Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

недеља, 10. септембар 2023.

Kolagen kao sjajan sastojak ukusnih i zdravih recepata

 U jednom od prethodnih tekstova pričali smo o suplementaciji kolagenom i njegovoj važnosti kada je zdravlje i ne ometano funkcionisanje organizma u pitanju. Tom prilikom spomenula sam vam Kolagen Boost, hidrolizovan kolagen, odnosno razloženi kolagen koji ima apsorpciju i do 90%.  Naime, ukoliko ste ispratili taj tekst, rekla sam vam kako je kolagen veoma važan za opšte stanje organizma koje se ogleda i kroz zdravstveni i kroz fizički izgled, te ga je neophodno unositi u dovoljnoj količini kako bi imali obostrane koristi.

Kada smo kod unosa kolagena, pored klasične suplementacije kolagenom koja se ogleda kroz ispijanje svakodnevne doze od 50ml ili 25ml dnevno, hidrolizovan kolagen je i sjajan dodatak zdravim i ukusnim receptima. Jako je veliki mit kako je suplementacija dosadna obaveza i nelagodan proces, jer uz malo mašte i inspiracije ova po sve zdrava navika može biti i te kako zabavna. Ukoliko upotrebimo maštu i u pripremu svojih zdravih i ukusnih obroka dodamo ovaj dragoceni suplement dobićemo obrok prepun nutritivnih vrednosti na kojima će nam naš organizam biti zahvalan. A ako pak nemate inspiraciju, u nastavku teksta donosim vam tri zdrava, brza i ukusna obroka čiji je jedan od glavnih sastojaka upravo hidrolizovan kolagen.

Naime, kolagen je izvrstan dodatak razno raznim kašama, smutijima, zdravim dezertima, zapravo kolagen je sjajan sastojak svakog zdravog recepta. Idealno se slaže sa voćem, pa čak i povrćem, ali i ovsenim pahuljicama. Dakle u dodatku sa ovsenim pahuljicama i orašastim plodovima možemo dobiti jako ukusan doručak u vidu zdrave ovsene kaše za čiju pripremu nam je potrebno svega nekoliko minuta.

Za pripremu ove hranljive ovsene kaše potrebno nam je:

  •  1 šolja ovsenih pahuljica
  • bademovo mleko
  • liofilizovane jagode
  • orašasti plodovi (badem, lešnik, indijski orah)
  • 25ml kolagena
 
 
Ovsene pahuljice skuvati u bademovom mleku. Samu količinu bademovog mleka dozirate po ukusu u zavisnosti od toga kakvu gustinu kaše želite. Kada se ovsene pahuljice skuvaju i malo prohlade dodajte par liofilizovanih jagoda i 25ml kolagena. Sve lepo sjedinite, a zatim dekorišite uz pomoć jedne liofilizovane jagode i orašastih plodova. Po želji, u ovu ovsenu kašu možete dodati neki zaslađivač u vidu stevije ili pak meda.

Pored ovsene kaše, smuti je sjajna ideja kako upotrebiti kolagen u svakodnevnoj ishrani. Naime, smuti većina nas veoma često konzumira, jer predstavlja obrok čija nam priprema ne oduzima puno vremena, a varijacija na temu izbora sastojaka je zaista velika i možemo sami kombinovati namirnice po svom ukusu i želji. Ja negde najviše i najčešće prilikom pripreme smutija praktikujem da upotrebljavam sveže, sezonsko voće, pa su tako ovoga puta smokve dobile svojih 5 minuta.

Za pripremu ovog ukusnog smutija potrebno vam je:

  • 4 veće smokve
  • 150ml pirinčanog mleka
  • par borovnica
  • pola kaščice cimeta
  • pola kaščice lanenih semenki
  • 50ml kolagena

Sve sastojke sjediniti u blenderu i mikasati dok se ne dobije smesa u tečnoj formi. Po potrebi i želji možete dodati i malo javorovog sirupa, ali obzirom da su smokve veoma slatke, ja ga nisam dodala. Zahvaljujući ovoj kombinaciji sastojaka, smuti je veoma pitak i dosta dugo drži sitim pa spada u obroke koje najčešće i konzumiram.

Pored obroka, kolagen je sjajan dodatak dezertima i sladoledima pa vrlo lako može predstavljati sastojak u nekom finom hladnom slatkišu u kome ćemo uživati za vreme pauze od svakodnevnih obaveza. Kako kolagen konzumiram skoro 2 meseca jako često sam ga pripremala kao zdrav sladoled ili hladno osveženje.


Za pripremu ovog sladoleda potrebno je svega par sastojaka, a verujte mi na reč, krajnji ishod je preukusan. Sve što vam je potrebno jeste:

  • šaka smrznutih jagoda
  • šaka smrzutnutih malina
  • 2 šolje grčkog jogurta
  •  pola banane
  • kašika kokosovog putera
  • kaščica meda
  • 50ml kolagena

U blender dodati jednu šolju grčkog jogurta, šaku smrznutiih malina, pola kaščice meda i 25ml kolagena. Sve izmiksati u blenderu i presuti u odgovarajuću posudu. Zatim u blender dodati drugu šolju grčkog jogurta, šaku smrznutih jagoda, pola banane, kokosov puter, pola kaščice meda i 25ml kolagena. Sve izmiksati i nasuti preko prve smese. Po želji možete dodati bananu i maline kao dekoraciju ili ostaviti na par sati u zamrzivač kako bi se u potpunosti zaledilo.

Ovu su svega par preukusnih recepata, a ima ih još pregršt u kojima možemo dodavati kolagen kao jedan od sastojaka. Spektar sastojaka je zaista veliki, a na nama je da ih iskombinujemo po svom ukusu i dodamo kolagen kao zdravu i preko potrebnu podršku našem organizmu i zdravlju.

U svakom od ovih recepata koristila sam Kollagen Boost i Kollagen Nutriage, jer u dosadašnjem iskustvu njihova upotreba mi je donela najjače efekte. Radi se o hidralizovanom kolagenu koji je i više nego delotvoran, pitak i ukusan, ali i u savršenoj singeriji sa našim organizmom. Poseduju sjajne moći i ukoliko imate više od 25 godina obavezno ga uvrstite kao svakodnevni dodatak ishrani.

U narednim tekstovima pisaću vam detaljne utiske nakon tromesečne konzumacije Kollagen Boost-a i Kollagen Nutriage-a, a do tada obavezno obratite pažnju na njihov sajt na kome stalno imate sjajne akcije, popuste i povoljnosti. U toku je jesenja akcija, odnosno jesenji mix gde tokom septembra uz kupovinu Kollagen Nutriag-a dobijate Crystal hair remover gratis, kao i besplatnu dostavu na sve porudžbine.

Нема коментара:

Постави коментар