Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 9. мај 2023.

Young Carpo - idealna nega mlade kože

 Pravilna nega kože je rutina koju trebamo usvojiti još u ranom periodu. Umivanje, ali i korišćenje preparata pogodnih za našu kožu učiniće da u kasnijim godinama koža zadrži mladolik izgled, a pojava bora i prevremeno starenje bude odloženo. Zbog toga, jako je važno da već od tinejdžerskog perioda počnemo sa aktivnom negom. Relevantan i pogodan period je da to bude već od 13 godina.

Nega kože u tim godinama, odnosno nega mlade kože je veoma zahtevna, jer iziskuje preparate koji su blagi sastavom, a opet efikasni. Shodno tome, moramo veoma voditi računa kome poklanjamo svoje poverenje, jer upotreba kozmetičkih preparata koji u svom sastavu sadrže agresivne i štetne supstance, mladoj i osetljivoj koži mogu naneti jako velika oštećenja koja kasnije izuzetno teško možemo ukloniti. Iz tog razloga, pre kupovine je potrebno da obavezno obratimo pažnju na sastav ili pak da biramo proverene i sigurne preparate koji su zasnovani na biljnim sastojcima. Takvi su preparati kozmetičke kuće Young Carpo čiji proizvodi nam dolaze iz Grčke.

Young Carpo je brend koji je proizvode formulisao tako da budu jednostavni, efikasni i hranljivi te i da odgovaraju mladoj koži kojoj je potrebna pažljiva nega. Radi se o veganskom brendu koji svoje preparate ne testira na životinjama i koji ne podržava prisustvo štetnih sastojaka i sintetičkih supstanci.

U svom asortimanu ima sve što je potrebno za adekvatnu negu lica, tako da ovde možemo pronaći:

  • Young Carpo penu za čišćenje kože
  • Young Carpo hidratantnu kremu za lice
  • Young Carpo piling masku
  • Young Carpo prajmer
     

Sva četiri proizvoda su bogati izuzetnim aktivnim sastojcima koji mladoj i nežnoj koži pružaju svu neophodnu negu. Formulisani su posebno za negu kože između 13 i 28 godina, ali isto tako pogodni su i za nešto stariju kožu, jer svakako ne mogu da škode.

Young Carpo pena za čišćenje kože je proizvod sa kojim treba započeti rutinu nege lica, jer ukoliko sa kože ne uklonimo sve nečistoće i tragove šminke, uzalud su svi preparati koje kasnije nanosimo. Ova pena za čišćenje kože jeste proizvod koji izuzetno nežno, a efikasno čisti kožu uklanjajući sve nečistoće i pripremajući je za naredne korake nege. U svom sastavu sadrži sjajnu sinergiju izuzetnih sastojaka koji je čine pogodnom za sve tipove kože, posebno za masnu i problematičnu.

 
Young Carpo pena za čišćenje kože ima jako blag i decentan citrusan miris. Kakav je miris, takva je i struktura, nežna i blaga, te prosto pline na koži. Za jednu upotrebu dovoljna su svega dva pritiska na pumpicu kako bi koža adekvatno bila očišćena. Uz ovu penu, pored toga što ćemo očistiti kožu, zaobićićemo sve one neprijatne simptome poput crvenila, peckanja i iritacija, a imaćemo nežnu i na dodir meku kožu.

Pored svakodnevnog čišćenja kože, još jedan važan korak u nezi jeste piling. Naime, piling je tu da dubinski očisti kožu, ali i odstrani sve mrtve ćelije. Preporuka je da se koristi jednom nedeljno kako bi se ispratila redovna rutina nege. Young Carpo u svojoj paleti poseduje jedan ovakav proizvod, ali u 2u1 verziji, odnosno preparat koji možemo koristiti poput klasičnog pilinga, ali i kao masku za lice.

Young Carpo piling & maska je proizvod koji dubinski uklanja nečistoće i mrtve ćelije sa kože bez oštećenja kožne barijere. Kao piling savršeno radi posao, jer su piling čestice blage i nežne, te ne spada u agresivne proizvode. No, ne dajte se zavarati, jer odličan je u nameni pilinga. Što se tiče funkcije maske za lice, u toj nameni je idealan za oporavljanje kožne barijere, ali i neutralisanje iritacija i ishranu kože. Divno umiri kožu, ali i nahrani, a sve je to potkrepljeno senzitivnim citrusnim mirisom karakterističnim za sve Young Carpo proizvode, pa je uživanje svim čulima zagarantovano.

 
Kada smo se postarali da nam koža bude očišćena, na redu je hidratantna krema. Hidratacija je neophodna u svim starosnim dobima, kao i za sve tipove kože, pa je jako važno koristiti kreme koje će koži to i obezbediti. Young Carpo hidratantna krema za lice je sjajan predstavnik proizvoda koji poseduje sjajne sposobnosti, ali i izuzetne aktivne sastojke, tako da efekat ne može izostati.

 
Radi se o kremi koja ima veoma nežnu i laganu teksturu. Izuzetno lako se razmazuje, a koža je brzo apsorbuje. Na koži ne ostavlja masan ili uljani film, već isključivo svilenkast i nežan osećaj. Pruža sjajnu hidrataciju i negu bez izazivanja crvenila i iritacija. Smatram da je idealan izbor za naše tinejdžere, jer podržava opšte dobro zdravlje kože uz efekat zdrave i gipke kože.

 
Pored svakodnevne nege, jako je važno pravilno negovati kožu pre nanošenja šminke. Mlada koža, ali i generalno masna koža ima problem sa preteranim mašćenjem i porama, te puder ima tendenciju da ne izgleda lepo. U svrhu prajmera, Young Carpo nudi nam prajmer koji ima sve afinitete proizvoda koji će biti omiljeni među mlađom populacijom. Naime, radi se o Young Carpo prajmeru koji matira kožu i smanjuje pore.

 
Young Carpo prajmer je pogodan za svakodnevnu upotrebu, posebno kada se radi o masnoj koži ili koži koja je sklona nepravilnostima. Superiorno matira kožu, upijajući višak sebuma. Pored toga, izvanredno smanjuje nepravilnosti čineći ten idealnim. Ima i efekat zaglađivanja kože uz minimalizovanje pora, tako da preko njega puder jako dobro izgleda. Tokom dana sprečava prosijavanje T zone što je idealno za sve masnokožce. Pored efekta koji daje kada je šminka u pitanju, ovaj preparat ima i negujuća svojstva, te će ga mlada koža obožavati.

Ukoliko u svom okruženju imate tinejdžera koji tek treba da u svoju negu uvede ovakve preparate ili pak imate između 13 i 28 godina, Young Carpo je sjajan izbor. Pored toga što ćete svojoj koži obezbediti uživanje u blagodetima biljnih i aktivnih sastojaka, osiguraćete da ona i u kasnijim godinama izgleda negovano i zdravo. Pored prethodo spomenutih preparata, Young Carpo će uskoro svoj asortiman obogatiti i sa proizvodima za negu tela i kose i ja iskreno jedva čekam da vidim šta nam spremaju. Uzimajući u obzir kvalitet i efikasnost preparata koje poseduje, sigurna sam da će i novi proizvodi biti pun pogodak.

Sve Young Carpo preparate možete poručiti putem njihovog zvaničnog instagram profila. Preparate možete kupiti pojedinačno ili u setu. Pored poručivanja, na njihovom instagram profilu možete dobiti sve informacije vezane za preparate, ali i savete pri odabiru, jer su ljudi koji stoje iza Young Carpo profila izuzetno ljubazni i spremni da pomognu u svakom trenutku.

I ne zaboravite koža sve pamti, a pruženu negu i ljubav kroz proizvode koje koristite znaće dvostruko da uzvrati.

Нема коментара:

Постави коментар