Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

понедељак, 30. јануар 2023.

Blagodeti ljiljanovog ulja u službi zdrave kože

Naše bake su još od davnina u svojim baštama i dvorištu uzgajale razno cveće i pored toga što je to cveće ulepšavalo okućnicu, krasilo stolove, cveće se ne retko koristilo i kao deo medicinskih tretmana ili bolje rečeno deo narodne medicine. Biljna ulja korišćena su u mnoge svrhe kako lečenja, tako i nege kože. Pružala su sjajne rezultate, pa shodno tome korišćenje biljnih ulja je zaživelo i danas predstavlja jedne od glavnih sastojaka u prirodnoj kozmetici.

Blagodeti biljnih ulja su zaista svestrane, a u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima daju izvanredne rezultate. Jedno od upravo spomenutog sveća čije se ulje koristi za pripremu kozmetike jeste ljiljan. Ljiljan je cvet koji svojim mirisom i izgledom veoma privlači pažnju. Pored dekorativnog dela, ljiljanovo ulje je veoma lekovito i poseduje sjajne moći kada je nega kože u pitanju.

Ljiljanovo ulje ili macerat ljiljanovog cveta poznato je širom sveta, tako da se u nekim delovima koristi za pripremu zdrave hrane, dok se pak negde koristi kao moćan anti age sastojak. Bilo kako bilo, jedno je sigurno ljiljanovo ulje je zaista superiorno kako god ga koristili i u koju kog ga svrhu upotrebljavali.

Kada pričamo o upotrebi ljiljanovog ulja kod nas, Bioteka može da se pohvali kao brend čija se jedna cela kolekcija zasniva na upotrebi ljiljanovog ulja. Kolekcija simbolično nosi naziv Ljiljana i obuhvata preparate koji u svom sastavu sadrže ljiljan. Čitava zamisao te kolekcije jeste da ukloni nedostatke na koži, pruži blistavost i pomogne da koža sija svom svojom lepotom.

Rekla bih da su u tome i uspeli, tako da u Ljiljana kolekciji imamo sve što nam je potrebno za adekvatnu negu lica, tela i kose počev od preparata za čišćenje i toniziranje kože, pilinga kako za lice tako i za telo, maslaca, jogurta, seruma za lice i kosu, melema, pa sve do ulja i balzama. Važno je napomenuti da se svi Bioteka proizvodi pripremaju ručno, od prirodnih organskih sirovina i u malim količinama kako bi se obezbedio visok nivo kvaliteta i svežina proizvoda.

Bioteka Ljiljana balzam za lice i telo je jedan od visoko efikasnih preparata kako za lice, tako i za telo, pa sam sa razlogom upravo njega izabrala kao glavnog predstavnika čitave kolekcije. Ljiljana balzam za lice i telo ima prvashodnu namenu u lečenju oštećene kože i opekotina, ali i za negu kože uz antibakterijski efekat. Ima i više nego impresivan sastav, te ovde možemo pored ljiljanovog ulja pronaći i ulje jojobe, aloe vera ekstrakt, ekstrakt čajevca, nane, lavande i kamilice.

Osnovna primena Ljiljana balzama za lice i telo je u lečenju oštećene kože, zarastanju rana od opekotina, žuljeva i ogrebotina, ali i u umirenju crvenila i svih vrsta iritacija. Pored toga izuzetno je efikasan i kod suve kože i perutanja, a s'obzirom da poseduje i antibakterijski efekat veoma je učinkovit i kod problematične kože, jer neutrališe bakterije koje uzrokuju nastanak akni i bubuljica.


 Ljiljana balzam za lice i telo dolazi u pakovanju od 50ml i ambalaža proizvoda je od zatamnjenog stakla čime je omogućena najbolju zaštita preparata. Samo pakovanje ima i pumpicu koja znatno olakšava doziranje proizvoda.

 
Kada je reč o samom preparatu,  Ljiljana balzam za lice i telo ima jako lep miris. Radi se o izuzetno prijatnom, svežem mirisu koji bi prijao čak i hipersenzitivnim osobama. To bih okarakterisala kao veliki plus, jer jedan ovakav preparat treba da poseduje prijatan, prirodan miris.
Što se tiče same teksture, radi se o gelastoj, laganoj strukturi koja pri razmazivanju postaje  prilično uljana. Nakon razmazivanja na koži ostavlja uljani film koji se prilično brzo apsorbuje ostavljajući kožu mekom i glatkom.
 

Ono što je specifično kod ovog balzama jeste činjenica da izuzetno dobro deluje na kožu koja ima oštećenja nastala od žuljeva, ali i na sitne ranice. Podstiče regeneraciju kože i ubrzava zarastanje, čineći da se koža što pre vrati u pređašnje stanje. Izuzetan je i za suvu kožu koja je sklona perutanju i stvaranju suvih pečata, jer pruža vrhunsku hidrataciju čineći kožu mekom i gipkom. Smatram da bi se dopao svima koji preferiraju prirodnu i zdravu negu, ali i svima koji žele da se neguju proizvodima koji zaista rade ono što sam brend obećava.

Liljana balzam za lice i telo definitivno može da se svrsta kao neophodan proizvod u svakoj porodici, jer predstavlja preparat koji podjednako mogu da koriste kako tinejdžeri, tako i odrasli. Preparat koji će održavati kožu zdravom na prirodan, zdrav i siguran način.

Liljana balzam za lice i telo, kao i sve ostale proizvode iz Liljana kolekcije, ali i brenda Bioteka možete pronaći u okviru sajta Komuna market, prvog handmade online marketa u Srbiji. Pored toga, sve informacije o Bioteka proizvodima možete pronaći na njihovom instagram nalogu, kao i facebook profilu. Tamo se možete informisati i saznati sve što vas zanima vezano za visoko efikasne Bioteka preparate. Ljudi koji stoje iza ovog brenda su veoma ljubazni i uvek spremni da odgovore na sva pitanja.

I ne zaboravite, najbolja nega naše kože je nega koja nam dolazi iz prirode, protkana prirodnim, lekovitim sastojcima koji rade u singeriji i pružaju najbolju, zdravu negu kakvu naša koža zaslužuje.

 





Нема коментара:

Постави коментар