Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 28. фебруар 2023.

Ecodenta organske i veganske paste za zube za nas i naše mališane

 Da li znate da na našem tržištu možemo kupiti veganske i prirodne paste za zube i to ne samo za nas, već i za našu decu? Ako je vaš odgovor ne, nastavite da čitate ovaj tekst, jer ću vam predstaviti jedan brend i njihove proizvodi koji zaslužuju naše poverenje kada je prirodna dentalna higijena u pitanju.

Higijena zuba je veoma važan faktor ne samo zbog estetike, već i zbog našeg zdravlja. Loša higijena nosi sa sobom dugi niz zdravstvenih problema, pa je zbog toga jako važno od malih nogu praktikovati i učiti kako pravilno negovati zube kako bi oni bili zdravi i jaki. U tome nam jako pomažu paste za zube, ali kako konvencionalne paste sadrže niz sintetičkih sastojaka izuzetno je važno obratiti pažnju na njihov sastav, jer paste koje u sebi sadrže štetne hemikalije mogu nam doneti više štete nego koristi. Shodno tome, uvek treba birati paste koje imaju prirodan i zdrav sastav.

Brendova koji kroz svoje proizvode propagiraju zdravu i prirodnu dentalnu higijenu je na našem tržištu, nažalost jako malo, ali ipak ih ima. Jedan od njih je i Ecodenta, koji u svom asortimanu ima organske i veganske proizvode kako za negu lica, tela, noktiju, tako i za oralnu higijenu. Njihovi proizvodi sadrže čak 99%  prirodnih sastojaka i predstavljaju zdraviju varijantu mnogobrojnih proizvoda.

Jedni od Ecodenta preparata sa visokim procentom prirodnog sastava, kao što sam rekla, namenjeni su oralnoj higijeni, te kod njih možemo pronaći paste za zube različitih namena kao što su paste za izbeljivanje zuba, protiv karijesa, za osetljive zube, svež dah i paste za zube namenjene deci. Pored pasti, kod njih imamo i pene i tečnosti za negu usne duplje.


Jako mi se dopao ceo asortiman, jer se radi o preparatima za oralnu higijenu i više nego zanimljivog sastava, ali mi je najviše pažnje privukla Ecodenta pasta za zube protiv zubnog kamenca i plaka sa kokosovim uljem, kao i Ecodenta pasta za zube namenjena deci od maline “KAKĖ MAKĖ”.

Ecodenta ORGANIC ANTI-PLAQUE jeste pasta za zube protiv kamenca i plaka sa kokosovim uljem namenjena osvežavanju daha, izbeljivanju zuba, ali i sprečavanju stvaranja kamenca. U svom sastavu sadrži izuzetne organske i veganske sastojke kao što su kokosovo ulje, sok aloja vere, ksilitol i esencijalno ulje mente. Važno je i istaći da ne sadrži fluorida, već samo superioran 99% prirodan sastav.

Ecodenta ORGANIC ANTI-PLAQUE pasta za zube dolazi u tubi od 75ml. Samo pakovanje je u isto vreme jednostavno, a i upečatljivo, jer kokos na ambalaži definitivno privlači pažnju. Moramo priznati da kokos nismo vidjali u ovom tipu proizvoda i da je pravo osvežanje posebno za ljubitelje kokosa. Odmah po otvaranju paste taj miris kokosa je prisutan i veoma je prijatan. Nikako veštački, već pravi prirodan i svež miris kokosa. Sama tekstura ove paste je bela i prilično gusta, te je za jedno korišćenje potrebna manja količina. 

Jako dobro pere zube, a nakon korišćenja ostavlja svež dah. Ono što je primetno nakon nekog vremena korišćenja ove paste jeste da su zubi vidljivo belji, ali naravno da bi taj efekat bio primetan i vidljiv jako je važno redovno korišćenje. Pored toga, ova pasta je sjajan izbor za sve one koji imaju problem sa kamencom i stvaranjem plaka, jer izuzetno dobro smanjuje nastanak istog. Cena Ecodenta ORGANIC ANTI-PLAQUE pasta za zube je 697din.

Kako sam rekla, u Ecodenta asortimanu imamo prirodne i organske, veganske paste za zube za nas odrasle, tako imamo i paste za zube za naše mališane uzrasta od 3+ godine. Jako je važno od malih nogu decu pravilno usmeravati i učiti da je oralna nega jako važna, ali ih i zanimljivim preparatima podstaći da redovno pranje zuba ne bude samo dosadna navika, već momenat osamostaljivanja. Redovno korišćenje pogodnih proizvoda za oralnu higijenu koji će samo pranje zuba učiniti zanimljivim i podstaći mališane na redovno održavanje higijene imamo kod Ecodenta i jedan od njih je i Ecodenta pasta za zube namenjena deci od maline “KAKĖ MAKĖ”.

 Ecodenta pasta za zube namenjena deci od maline “KAKĖ MAKĖ” pogodna je za decu stariju od 3 godina. Njena primarna namena jeste da zaštiti dečije zubiće od karijesa i stvaranja plaka i učini ih zdravim i čistim. U svom sastavu ima 99% sastojaka prirodnog porekla i predstavlja i više nego dobar preparat za održavanje oralne higijene naših mališana.

 Kao što sam rekla, deci je taj vizuelni momenat jako važan, tako da je ova pasta roze boje i ima divan miris i ukus maline, pa je jako prijatna za korišćenje. Koristi se u malim količinama, a preporuka je da to bude količina zrna graška, a kako dolazi u pakovanju od 75ml za sigurno je da će dugo trajati. Jako lepo osvežava dah, čisti nežne, male zubiće i čini ih zdravim, a sama činjenica da ima sjajan prirodan sastav čini naše mališane zaštićene od sintetičkih sastojaka. Deci je jako zanimljiva, pa svoje zubiće peru redovno i bez našeg opominjanja. Cena  Ecodenta pasta za zube namenjene deci od maline “KAKĖ MAKĖ” je 463din.

Obe Ecodenta paste za zube, kao i mnoge druge paste iz asortimana možete poručiti putem njihovog zvaničnog sajta. Pored pasti za zube, imaju i druge preparate za održavanje dobrog oralnog zdravlja , ali i sjajnu akciju gde uz kupovinu bilo kog proizvoda za oralnu higijenu dostava je besplatna. Što znači da možete poručiti 99% prirodnu pastu za zube, a kurir će vam je besplatno dostaviti na adresu. Pored ovih proizvoda, na Ecodenta sajtu možete pronaći i druge zanimljive proizvode za negu, tako da bih vam preporučila da obratite pažnju na njihovu paletu proizvoda. Ukoliko imate instagram nalog potražite ih i na Ecodenta zvaničnom instagram profilu gde često dele korisne informacije vezane za njihove proizvode.

A do tada, pišite mi, koliko vam je oralna higijena važna, kao i odabir preparata koje koristite za istu?

Нема коментара:

Постави коментар