Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

понедељак, 16. октобар 2023.

Kako na efikasan način olakšati disanje kod prehlade i gripa?

 Već sa dolaskom oktobra i jeseni na scenu stupaju svi oni dosadni virusi, prehlade kao i grip čije prisustvo, složićemo se, niko od nas ne voli. Kijavica, curenje nosa, bolno grlo i zapušen nos, kao i osećaj malaksalosti su samo jedni od upornih simptoma koje ih prate i koji nas sprečavaju u normalnom fukcionisanju.

Mislim da smo ih svi bar jednom u toku života osetili, susreli se sa njima kao pojedinac ili pak kao roditelj. Kada smo kod roditeljstva, smatram da su virusi i prehlade jedne od najzahtevnijih situacija sa kojima se svaki roditelj sretne, jer deca same simptome prehlada i virusa daleko teže podnose nego odrasli, posebno ako se radi o maloj deci. Naime, njihovo prisustvo onemogućava deci miran san, izaziva razdražljivost i nervozu čime se ne retko u cilju uklanjanja preporučuju inhalacije.

Dakle, inhalacije su jedna od stvari koja kako mališanima, a tako i nama odraslima olakšavaju i pomažu u borbi sa zapušenim nosem, kašljom, kijavicom i otežanim disanjem.  Inhalacije razlažu sekret u bronhijama, olakšavaju izbacivanje i omogućavaju lakše disanje. Uglavnom se izvode uz pomoć različitih rastvora i aparata za inhaliranje gde se inhalacija izvodi uz pomoć maske, no pored te, da kažem klasične metode, inhalirati se možemo i tako što ćemo na kožu naneti adekvatan preparat koji će se pod toplotom tela topiti i ispuštati aktivne sastojke koji će inhalacijom, odnosno udisanjem pomaći u olakšavanju disanja u stanjima kao što su grip, prehlada, kašalj i zapušenje nosa.

Takve preparate je kreirala i u svoj brend dermokozmetike uvrstila i vlasnica, odnosno direktorka kompanije Inoderma, Mr ph. Zdenka Vuković koja je inače specijalista farmacije i koja je po vlastitoj recepturi kreirala Bronholah preparate koji snagom svog delovanja pomažu u olakšavanju disanja i uklanjanju bolnih i neprijatnih simptoma koje sa sobom nose virusi i prehlade.

Kada smo kod Bronholah preparata, u Inoderma asortimanu možemo pronaći dva preparata, odnosno:

  • Bronholah mast
  • Bronholah mast junior

Bronholah mast je pogodan za odrasle, dok je Bronholah mast junior namenjen našim mališanima.

Bronholah mast je mast koja je sjajan saborac uz pomoć kojeg ćemo lakše podneti neprijatne simptome gripa i prehlade, ali i pomoći da što pre nestanu. Predstavlja preparat koji olakšava disanje, umiruje glavobolju i bolove u mišićima kod prehlade i gripa. U svom sastavu sadrži maestralne sastojke koji su visoko efikasni i delotvorni.

Bronholah mast dolazi u pet ambalaži od 75ml i zahvaljujući svojim isparljivim sastojcima (mentol, kamfor, etarska ulja eukaliptusa i bora, timol) potpomaže u smirivanju bolova kod glavobolje, kao i bolova u mišićima kod gripa. Naime, sam spektar sastojaka je zaista bogat gde svaki sastojak poseduje fascinantne inhalacijske moći koje čine da njihova kombinacija doprinese da ovaj preparat bude jedan izvanredan proizvod koji će nam i te kako pomoći. U situacijama kada nam je nos zapušen, disanje otežano uz prisustvo kašlja sve što je potrebno jeste da nanesemo Bronholah mast na kožu grudi i leđa gde će telesna temperatura tela dovesti do isparavanja aktivnih sastojaka koji inhalacijom pomažu da neprijatni simptomi što pre nestanu. Pored toga, Bronholah mast ima i jako veliki efekat u smirivanju glavobolje, jer samim utrljavanjem ove masti u slepoočnice dovešćemo do prestanka bola.

Bilo kako bilo, ovaj superioran preparat predstavlja prvu liniju odbrane u neutralisanju simptoma gripa i prehlade. 

Pored Bronholah masti pogodne za odrasle, u Inoderma asortimanu imamo i Bronholah mast junior, mast posebno kreiranu za primenu kod dece svih uzrasta, čime je pogidna kako za bebe tako i za stariju dečicu, jer upravo mališani jako brzo pokupe prehladu i grip. Naime, prehladu i grip najteže podnose mališani, te će ovaj preparat veoma pomoći da ih uporni simptomi što pre prođu.

Bronholah mast junior u svom sastavu sadrži etarska ulja lavande, mirte i jele koji inhalacijom imaju visoka delovanja. Naime, etarsko ulje mirte dovodi do umirenja kašlja i olakšava disanje, etarsko ulje jele pomaže u razlaganju bronhijalnog sekreta i ima blago antiseptičko dejstvo, dok je etarsko ulje lavande oduvek poznato po svojim umirujućem i relaksirajućem efektu čime u ovom preparatu pomaže kod razdražljivosti, a svi znamo da mališani kada su prehlađeni oni su vrlo često i nervozni i razdražljivi.

Moram da kažem da je ova mast preparat koji svaki roditelj treba da poseduje u svojoj kućnoj apoteci, jer je zaista spas u pravi čas. Posebno moram da napomenem da je izuzetno efikasna tokom dana, ali i posebno tokom noći kada mališani zbog zapušenog nosića i kašlja vrlo često ne mogu da spavaju. U tim situacijama sve što je potrebno jeste da mast namažemo u tankom sloju na grudi i leđa detetu i telesna temperatura dovešće do isparavanja etarskih ulja koji će putem udisanja, odnosno inhalacijom doprineti u olakšavanju disanja.Odmah nakon nanošenja osetiće se olakšanje tako da ćemo našim mališanima nanošenjem ove magične masti veoma pomoći.

Bronholah mast i Bronholah mast junior su dva preparata koji zahvaljujući svojim inhalacijonim sposobnostima predstavljaju moćne saborce koji će nam u periodu gripa i prehlade jako pomoći. Predstavljaju dva preparata koji se moraju nalaziti u svakoj kući i biti deo kućne apoteke, jer njihovo delovanje nije zanemarljivo, već je korisno i blagotvorno, a u to ćete se uveriti odmah nakon nanošenja.

Bronholah mast i Bronholah mast junior možete poručiti putem sajta apoteka online i na vreme obezbediti efikasno rešenje koje će obezbediti umirenje i nestanak neugodnih simptoma prehlade i gripa koji, složićemo se, nikome ne prijaju.

Нема коментара:

Постави коментар