Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 7. мај 2021.

Recenzija Freya proizvoda

Pre par meseci pisala sam o Freya proizvodima i u tom tekstu spomenula sam koliko je u ovo vreme pandemije važno podržati male proizvođače, jer su oni najviše pogođeni. Kupovinom njihovih proizvoda ne samo da njima pomažemo, već dajemo i sebi priliku da probam nešto novo, a često to bude i bolje od stvari koje stalno kupujemo.
Na moju veliku radost, Freya nas je u aprilu iznenadila sa pregršt novih proizvoda, a taj trend nastavlja i ovog meseca. Njene nove proizvode koristila sam i isprobala, a u ovom tekstu rećiću vam svoje utiske.

Do sada Freya je pravila prirodne sapune i čvrste parfeme, ali je svoj asortiman obogatila i proizvodima za negu tela i kose.
Moram na samom početku da kažem da je Freya ovoga puta odradila sjajan posao i da njeni proizvodi slobodno mogu da pariraju i vodećim brendovima naše skin care scene. Ne samom po svojim blagodetima, ovi proizvodi izdvajaju se i po svojim prirodnim sastojcima i ručnoj izradi.

Jedni od noviteta su svakako proizvodi za negu tela, odnosno čvrsti losion i body batter.
Čvrsti losion je jedna od proizvoda sa kojim sam se prvi put srela. Na prvi pogled podseća na sapun, ali ovaj losion usled toplote tela se zagreva i postaje mekši ostavljajući kožu mekanom i nežnom.

Čvrst losion ima predivan miris kašmira koji nije jak i zadržava se na telu. Metalno pakovanje u koje je smešten odaje utisak da se radi o nekom proizvodu popularnog brenda, a zapravo proizvodi se u jednoj radionici u srcu Beograda. Ovaj losion napravljen je ručno, sa puno ljubavi i pažljivo odabranim sastojcima koji neće imati neželjeni efekat, već će pomoći da koža izgleda što lepše i negovanije.
Sporo se troši, tako da će i dugo trajati, pa se svakako isplati kupiti ga.


Body butter je bio ljubav ne samo na prvi miris, već i na prvo mazanje.Radi se o butteru za telo veoma lagane i nežne teksture sa jednim od najlepših mirisa koji sam osetila u nekom proizvodu za negu telu. Miris veoma podseća na neki dobar parfem. Jako lako se razmazuje i kože ga brzo upija. 

Ovaj butter je savršen za sve tipove kože, kao i za sva godišnja doba. Nije gust, naprotiv podseća na neki losion. Kao odlično neguje i hidrira kožu pogodan je i za veoma suvu kožu, a brzo se upija tako da u ovom proizvodu možete uživati i leti, a i zimi.
Nakon ovog buttera, koža je mekana i nežna, a i veoma mirisna, tako da sam sigurna da nema osobe koja će mu ostati ravnodušna.

Pored losiona i buttera, u Freya asoritmanu pojavio se i čvrsti šampon. Ovo je proizvod koji imaju samo par brendova, što nam govori da je Freya veoma inovativna.
Ovaj čvrsti šampon u svom sastavu ne sadrži parabene, silikon i sve druge štetne sastojke.


 Nema glomazne ambalaže i plastike koju imaju većina šampona za kosu. Radi sve ostalo kao i klasičan šampon za kosu, ali samo u drugoj formi. Prilikom korišćenja stvara manje pene, jer ne sadrži SLS materijal za stvaranje pene, ali jednako dobro opere kosu. Nakon njega kosa je čista i lepršava, a teme zdravo i bez peruti. U poređenju sa klasičnim šamponom trajaće puno duže, samo ga je potrebno čuvati na pravi način. Nakon korišćenja potrebno ga je odložiti u kutiju za sapune, jer ovaj šampon nema ambalažu i na taj način neće doći u kontakt sa vodom i vlagom, a osiguraćete dugo uživanje u čvrstom šamponu.

Pored ovih proizvoda, još jedan od novih proizvoda u Freya asortimanu je dezodorans. Kao i svi drugi njeni proizvodi i ovaj proizvod je prirodan. U svom sastavu sadrži kakao, badem, kokos, shea puter, pepermint, lavandu i kaolin glinu. Smešten je u malo pakovanje, tako da ga možete nositi svuda sa sobom.

Ima blag, svež miris i odlično sprečava znojenje i pojavu neprijatnih mirisa. Što je najbitnije, ne izaziva iritaciju i druge probleme koje mogu dezodoransi da izazovu. 

Pored novih proizvoda Freya je ostala verna i starim proizvodima, a to su prirodni sapuni. Međutim i njih je oplemenila i stalno izbacuje nove prirodne sapune. 
Ja sam isprobala dva njena prirodna sapuna, odnosno jedan prirodni sapun i jedan sapun masažer.

Masažni sapun je od magarećeg mleka i košpica masline. Ovaj sapun je odličan za svakodnevnu masažu, ali i u borbi protiv celulita. Njegovim korišćenjem uklanja se culit i pospešuje cirkulacija. Pored ovog dela sa tako zvanim bodljama, ima i ravnu stranu koja neguje kožu, tako da možete ga koristiti na način koji vama odgovara. Jedno je sigurno, za šta god da se odlučite, dopašće vam se. Ja više volim stranu sa bodljama, jer zaista uživam u masaži sa ovim sapunom.

Drugi sapun koji sam isprobala je Tequila sunrise. Sam miris ovog sapuna nije napadan i jak, a zaista je veoma lep. Ne isušuje kožu, već je neguje i pogodan je za svakodnevno korišćenje.
Pored svih benefita koje ima ovaj sapun kada je sama nega u pitanju, moram da spomenem sam izgled ovog sapuna. Ovaj sapun je veoma dekorativan i mislim da će ulepšati svako kupatilo. Njegovu lepotu probala sam da dočaram fotografijama, ali nisam sigurna koliko sam u tome uspela. Bez obzira na to, Freya sapuni, kao i ostali proizvodi vredni su naše pažnje.

Freya poseduje svoju radionicu u srcu Beograda i sa prirodom stvara magiju koja neguje našu kožu. Pored toga ima instagram profil i fb stranicu na kojima nas stalno obaveštava o svojim novitetima, pa bih vam preporučila da obratite pažnju na njen rad i ove divne proizvode.

Нема коментара:

Постави коментар