Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

петак, 25. новембар 2016.

Trilogija "Pedeset nijansi" - Erotski roman ili ljubavna priča?

Dragi moji,danas je na redu jedan drugačiji post,post u kojem ću vam pretstaviti moje viđenje knjige koja je u medijima izazvala veliku pažnju,po meni na pogrešan način,no dobro.
Volim da čitam knjige koje me rasterećuju,opuštaju i ne traže duboku koncentraciju,jer je to pored malog deteta nemoguća misija. Kako je ovo hladno vreme idealno za čitanje,ponovo sam se vratila na trilogiju romana "Pedeset nijansi" koju sam već jednom pročitala.


Ova trilogija se sastoji od tri romana,Pedeset nijansi SIVA,Pedeset nijansi MRAČNIJE i Pedeset nijansi OSLOBOĐENJE. 
Svaki roman se sastoji sa oko 600 stranica i na izgled deluje da će biti potrebno dosta vremena kako bi se pročitao,ali izgled zna da zavara.
Radnja romana se vrti oko studentkinje Anastazije Stli i šarmantnog biznismena Kristijana Greja. Jedan slučajan interviju spojiće ovo mlado dvoje ljudi. Anastazija želi da voli i da bude voljena,dok Kristijan želi da bude voljen na svojstven način.
Cela radnja trilogije se vrti oko njih dvoje,Anastazijine želje da promeni Kristijana i na kraju u trećem delu ona to i uspeva.
Ovaj roman je okarakterisan kao suva erotiika,blud i seksualnost ali ja se ne bih složila sa tim. Stoji da u romanu ima erotskog sadržaja,malo slobodnijih stvari,ali ništa što izaziva gnus i gađenje. Pročitala sam i mnogo,tako da kažem gorih knjiga poput Grabljivice,pa smatram da ova knjiga nije zaslužila negativan publicitet.
Anastazija je jedna devojka koja se zaljubila,a kao i svaka zaljubljena devojka pristaje na svakakve uslove zarad ljubavi,dok Kristijan vuče traume iz detinjstva i te traume leči na ženama. On misli da ako bude povređivao žene,izlečiće njegove traume. Ne dozvoljava da voli,a upravo je ljubav ono što mu je potrebno.
Anastazija je primer upornosti,a dokaz je kraj romana. Svi mi radimo gluposti zbog ljubavi,samo je pitanje koliko ko želi to da prizna. Svaka ljubavna priča bi bila slična ovoj ukoliko bi izneli detalje iz svoje spavaće sobe.Ljubav menja stvari,pa i ljude kao što je to i uradila sa Kristijanom.
 Po meni,ova trilogija je  jedna ljubavna priča u kojoj je autor bio samo malo slobodniji i ništa više.
Ima i drugih knjiga koje su za gnus,a ali to ova knjiga definitivno nije.

**** Da li ste čitali ovu trilogiju i kakva su vaša mišljenja?*****







3 коментара:

  1. Ja također puno čitam i volim lakša štiva, dosta je bilo Dostojevskog u školi ;)
    Pročitala sam samo prvu knjigu i nije mi se svidjela. Zato sam pročitala nekoliko romana na sličnu temu: Sylvia Day: "Očaran tobom", Anna Todd: "Poslije svega"-ima 5 nastavaka, Gail McHugh: "Puls" i "Sudar". Možda ti se neki od njih svidi :)

    ОдговориИзбриши
  2. Pročitala sam sva tri dela i delim mišljenje sa tobom. Samo je slobodnije napisana
    http://milanasweetlife.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши