Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

субота, 4. фебруар 2023.

Lavina kozmetika - darovi prirode spakovani u kozmetičke preparate

Da li znate da ne postoji ništa bolje i zdravije što možemo pružiti našoj koži od nege satkane prirodnim sastojcima, jer priroda je beskrajna riznica pravih darova, a ako ih dovoljno poznajemo možemo imati nešto što će biti prava blagodet za našu kožu.

Te čudnovate biljkice i lekovita ulja pretočena u moćne sastojke rade u najsavršenijoj singeriji stvarajući kozmetičke preparate koji pružaju rezultate daleko efikasnije od bilo kog industrijskog sastojka konvencionalne kozmetike. 

Shodno tome, prirodna kozmetika je u poslednje vreme doživela pravu ekspanziju i na velika vrata ušla u mnogobrojne domove. Njena primena našla je mesto kako među najmlađima, tako i među odraslima, jer ta nega koju ona pruža je najpre bezbedna i sigurna, a zatim i zdrava. Veoma je delotvorna i u odnosu na komercijalnu kozmetiku pruža dugotrajnije rezultate. A ako pak govorimo o proizvođačima prirodne kozmetike, na našem tržištu ima ih dosta, a ja želim da vam skrenem pažnju na jedan brend koji je na mene ostavio veliki utisak.

Radi se o prirodnoj kozmetici Lavina koja je nastala na obroncima planine Tare. Upravo Tara bila je glavni pokretač da gospođa Radmila iskoristi darove prirode i pretoči ih u kozmetičke proizvode koji će našoj koži pružiti izvanrednu negu. Lavina kao što i sam naziv kaže je prava lavina prirodnih blagodeti čija snaga se nalazi u proizvodima koji čekaju da pohrle ka nama. Ta čudotvorna nega nalazi se na dohvat naših ruku, među Lavina proizvodima i čeka da bude iskorišćena.

Među Lavina kozmetikom možemo pronaći veoma raznovrsnu paletu proizvoda, počev od kolekcija namenjenih nezi kože lica, ali i pojedinačnih proizvoda, pa do proizvoda za negu naših najmlađih, sapuna, mg parfema, pa do krema za ruke i deo stikova. Zaista se radi o širokom asortimanu u kome svaki proizvod ima svoju posebnu namenu i koji se sa punim razlogom nalazi baš tu, među Lavina proizvodima. Ja sam imala priliku da isprobam te čudesne Lavina proizvode koje gospođa Radmila svojim rukama stvara, te želim da vam prenesem svoje utiske i budem podstreh da ih probate, jer prirodna kozmetika zaslužuje da se nađe na našim policama.

Ono od čega bih najpre počela kada je u pitanju Lavina kozmetika jesu kolekcije proizvoda namenjene nezi lica, jer kada je Lavina u pitanju ovde ih imamo tri:Sve tri kolekcije imaju proizvode koji obuhvataju negu lica bilo da se radi o čišćenju kože, svakodnevnoj nezi ili pak o anti age nezi. Jako je važno napomenuti da se radi o visoko delotvornim proizvodima koji su bogati aktivnim sastojcima i biljnim uljima, te da se za koju god kolekciju odlučite sigurno je da ćete biti fasciniranim rezultatima.
 

Kolekciju koju sam ja izabrala kao uvod u Lavinu jeste kolekcija aloja koja obuhvata proizvode za čišćenje kože i gel za negu. Smatram da su proizvodi za čišćenje kože preduslov za dobru negu, jer ukoliko nam koža nije dobro očišćena, uklonjene nećistoće i tragovi šminke, uzalud nam svi serumi i kreme koje na nju stavljamo. Iz tog razloga veliku pažnju pridajem čišćenju kože i proizvodima koje koristim, a Lavina kolekcija aloja obuhvata sve što nam je potrebno kako bi efikasno očistili kožu. 

U Lavina kolekciji aloja nalazi se ukupno tri proizvoda:

  • Lavina dvofazni tonik za skidanje šminke
  • Tonik za čišćenje lica
  • Gel za negu i hidrataciju kože

 
Lavina dvofazni tonik za skidanje šminke je proizvod koji mi je u prvi mah veoma privukao pažnju. Naime, znamo da na našem tržištu imamo dvofazna sredstva za uklanjanje šminke, ali ne i prirodna i veoma me je zanimalo da li je dovoljno efikasno uklanja šminke kao i komercijalni dvofazni skidači. Odmah sam ga isprobala i mogu vam reći da je odgovor potvrdan.
 Lavina dvofazni tonik za skidanje šminke je preparat koji funkcioniše na principu otapanja šminke. Zahvaljujući maslinovom, ricinusovom, ali i ulju koščica grožđa koje sadrži u svom sastavu ovaj preparat otapa i uklanja šminku, a aloe vera, glicerin i pantenol umiruju i regenerišu kožu.
Dolazi u veoma privlačnom pakovanju od 150ml. Ima vodenasto uljanu teksturu žuto/narandžaste boje i na prvi pogled veoma privlači pažnju. Jedna faza je svetlija, a druga tamnija, te je pre upotrebe potrebno promućkati kako bi se sjedinile.
Koristi se uz pomoć tufera i veoma efikasno uklanja šminku, pa čak i vodootpornu maskaru bez ostavljanja tragova. Pored uklonjene šminke i nečistoća, ono što mi se posebno dopalo jeste osećaj mekoće i nežnosti koju ostavlja. Moja koža je suva i osetljiva, a ovaj dvofazni tonik mi veoma prija.
Nema perutanja, crvenila, iritacija, već samo čista, meka i nežna koža.

 Drugi proizvod iz aloja kolekcije, a koji se koristi nakon Lavina dvofaznog tonika jeste Lavina tonik za čišćenje lica. Lavina tonik za čišćenje lica je proizvod koji je namenjen dodatnom čišćenju kože nakon uklanjanja šminke, ali i svakodnevnom čišćenju kože bez obzira da li smo se taj dan šminkali ili ne. 
Takođe dolazi u pakovanju od 150ml i veoma je prijatnog i svežeg mirisa. Pogodan je za korišćenje nakon dvofaznog sredstva kao preparat koji će pomoći koži da se osveži nakon višesatnog nošenja šminke. No, dobar je izbor i kao preparat koji ćemo koristiti kao deo svakodnevnog čišćenja kože, jer divno vraća blistavost koži i pruža zaštitu od spoljašnjih uticaja. Sadrži izvanredne sastojke poput koloidnog srebra, aloja gela i hidrolata ruže čime je ovaj tonik pogodan ne samo za suvu kožu kao što je moja, već i za problematičnu kožu sklonu aknama i bubuljicama.

 
Poslednji, ali ne i manje važan preparat iz ove kolekcije jeste Lavina gel za negu i hidrataciju kože. Ovaj preparat je izvrstan primer pravog blaga u bočici. Naime, ovaj preparat je proizvod koji sadrži sjajan spektar sastojaka koji izuzetno delotvorno utiču na našu kožu. Preparat koji našu kožu održava zdravom,a to je nešto što nam je svima potrebno. Naime, Lavina gel za negu i hidrataciju kože neguje, hidrira i regeneriše kožu vraćajući joj prirodnu Ph vrednost.
U svom sastavu sadrži aloju, gel lana i magnezijumovo ulje koji ga čine pravim prirodnim bogatstvom za našu kožu. Svi znamo koliko su upravo spomenuti sastojci efikasni, a kada ih spojimo u jedan preparat dobijamo nešto zaista izuzetno.
Lavina gel za negu i hidrataciju kože ima jako gelastu teksturu koja se lako razmazuje i veoma brzo apsorbuje ostavljajući kožu umirenom, hidriranom i elastičnom. Može se koristiti umesto hidratantne kreme i ne dajte da vas zavara tekstura i da pomislite da je blag, jer ovaj gel pruža našoj koži više od većine komercijalnih krema na našem tržištu.

Cena Lavina Aloja kolekcije je 1790din i pored kupovine seta svaki proizvod je moguće kupiti pojedinačno.

 
Još jedan proizvod koji postoji u sjajnoj Lavina ponudi jeste Mirisna krema u kamenu. Pored činjenice da se radi o prirodnoj kremi u kamenu, ovo je krema koja je namenjena nezi lica, vrata i ruku. To mi se posebno svidelo, jer smo navikli da je negde ovaj tip proizvoda uglavnom deklarisan kao proizvod za negu tela.

Lavina mirisna krema u kamenu kokos dolazi u dve varijante, odnosno u dva mirisa, tako da možemo birati između kokosa i stress away. Ja sam veliki ljubitelj kokosa, tako da sam izabrala kokos i nisam pogrešila, jer ima divan, intenzivan miris kokosa. Kreirana je od pažljivo izabranih organskih ulja i butera koji su zaduženi za njenu efikasnost, te je shodno tome idealan izbor za ove hladne, zimske dane. Pruža izvrsnu negu suvoj, stresiranoj koži i pomaže da ostane lepa i zdrava čak i kada spoljašnji uslovi utiču da ona postane iziritirana i suva. Pogodna je za tretiranje suvih pečata, ispucale kože, iritacija i svega onoga što suva koža može pratiti.
Cena Lavina mirisne kreme u kamenu je 870din.

Poslednji proizvod od Lavina prirodne kozmetike koji ću vam u okviru ovog teksta predstaviti jeste Lavina brzoupijajuća krema za ruke.

Kao što i sam naziv kaže, reč je o kremi koju odlikuje visoka brzina upijanja, što znači da je ova krema idealna za sve nas koji ne vole masan trag na rukama nakon nanošenja kreme, a da pri tome žele da imaju negovane i vizuelno lepe ruke. Nastala je kao deo potrebe nege ruku svih onih čije su ruke konstantno zauzete ili su u vodi, te nemaju vremena da čekaju da se krema upije u kožu.
Shodno tome, ova krema ima laganu teksturu koja se brzo razmazuje i upija. U sastavu prisutan je glicerin i arganovo ulje koji su zaslužni da suva koža bude hidrirana. Moram dodati i da ova krema ima veoma prijatan miris, tako da u njoj imamo jednu jako lepu svakodnevnu negu koja će održavati naše ruke mekim i nežnim i miris koji je i više nego prijatan. Smatram da će zadovoljiti svakodneve potrebe naših ruku i pružiti dovoljnu negu koja će kožu  hidriranom, negovanom, lepom i zdravom.
Cena Lavina brzoupijajuće kreme za ruke je 420din.

Sumirajući utiske nakon korišćenja ovih proizvoda, moram priznati da su ostavili veliki utisak na mene. Zapravo, ceo brend i priča koja ga prati je ostavila veliki utisak. Znam da je prirodna kozmetika zaista i više nego blagotvorna i efikasna, ali ovo što se nalazi u Lavina proizvodima prevazilazi moja očekivanja. Zaista su idealni predstavnici pravih prirodnih darova spakovanih u kozmetičke preparate.

Sve Lavina kozmetika proizvode možete pronaći, ali i poručiti putem njihovog zvaničnog sajta, instagram profila i facebook stranice. Preporučila bih vam da obavezno obratite pažnju na sve proizvode, jer sam sigurna da ćete pronaći proizvod koji vas neće ostaviti ravnodušne.

I ne zaboravite, nega protkana zdravim i prirodnim sastojcima je najvažnija nega, a krije se upravo u ovakvim preparatima, darovima prirode spakovanim u Lavina proizvode.

Нема коментара:

Постави коментар