Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

недеља, 13. јун 2021.

Lepa kosa uz Medical Plants proizvode | Recenzija

Kosa je pravi sinonim za lepotu i prvo što primetimo kada nekog upoznamo. Lepa kosa je i negovana kosa i zbog toga kako lice i telo zahtevaju određenu negu, tako je i kosi potrebna nega. Ako joj pružimo adekvatnu negu, naša kosa biće lepa i privlačiće sve poglede.
U poslednjih nekoliko nedelja koristim Medical Plants proizvode za negu kose. Probala sam i koristim njihove proizvode za negu lica i tela, ali ovo je prvi put da probam nešto za kosu. 
Radi se o Medical Plants Blagi šamponu sa kofeinom i hijaluronskom kiselinom i Spreju za rast kose.
Poučena saznanjem koliku su njihovi proizvodi za lice i telo kvalitetni imala sam velika očekivanja i od ovih proizvoda za negu kose.

Ovi proizvodi namenjeni su prvenstveno regeneraciji i čuvanju samog vlasišta. Pored toga sprečavaju opadanje kose i kosu čine sjajnijom i punom volumena.
Oba proizvoda izuzetno su blaga, tako da su pogodna i za one sa najosetljivijim temenom.


Medical Plants Blagi šampon sa kofeinom i hijaluronskom kiselinom je namenjen je sprečavanju opadanja kose, ali i za povećanje volumena. Radi se o jako kvalitetnom šamponu koji je napravljen od prirodnih sastojaka.
U svom sastavu sadrži jako dobre sastojke za negu kose kao što su vitamini B5 i B3, kofein, hijaluronsku kiselinu.
Ne sadrži sulfate.


Medical Plants Blagi šampon sa kofeinom i hijaluronskom kiselinom dolazi u pakovanju od 200ml. Pakovanje je odlično urađeno u smislu da je pogodno za svaki neseser, jer neće zauzeti puno mesta. Ima jako lep miris ruma i karamele, ali i na prvi pogled retku teksturu, no kada se nanese na kosu, šampon je gelast. Stvara veoma lepu penu, lako se ispira i ne masti kosu.

Jedna od glavnih namena ovog šampona jeste sprečavanje opadanja kose. Znamo koliko je ovo čest pojava kako kod žena, tako i kod muškaraca, kao i da opadanje nema veze sa starosnim dobom i da sve češće pogađa mlađe generacije. Konkretnog uzroka nema, najčešće je to stres, hormoni, perut ili neki drugi uzročnik. Na našem tržištu postoji veoma puno preparata koji obećavaju veliki učinak u sprečavanju opadanja kose, ali sve češće su to samo prazne priče što nije slučaj sa ovim šamponom.
Nakon porođaja, a i posle u periodu dojenja moja kosa je u velikoj meri opadala. Opadanje se nastavilo i nakon prestanka dojenja. Verujem da su tome hormoni veoma doprineli, ali i stres, neprospavane noći i sve ostalo što nosi majčinstvo. Iako sam pre dva meseca prestala da dojim bebu, opadanje kose nije prestalo. Ovaj šampon sam skoro potrošila, možda imam za još jedno korišćenje i sa sigurnošću mogu da kažem da je opadanje kose svedeno na minimum. U odnosu na prethodno stanje i situaciju kada je kosa u pramenovima opadala, sad je to svega par vlasi na četki, nakon češljanja. Jako sam zadovoljna učinkom ovog šampona.
Pored toga što je sprečio i u velikoj meri zaustavio opadanje kose, Medical Plants Blagi šampon sa kofeinom i hijaluronskom kiselinom mojoj kosi dao je neverovatan volumen i sjaj. Po prvi put sam zažalila zbog šišanja, ne zbog same frizure već zbog toga koliko kosa lepo izgleda i to samo zahvaljujući ovom šamponu. Sve manje je vežem gumicom i sve više uživam u puštenoj kosi. Mislim da će se efekat ovog šampona, a i sledećeg proizvoda o kojem vam pišem najbolje videti na fotografijama na kraju ovog teksta.

Još jedna proizvod pored šampona koji sam koristila zajedno sa njim jeste Medical Plants Sprej za rast kose odnosno Medical Plants Gel protiv opadanja kose s kofeinom i ekstraktom koprive.
Gel u formi spreja namenjen je prvenstveno sprečavanju opadanja kose, ali i posepešivanju rasta kose.

U svom sastavu sadrži pantenol, kofein i koprivu koji imaju benefite na sam koren kose čineći ga jačim, a samu kosu bujniom. Povoljno utiče na sam proces oporavka kose usled prekomernog opadanja.

Medical Plants Sprej za rast kose dolazi u pakovanju od 150ml. Ima pumpicu koja savršeno raspršuje proizvod. Svi Medical Plants proizvodi koji imaju rasprašivač savršeno funkcionišu i kao da maglu raspršuju, ako mogu tako da kažem, bez nepotrebnih kapljica. Ima jako lep, svež biljni miris. Sam miris nije jak i ne guši. Ovaj sprej prska se direktno na teme, odnosno na kožu glave, a zatim se umasira. Postupak se ponavlja svako veče. Ono što mi se jako dopalo je to da ovaj sprej ne masti kosu, iako je moja kosa sama po sebi veoma masna. Naprotiv, kosa i pored njega ostaje čista, tako da ga bez bojazni koristim. Pored večernje rutine, prskala sam ga i nakon pranja kose.
Ono što sam primetila je to mi je kosa za veoma kratak period dosta porasla. Pored tog rasta, primetila sam da je dosta jača, ne lomi se i krajevi nisu podložni krzanju. To mi je dovoljan znak da ovaj sprej radi svoj posao i da ću ga još dugo koristiti, obzirom da se veoma sporo troši.
U nastavku teksta, na sledećim fotografijama možete videti koliko mi je kosa porasla za nekih mesec dana, kao i kako izgleda uz korišćenje ova dva Medical Plants proizvoda.

Pre korišćenja Medical Plants proizvoda:

Uz korišćenje Medical Plants proizvoda:

Nadam se da se iz priloženih fotografija vidi učinak ova dva proizvoda. Opadanje je skoro pa prestalo, kosa je veoma porasla, a uz to dosta je jača, bujnija, sjajnija i puna volumena. Ja sam izuzetno zadovoljna i apsolutno mogu da vam ih preporučim. Smatram da jako dobro rade svoj posao i da uz njih nema greške.
Pored ova dva proizvoda za negu kose, Medical Plants ima još proizvoda za kosu, pa vam ostavljam link do njihovog sajta na koje ih možete pogledati, ali i poručiti. Na sajt nalazi se bogata paleta proizvoda koji su pristupačnog cenovnog ranga, a izuzetnog kvaliteta. Pored sajta, Medical Plants proizvode možete pronaći i u apotekama, tako da obratite pažnju na ovaj brend, jer je vredan naše pažnje.

1 коментар: