Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

четвртак, 19. мај 2022.

Noma Sport - za zdrav i izbalansiran obrok

U jednom od prethodnih tekstova spominjala sam Noma Sport proizvode kao sinonim za zdravu hranu i generalno zdravu ishranu. I dalje mislim da je njihov asortiman proizvoda izvrstan, a u prilog tome govori i činjenica da se stalno nadograđuju i unapređuju, te nam predstavljaju nove, zdrave proizvode.
Smatram da su njihovi proizvodi savršen izbor ukoliko želimo da vodimo računa o svojoj ishrani i vodimo zdrav život bez nezdravih masti, kalorija, šećera i svega onoga što nam zapravo uopšte nije potrebno. Mislim da bar kada je Noma sport u pitanju imamo dobar izbor i savršene zamene za svaki nezdravi obrok i namernicu.

Važno je napomenuti da su Noma sport proizvodi ručno pravljeni i prirodni. Radi se o pažljivo biranim sastojcima koji su pretočeni u singeriju zdravih proizvoda u kojima nećemo pronaći brašno, aditive i šećer. Njihovi proizvodi predstavljaju idealan izbor kada je u pitanju zdrav obrok ili užina. Tu su da nam pruže hranljiv obrok ili da na prirodan i zdrav način zadovolje potrebu za slatkišima i grickalicama.
Kada sam spomenula slatkiše, negde verujem da najčešće imamo tendenciju da posegnemo za čokoladom ili nečim drugim što će pružiti trenutno zadovoljstvo, no važno je znati da baš kod Noma sport imamo proteinske diskove i sirove kuglice, kao i energetske barove koje su preukusni i idealni u momentima kada nam se jede nešto slatko ili što bi se u narodu reklo kada nam padne šećer. Za te momente Noma sport je pažljivo kreirao proizvode koji su idealni za sve ljubitelje zdravih slatkiša.

Noma sport sirovi proteinski diskovi sadrže visok procenat proteina i napravljeni su od prirodnih sastojaka bez aditiva i veštačkih zaslađivača.
U ponudi imaju 3 vrste proteinskih diskova i to:

- višnja i badem
- limun i chia
- smokva i spirulina

Predstavljaju dijetetski proizvod i sjajni su kao dodatak doručku ili užini. Ja ih najčešće konzumiram kao užinu ili u momentima kada mi se jede nešto slatko, a pak želim zdravu opciju.
Isti slučaj je i sa sirovim voćnim kuglicama koje su jedan od mojih omiljenih Noma sport proizvoda.Bilo da ste za brusnica sirove kuglice, kajsiju ili kakao, apsolutno sam sigurna da će vam se dopasti.Jako su kalorične i veoma brzo zasite, tako da je meni dovoljna jedna kuglica i želja za slatkišima je zadovoljena.


Kada smo već kod zdravih slatkiša ne mogu, a da ne spomenem Noma sport energetske barove koji imaji visoku energetsku vrednost i jako su bogati proteinima. U njihovoj pripremi korišćen je med, kikiriki puter i ovsene pahuljice. Tri sastojka koja su opšte poznata po svojim benefitima zajedničkim snagama sačinili su ove barove koji su snažni antioksodanti i odlični u jačanju imuniteta.

No, pored energetskih barova, Noma sport ima i odličan kikiriki puter koji je napravljen od 100% kikirikija. Ovaj namaz predstavlja sjajan izvor zdravih masti i čini deo mnogih zdravih recepata. Idealno se slaže sa voćem, mlečnim proizvodima, ali i drugim kombinacijama. Varijacija na temu korišćenja kikiriki putera je mnogo, a ja sam iskoristila jedan od njih pripremivši proteinski puding.


Za ovaj preukusan dezert potrebno je:

1 grčki jogurt
2 kaščice čia semenki
1 kaščica kokosovog putera
1 kašika meda
2 kašike kikiriki putera

U posudu sipati grčki jogurt, a potom dodati čija semenke, med i kokos puter. Sve lepo sjediniti i ostaviti nekih 10tak minuta. Zatim presuti u činiju, i preliti kikiriki puterom. Ukrasiti po želji.
Ova kombinacija je jako ukusna, a dodatak Noma kikiriki putera daje joj posebnu draž.

Pored Noma sport kikirki putera, kod njih možemo pronaći proizvode koji će nam pomoći da pripremimo izuzetno ukusan, a zdrav doručak. Znam da doručak jako često preskočimo i koristimo izgovor kako nemamo vremena za njegovu pripremu, te kod Noma sport možemo pronaći pločice koje mogu biti idealan način za pripremiti brz i zdrav doručak.
Tako ovde možemo birati između Hrono pločica sa kurkumom i Bundevinih pločica. Obe vrste pločica su bez brašna i aditiva i čine odlične dijetetske proizvode.


Idealno se slažu sa svim namazima bilo da se radi o ajvaru, pavlaci ili pak kikiriki puteru uz još neki dodatak činiće idealan, izbalansiran obrok. U naš organizam unećemo samo zdrave sastojke koje su nam potrebni kako bi naš organizam savršeno funkcionisao ostatak dana.

Ono što još svima treba, a Noma sport ima jesu proizvodi za grickanje, odnosno zdrave grickalice. Često u toku odmaranja ili gledanja omiljene tv emisije imamo potrebu da nešto grickamo, a verujte, čips nije dobar izbor, tako da je uvek bolje izabrati zdraviju, a ukusnu varijantu. Noma sport nam predlaže svoje  speltine krekere, tri zrna krekere, kao i fitnes pločice koje se čak i deci sviđaju.

Izuzetno su ukusni, brzo zasite i odlične su za grickanje. Pakuju se u plastične posude, pa ih možemo svuda poneti i imati na raspolaganju zdrave i ukusne proizvode.

Ako do sada niste isprobali Noma sport proizvode, mislim da je sada pravo vreme. Dostupni su u radnjama širom naše zemlje, a spisak gradova u kojima se radnje nalaze možete pronaći na njihovom sajtu. Imaju odlično uradjen sajt, ali i instagram profil na kojem možete saznati jako korisne informacije o proizvodima, ali i samom zdravom načinu ishrane. Obavezno obratite pažnju, jer su Noma sport proizvodi prave blagodeti za naš organizam.


1 коментар:

  1. Анониман28. мај 2022. 07:25

    Hvala ti na ovom otkriću. Idem odmah da uzmem kurkuma pločice. Dugo sam ih tražila.

    ОдговориИзбриши