Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

среда, 3. мај 2023.

Kako se rešiti dosadnih i upornih akni?

 Akne! Kako samo one mogu napraviti probleme ne samo tinejdžerima koji su u prelaznom dobu i na koje ove male napasti znaju jako uticati već i na odrasle sa masnom i mešovitom kožom. Naime, dugogodišnja istraživanja su potvrdila da više od 70% ljudi u razdoblju između 12 i 25 godina ima problem sa aknama. Akne, ali i flekice koje ostaju nakon njih ukoliko se blagovremeno ne leče utiču na sve ne samo na mlade stvarajući velike psihološke probleme koji imaju uticaja na socijalizaciju i lične frustracije, pa je zbog toga jako bitno pospešiti njihov nestanak.

Dakle, akne su bakterijska infekcija koja se širi na licu, a preduslov stvaranja su promene na koži nastale usled unutrašnjih (hormonskih) razloga i spoljašnjih (prenošenje prljavim rukama) na lice.Podložnije su osobe koje imaju masnu ili mešovitu kožu gde je pojačano lučenje sebuma i zapušene pore na licu. Akne se pojavljuju se na licu, čelu, grudima, gornjem delu leđa i ramenima. Njihov nastanak primetan je kod oba pola, dok su u periodu adolenscencije dečaci više podložni u odnosu na devojčice. Glavni razlog njihovog pojavljivanja u ovom periodu, kao i u periodu žena u menopauzi jeste prekomerno lučenje sebuma, zatvaranje folikula dlake uljem i mrtvim ćelijama kože, bakterije, ali i prekomerna aktivnost hormona. Pored toga, korišćenje kozmetičkih preparata koji obiluju hemikalijama, kao i upotreba isušujućih sapuna koji izazivaju iritacije utiču i na pospešivanje nastanka akni, te ih je potrebno u potpunosti izbaciti iz upotrebe.

Kada su problemi sa aknama u pitanju, jako je bitan taj proces lečenja. Naime, lečenje akni je mukotrpan proces koji praćen pravilnim odabirom proizvoda zna biti veoma uspešan, ali pak zna biti i dugotrajan ukoliko se ovom problemu nastupa sa pogrešne strane, odnosno ukoliko se koriste neadekvatni proizvodi.

 U lečenju akni, dermatolozi najčešće prepisuju kortikosteroide i antibiotike koji ostavljaju posledice na koži ukoliko se koriste duži vremenski period i shodno tome zahvaljujući napretku prirodne kozmetike danas možemo da pronađemo prirodne preparate koji ne sadrže sulfate, parabene i štetne hemikalije, te na veoma učinkovit način mogu da pomognu da najpre akne budu daleka prošlost, a zatim i flekice koje ostaju iza njih.

 Leko Vita je razvila sistem koji se bazira na upotrebi efikasnih prirodnih preparata koji zahvaljujući svom sastavu doprinose prestanku razvoja infekcije, nestanku akni, kao i flekica. U tu svrhu koriste se proizvodi kao što su:

  • Tonik na bazi Coco glukoze i Aloe vera ekstrakta
  • Anti akne krema koja je na bazi ekstrakta majčine dušice i ekstrakta kore bele vrbe
  • Serum sa vitaminom C
 


 Kako bi, da kažem proces eliminisanja akni bio uspešan najpre je potrebno očistiti kožu, ali i vratiti je u ravnotežu. To ćemo postići upotrebom tonik na bazi Coco glukoze i Aloe vera ekstrakta koji je na prirodnoj bazi bez parabena i sulfata koji su nažalost vrlo česti činioci proizvoda namenjenih upravo aknama. Znači, prvi korak jeste upravo ovaj tonik koji čisti i otvara pore stvarajući pripremu za nanošenje kreme protiv akni koja prolazi kroz otvorene pore u dublje slojeve kože i eliminiše bakterije. Pored toga što čisti kožu, ovaj tonik pruža i dodatnu hidrataciju, uklanja masnoće i višak sebuma, ne isušuje kožu i deluje antibakterijski. Potpuno je prirodan, odnosno organski i veganski preparat koji je apsolutno bezbedan za korišćenje. Koristi se ujutru i uveče nakon čega se nastavlja sa rutinom nege.


Nakon upotrebe tonika, Anti akne krema ima veoma značajnu ulogu kada je borba sa aknama u pitanju. Naime, radi se o anti akne kremi na bazi ekstrakta majčine dušice i ekstrakta kore bele vrbe. Majčina dušica je jedna od retkih biljaka koje sadrži supstance koje direktno uništavaju bakterije koje su uzročnici akni. Ekstrakt kore bele vrbe je bogat salicilnom kiselinom koja je eksfolijant i koja drenira kožu  izbacujući na površinu produkte infekcije. Krema deluje tako što suši sve bubuljice, čisti svu prljavštinu iz najdubljih slojeva kože koju izbacuje na površinu, a onda i to uklanja. Ono što je najvažnije, potpuno je prirodna, organska, veganska i ručno pravljena. 

Radi se o kremi izuzetno lagane teksture koja ne stvara masan film na koži niti iritira kožu pa je preporučljiva i za upotrebu kod osoba sa jako osetljivom kožom. Koža je brzo upije, a posle nanošenja na lice možete nanositi šminku bez problema. U kombinaciji sa prethodno spomenutim tonikom pokazala se kao izuzetno brz izbor za uklanjanje akni, a tu su i komentari zadovoljnih korisnika koji mogu to sa sigurnošću da i potvrde.


Kada nestanu akne iza njih jako često ostanu flekice kao podsetnik da su na tim mestima bile akne. Uglavnom se radi o sitnim hiperpigmentacijama na licu koje se mogu razlikovati po boja i veličini. Najčešće su crvene boje i kao što je slučaj sa aknama, tako i te flekice je neophodno ukloniti, jer one imaju tendenciju da mesecima, pa i godinama ostanu prisutne i vidljive, te kako nam ne bi narušavale izgled i uticale na samopouzdanje  moramo ih ukloniti. To ćemo najlakše postići ukoliko koristimo serum sa vitaminom C. 

Serum sa vitaminom C umanjuje crvenilo, a zbog niskog ph faktora stvara nepovoljno okruženje za stvaranje i opstanak bakterija. Vitamin C podstiče stvaranje kolagena u koži i popunjavanje rupica i ožiljaka nastale od akni. Izuzetno je blagotvoran kada je nega kože u pitanju, jer zahvaljujući njegovim super moćima fleke  vrlo brzo postaju daleka prošlost. Dodatan plus je i što odgovara svim tipovima kože, te ga aposlutno svi bez ikakve bojazni mogu koristiti, a činjenica da i doprinosi regeneraciji kože, kao i posvetljivanju opravdava toliko obožavanje među ženskom populacijom.

 

Ova sinergija tri Leko Vita proizvoda daje izvanredne rezultate kada su akne i flekice od istih u pitanju, a to mogu i potvrditi zadovoljni korisnici čije utiske možemo videti na njihovom zvaničnom instagram profilu, u hajlajtu Anti Akne. Preparati su dostupni za poručivanje putem zvaničnog Leko Vita sajta , pa ako i vi ili vaše dete ima problem sa aknama ne dozvolite da više narušavaju samopouzdanje već isprobajte ove dokazano efikasne preparate i rešite ih se jednom za svagda, jer su aposlutno prirodni, sigurni i efikasni preparati čiji učinak neće izostati.


 


 

Нема коментара:

Постави коментар