Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

среда, 25. јануар 2023.

Kako pravilno negovati suvu kožu lica u zimskom periodu?

 Zima je period kada je naša kože najviše izložena spoljašnjim faktorima. Vetar, mraz, sneg i suv vazduh imaju tendenciju da još više isuše kožu čim ona postaje suva, iziritirana, ali i sklona neprijatnom zatezanju i crvenilu. U tim slučajevima, ali i generalno tokom celog tog hladnijeg perioda našoj koži je potrebna pojačana nega kako bi zadržala vlažnost i ostala hidrirana.

Pod terminom pojačana nega podrazumevam najpre blage umivalice, ali i kreme i serume koji su bogati sastavom i aktivnim sastojcima koji će na pravi način delovati i koži pružiti dovoljnu dozu hidratacije i nege kako bi ostala meka i gipka i u momentima kada je izložena stresu, odnosno delovanju spoljašnjih uticaja.

Medical Plants je brend koji obiluje takvim preparatima, preparatima sa bogatim i prirodnim sastavom koji našoj koži mogu pružiti negu u svim uslovima, pa i u ovom hladnom periodu. Važno je napomenuti da se radi o brendu koji pažljivo kreira svoje preparate i brendu koji se trudi da kvalitet, a ne kvantitet bude na prvom mestu. Shodno tome, upravo njih sam izabrala kao sinonim za idealnu zimsku negu naše kože.


 U ovoj grupi preparata koji će našu kožu održavati nežnom i zdravom nalaze se tri preparata:

  • Medical Plants Aloe Vera Pantenol blagi gel za umivanje
  • Medical Plants Peptide Filer pro-active anti age serum
  • Medical Plants Amla 30+ krema za dan i noć sa ajurvedskim ekstraktom

 

Jedan od najvažnijih koraka u nezi suve kože jeste čišćenje. Suva koža je vrlo često jako osetljiva, te ne voli agresivne i jake preparate za samo uklanjanje nečistoća, jer je dodatno mogu iziritirati i učiniti oštećenom. Zbog toga veoma je važno izabrati efikasan, a blag proizvod koji će ukloniti svu nečistoću i pripremiti kožu za negu koja predstoji. Moja preporuka kao izuzetno pogodan proizvod jeste Medical Plants Aloe Vera Pantenol blagi gel za umivanje.


 Medical Plants Aloe Vera Pantenol blagi gel za umivanje je jedan izuzetno nežan, blag preparat koji je divan prema koži. Veoma efikasno uklanja nećistoću sa lica, tragove šminke i čini kožu osveženom, umirenom i pripremnjenom za ostale korake nege. Smatram da je ta, da kažem blagost i u isto vreme velika efikasnost udeo samog sastava i sastojaka koji ga čine tako da ovde imamo pantenol, aloja vera ekstrakt, hijaluronsku kiselinu, alga spirulinu i glicerin. Čitav ovaj spektar superiornih sastojaka čini  Medical Plants Aloe Vera Pantenol blagi gel za umivanje idealnim preparatom pogodnim ne samo za čišćenje suve i osetljive kože, već bih rekla da bi prijao svim tipovima koji traže čistoću, svežinu i nežnost.
 
Kada dobro očistimo kožu, vreme je za serum, kao proizvod sa najvećom količinom aktivnih sastojaka. Tu nam u pomoć priskače Medical Plants Peptide Filer pro-active anti age serum, jer je suva koža podložna ranijem starenju, pa nam je potreban anti age preparat koji će to sprečiti i ublažiti prve znake starenja.

Medical Plants Peptide Filer pro-active anti age serum je preparat koji je prvenstveno namenjen hidrataciji i anti age nezi. Sadrži 7 peptida, 3D hijaluronsku kiselinu i matični mleč koji kožu čine čvršćom, zategnutijom i elastičnijom, a u isto vreme i hidriranom.
Radi se o preparatu izuzetno lagane i rekla bih, vodenkasto/gelaste teksture koji se izuzetno brzo apsorbuje.

 
Ima pumpicu koja olakšava doziranje, te su nam za jednu upotrebu dovoljne svega dve pumpice. Vrlo brzo, svega nakon par korišćenja primetni su prvi efekti, jer se radi o kvalitetnom preparatu, pa rezultati i ne izostaju. Koža postaje glatka, čvrsta i dubinsku hidrirana bez pojave crvenila i perutanje. Pored toga, vidljivi su i drugi efekti kao što je smanjenje tamnih podočnjaka oko očiju, ali i ublažavanje postojećih borica i smanjenje mogućnosti nastajanja novih.

 
Nakon seruma, kako bi upotpunili negu naše kože potrebna nam je i krema. Krema, kao i ostali preparati za negu suve kože u ovom hladnom periodu mora biti super hidratantna. Pod terminom super hidratantna ne mora nužno da znači da ta krema mora biti masna i jaka, jer često lagane kremice poseduju izuzetnu hidrataciju, pa i jaču od onih teških krema. Takav je i slučaj sa Medical Plants Amla 30+ krema za dan i noć sa ajurvedskim ekstraktom.
 
Radi se o izuzeno laganoj, gelastoj kremi koja pruža vrhunsku hidrataciju i to zahvaljujući sjajnim biljnim aktivnim sastojcima: ekstraktu amle, hijaluronskoj kiselini, organskom ulju jojobe, ulju semenki grižđa i ulju ricinusa. Čitav ovaj spektar pruža savršenu hidrataciju našoj koži kako tokom dana, tako i tokom noći kada je koža u fazi mirovanja. Pored savršene doze hidratacije, ova krema i posvetljuje kožu, te samo lice izgleda svežije, odmornije i ima blistav ten. Namenjena je zrelijoj koži, odnosno svima nama sa 30+.
Sa ovom kremom neće se dogoditi suvi pečati, neprijatno zatezanje... zapravo izbećićemo sve one neprijatne simptome koji vrlo često prate suvu kožu.


Smatram da ova tri proizvoda čine kompatibilnu i idealnu negu naše suve i osetljive kože u ovom zimskom periodu. Blaga umivalica koja će nežno i efikasno ukloniti nečistoće i tragove šminke, zatim anti age serum koji će dubinski hidrirati kožu i pružiti anti age negu i na kraju krema koja je tu da osveži naš ten, pruži blistavost i zdrav izgled kože. Savršeno, zar ne?
 
Cena Medical Plants Aloe Vera Pantenol blagog gela za umivanje je 1100din, Medical Plants Peptide Filer pro-active anti age serum je 1900din, dok je Medical Plants Amla 30+ krema za dan i noć sa ajurvedskim ekstraktom 1550din. 
Sve proizvode možete poručiti preko njihovom zvaničnog sajta i dostava je besplatna za narudžbine preko 2000din.

Nega naše kože nikad nije bila lakša, nego sada kada na dohvat ruke imamo preparate u čijoj nezi ćemo uživati i zahvaljujući kojima će naša koža biti zdrava i negovana bez obzira na godišnje doba.



Нема коментара:

Постави коментар