Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

среда, 4. мај 2022.

Čvrsti šampon za pranje kose, da ili ne?

Kada je nega u pitanju, pored kože lica najviše volim da sa drugaricama, ali i sa vama pričam o nezi kose. Negde smatram da je kosa jako bitan faktor fizičkog izgleda i da između ostalog na nju prvo obratimo pažnju  kada nekog upoznamo. Kako bi taj prvi, vizuelni kontakt bio pozitivan moramo veoma voditi računa o proizvodima koje koristimo najpre za negu, a zatim za stilizovanje svoje kosu. Dobar preparat za pranje kose je jedan od glavnih preduslova za zdravu i lepu kosu, a na našem tržištu plasiraju nam se razno razni proizvodi da često ne znam šta pre da izaberem. Nažalost, većina tih preparata pravljena je na uzoru hemijske industrije, a ne na prirodu, tako da sadrže loše sastojke koji mogu izazvati neželjene efekte čije delovanje jako teško možemo sanirati.
No, dobro je znati da u moru hemije imamo i proizvode koji potiču iz prirode i imaju svu moć prirodnih sastojaka pretočenih u preparate za negu kose.
Proizvod za pranje kose koji je u poslednje vreme doživao veliki boom je čvrsti šampon za kosu. Svedoci smo da je veliki broj brendova izašao na tržište sa ovim tipom proizvoda, a među njima je i Balavander kozmetika. Jako me raduje činjenica da je Balavander prirodna kozmetika i da je njen proizvod, odnosno čvrsti šampon prirodan i prepun divnih, prirodnih sastojaka koji su prava blagodet za našu kosu.
Balavander kozmetika je, kao što sam rekla, prirodna kozmetika zasnovana na ideji da korišćenjem prirodnih sastojaka naprave proizvod koji će imati kvalitet kao konvencionalni proizvodi, ali koji će biti daleko zdraviji i bezbedniji za korišćenje.
Njihov moto je da sve što nam je potrebno dolazi iz prirode, ukoliko imamo dovoljno znanja da to iskoristimo. Balavander na moderan način pristupa tradicionalnim vrednostima i u svojim recepturama koristi sva blaga prirode.

Pumpkin, odnosno bundeva/cimet je šampon za kosu u čvrstom stanju i pored činjenice da je prirodan, on je i ručno pravljen. Ne sadrži hemikalije i sintetičke sastojke, naprotiv, napravljen je od pažljivo biranih prirodnih sastojaka, pa ovde možemo pronaći singeriju prirodnih ulja na čelu sa palminim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim uljem i uljem bundevinog semena.
Ovaj divan spektar sastojaka čini čvrsti šampon idealnim ne samo za vlasište, već i za teme glave.

Pored prirodnog sastava, Balavander jako brine i o pakovanju proizvoda, tako da svoje proizvode pakuje u ekološka i biorazgradiva pakovanja. Ima sjajnu akciju u okviru sajta gde imamo mogućnost da recikliramo, odnosno izvršimo povrat ambalaže kao što su staklene tegle, aluminijska pakovanja, pa čak i transportne kartonske kutije u kojima šalju svoje proizvode. Za uzvrat dobićemo 40din za svaku vraćenu ambalažu, a novac možemo iskoristiti pri narednoj kupovini. Ova akcija je zaista odlična i velika pohvala za Balavander kozmetiku! Divno je da u današnje vreme postoje ovako osvešćeni ljudi koji brinu za svoju okolinu.

Balavander Pumpkin čvrsti šampon za kosu dolazi u biorazgradivoj kutiji od 130g. Jako mi se svidja pakovanje, jer ima detalje poput napravljeno sa ljubavlju i specijalno za tebe.
Ima rok trajanja od čak dve godine. 

I pre nego što otvorimo kutiju u kojoj se šampon nalazi osetićemo divan miris. Moram da kažem divan, jer to zaista jeste. Za svakog ljubitelja cimeta i bundeve, ovaj šampon je pravi raj. Njegov miris dobijen je od mešavine mirisnog ulja bundeve i cimeta, a kako ja spadam u grupu nekoga ko voli ovu vrstu mirisa, kupio me je i pre prvog korišćenja.

Na prvi pogled Balavander Pumpkin čvrsti šampon za kosu izgleda kao sapun. Takvog je i oblika. No, ono što ga odlikuje pored činjenice da ne sadrži hemikalije i aditive jeste to da je zbog svojih sastojaka pogodan za svakodnevnu upotrebu, ali i za vegane, kao i za rešavanje određenih problema kao što je opadanje kose, ali i perut. Kako su prirodni sastojci veoma hranljivi, utiče i na rast kose.

Ono što mnoge buni pri prvom kontaktu sa čvrstim šamponima jeste nanošenje, odnosno njegov način korišćenja. Zapravo, čvrsti šampon je dosta lakše koristiti od klasičnog šampona za kosu u formi gela. Ovde nema prosipanja proizvoda, jer sve što je potrebno jeste utrljati šampon u mokru kosu dok ne stvorimo dovoljno pene, a zatim odložiti šampon i nastaviti sa pranjem. Možemo i šampon istrljati rukama kako bi dobili penu koju ćemo iskoristiti za pranje kose. 

Ono što me je jako iznenadilo pri prvom korišćenju Pumpkin čvrstog šampona jeste upravo količina pene koju stvara. Zaista utrljavanjem u mokru kosu stvori veoma gustu penu uz pomoć koje sam lako oprala kosu. Kako imam masnu kosu u meni je postojala mala doza straha da sama kosa neće biti dovoljno dobro oprana i da će nakon sušenja i dalje biti masna, jer mi je poznat taj period tranzicije prelaska sa konvencionalnih preprata na prirodne, odnosno taj period privikavanja. Kod mene je ta tranzicija izostala, jer sam ja već koristila prirodni šampon u formi gela, ali moram priznati da me je veoma iznenadio krajnji efekat koriščenja čvrstog šamona, jer kosa uopšte nije bila masna i slepljena, već čista i izuzetno meka na dodir.
Moram priznati i činjenicu da nisam izdržala i da sam šampon iskoristila i za kupanje. Njegov miris me je oduševio, pa sam morala da ga probam i na telu. Zaista predivno pere kožu tela, stvara divnu gustu i kremastu penu i ostavlja najmirisniji trag.
Veoma sam se iznenadila i njegom trajnošću, jer sam ga koristila već nekoliko puta, a na njemu se ne poznaju tragovi korišćenja. Možda je to zbog toga što je ovaj šampon jako koncentrovan, tako da mi je njegov rok trajanja od 2 godine skroz razumljiv. Samo ga je potrebno nakon korišćenja odložite na suvo mesto kako bi se osušio.

Ako se pitate, da li je prirodni čvrsti šampon za kosu da ili ne, od mene jedno veliko DA! Em, što je prirodan, a samim tim i zdraviji po našu kosu i zdravlje. Jako dobro pere kosu i ima fukciju čistača temena. Ima i biorazgradivo pakovanje, tako da smanjujemo upotrebu plastike i doprinosimo očuvanju prirodne zajednice. Kako dolazi u maloj ambalaži i čvrstom stanju, malo i zauzima mesta u koferu tako da nema bojazni od prosipanju.
Uz sve ovo, ekonomičan je, tako da će nam veoma dugo trajati.
Smatram da su svi navedeni razlozi i više nego dovoljni da sa konvencionalnih šampona pređemo na prirodne proizvode, u ovom slučaju na čvrsti šampon i okrenemo se brendovima koji su pretočili snagu prirode u proizvode za negu.

Pored čvrstog šampona, Balavander kozmetika u svom asortimanu ima i druge proizvode za negu, ali i za opuštanje. Prodaje ih preko svog sajta koji je sjajno uređen. Svi proizvodi su detaljno opisani i pojašnjen je postupak korišćenja. Jako su pristupačni i povoljni, a imaju i stalno neke pogodnosti, kao što je besplatna dostava ili pravo na povrat novca ukoliko nismo zadovoljni preparatima. Mislim da to dovoljno govori o kakvom brendu se radi.
Skrenuću vam i pažnju da pogledate i blog sekciju na sajtu, jer imaju divne i po sve korisne tekstove.

Volela bih da podelite sa mnom, da li koristite prirodnu kozmetiku i da li ste probali čvrste šampone?

Нема коментара:

Постави коментар