve više zaživele među nama i sve ih više ima. Moram da kažem da su Natašini proizvodi i posni, tako da su sjajan izbor za vreme posta. U periodu posta imamo pojačanu želju za slatkišima, a Nataša se trudi da to i razume i svoje proizvode nudi kao izbor za predstojeći post.

Sve Zdrava Priča poslastice možete videti na instagram profilu preko kojeg ih možete i poručiti. Ako ste iz Šapca i okoline moguće je i lično preuzimanje, dok za ostale delove Srbije možete poručiti i svoj paketić zdravih poslastica dobiti na kućnu adresu. Pored toga, Zdrava Priča proizvode možete pronaći i u Vistra Fitness teretani, kao i u Salad Baru.

Volela bih da ako probate Zdrava Priča proizvode da mi javite svoje utiske ili da mi napišete vaše predloge gde još možemo pronaći zdrave i ukusne poslastice.

Нема коментара:

Постави коментар