Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

недеља, 3. септембар 2023.

Nega kože tela nakon letovanja i godišnjeg odmora

Septembar je brzinski došao, pa je vreme da iza sebe ostavimo uživanje na plaži, suncu i moru i da se vratimo svakodnevnim radnim obavezama. U toku godišnjeg odmora sigurna sam da smo svi uživali, ali i nadam se vodili računa o pravilnoj nezi kože prilikom izlaganja suncu, hloru i morskoj vodi. No i pored toga, koža ima tendenciju da postane isušena, podložna perutanju i suvoći te je neophodno da i po povratku sa odmora svojoj koži pružimo negovanje preparatima koji su posebno formulisani da koži obezbede dovoljnu dozu hidratacije, vlage, kao i da je regenerišu čime bi se što pre vratila u svoje idealno, zdravo stanje.

Posebno je potrebno da obratimo pažnju i da u svoju negu uvrstimo tri preparata, odnosno najpre uljanu kupku, pililng i kremu. Uljana kupka je preparat koji će na blag i efikasan način bez isušivanja kupati našu kožu, piling će izvršiti eksfolijaciju i ukloniti mrtve ćelije, a hidratantna krema će kao poslednji korak obezbediti dodatnu hidrataciju i regeneraciju. Adekvatno bi bilo i preporučljivo da takvi preparati poseduju emolijentna svojstva koja koži najviše pogoduju, jer emolijensi su preparati koji poseduju snažne hidratacijske sposobnosti, obezbeđuju koži dovoljnu količinu vlage, sprečavaju sušenje i deluju umirujuće.

Takve preparate imamo kod Medical Plants, domaćeg brenda koji je nastao na temeljima tri generacije farmaceuta koji su svo svoje znanje, posvećenost, ali i ljubav uložili u kreiranje kozmetičkih preparata. Upravo u njihovom asortimanu imamo sjajne proizvode sa emolijentnim svojstvima koji su savršeni za negu kože nakon povratka sa letovanja i odmora.

Prvi preparat koji sam spomenula kao nešto što nam je neophodno jeste uljana kupka. Medical Plants u svom asortimanu ima jednu veoma dobru, nežnu i blagu uljanu kupku koja u svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu i ulje pirinča. Radi se o izuzetno nežnoj i umirujućoj kupki pogodnoj za hipersenzitivnu, nadraženu pa čak i nežnu dečiju kožu. Poseduje izuzetan sastav te je veoma blagotvorna kada je u pitanju nežno, a efikasno kupanje kože.

Medical Plants Uljana kupka dolazi u pakovanju od 200ml i ima dozer u vidu pumpice koji olakšava korišćenje pod tušem. Ima izuzetno decentan, skoro pa ne primetan miris čime je pogodna i za hipersenzitivne osobe kojima ne prijaju preparati koji imaju jake, parfemisane mirise. Što se tiče tekstute, radi se o jako laganoj teksturi gela koja u kontaktu sa vodom stvara izuzetno blagu penu. Jako dobro čisti kožu, neguje i vlaži čineći je mekom i nežnom, ali i umirenom, pa pored nege kože tela nakon izlaganja suncu, pogodna je i za umirenje simptoma atopijskog dermatitisa i ekcema, jer veoma dobro umiruje svrab, uklanja crvenilo i suve pečate ostavljajući kožu hidriranom i gipkom. Cena Medical Plants uljane kupke je 1250din.

Nakon uljane kupke, kao prvog koraka u čišćenju kože, jako je važno koristiti piling za telo. Naime, piling za telo vrši eksfolijaciju tako da uklanja mrtve ćelije, pospešuje cirkulaciju, ali i podstiče regeneraciju kože. Iz tih razloga veoma je bitno nakon letovanja koristiti piling posebno ukoliko imate problema sa perutanjem kože. U tome nam može pomoći Medical Plants Šećerni piling za koji mislim da je jedan od najlepših pilinga za telo koji možemo pronaći na našem tržištu. 

Dakle, Medical Plants šećerni piling je preparat koji će vas najpre kupiti svojim neodoljivim mirisom bele orhideje i belog lotusa koji se nakon korišćenja dugo zadržava na koži. Pored mirisa ima i fascinantnu šećernu teksturu i iako na prvi mah deluje grubo, zapravo je izuzetno nežan i prijatan.

 
U svom sastavu sadrži sjajan spektar sastojaka kao što su ulja badema, semenki grožđa, kokosa, vitamin E, ali i mirisna ulja. Zahvaljujući fantastičnom sastavu, ovaj piling koji je pogodan za celo telo jako dobro radi svoj posao, odnosno uklanja mrtve ćelije sa površine kože i pospešuje cirkulaciju. Pored toga, prilikom koriščenja, nakon ispiranja kreira se mlečna emulzija koja hidrira kožu i doprinosi samoj hidrataciji zbog koje nam nakon njega nije neophodan dodatan preparat za negu kože. Uz to, ne mogu a da ne spomenem i ugođaj koji ovaj preparat stvara prilikom same upotrebe, jer je on nalik na ugođaj u luksuznim spa salonima. Za par sekundi svojim raskošnim mirisom kupatilo pretvara u pravi spa i čini da ugođaj bude u potpunosti upotpunjen. Cena Medical Plants šećernog pilinga za pakovanje od 200ml je 1240din. Pored ovog, da kažem, većeg pakovanja, Medical Plants ima i pakovanje od 50ml koje košta 885din i idealno je za isprobavanje proizvoda, mada bih vam ja preporučila da odmah uzmete veliko pakovanje, jer sam sigurna da ćete se zaljubiti u ovaj predivan preparat.

Nakon što smo očistili kožu, uklonili mrtve ćelije i pospešili cirkulaciju potrebno je sve to, da kažem, zatvoriti i na kožu naneti preparat koji će joj pružiti dodatnu hidrataciju i ishranu. U tome će nam pomoći niko drugi nego emolijentna krema. Moja preporuka jeste da to bude Medical Plants krema za bademom, krema izuzetnog sastava i divne super upijajuće teksture.

U sastavu ove emolijentne kreme nalazi se ulje badema koje poboljšava tonus kože, ali i omega-3 masne kiseline, odnosno hranljive materije koje mogu pomoći u sprečavanju prevremenog starenja i zaštiti od oštećenja na suncu. Pored njih, u sastavu ove kreme nalazi se cink i vitamin E koji čine da ova Medical Plants Badem krema bude izuzetno efikasna kada je hidratacija i ishrana kože u pitanju. 

 
Moram da kažem da ova krema ima izuzetno nežnu i laganu teksturu, te se veoma lako nanosi i brzo apsorbuje u kožu. Nakon nanošenja ne ostavlja masan trag, zapravo uopšte ne ostavlja trag, već samo osećaj meke i nežne kože. Zahvaljujući emolijentnim sposobnostima, Medical Plants Badem krema čini kožu nahranjenom, hidriranom i divno svilenkastom. Sjajan je izbor za umirenje nadražene kože, kože koja je usled uticaja spoljašnjih faktora pod stresom, ali i za svakodnevnu negu ne samo tela, već i lica. Takođe, dodala bih da je zbog svog kompaktnog pakovanja idealna za svaki neseser.

 
Uz ova tri preparata i redovnu upotrebu naša koža će nakon letovanja jako brzo povratiti hidrataciju i vlažnost, vratiti se u svoje pređašnje stanje i sijati zdravljem, nežnošću i lepotom. Neželjeni uticaj spoljašnjih faktora, suvoća, nadraženost i crvenilo zameniće meka i nežna koža koja će odisati negom i prirodnom lepotom koju poseduje. Zahvaljujući emolijentnim svojstvima koje ovi preparati poseduju imaćemo kožu na kojoj neće biti tragova iritacija i suvih pečata, već samo svilenkastost i mekoća.

Sve Medical Plants preparate, kao i prethodno spomenuta tri preparata možete poručiti putem njihovog zvaničnog sajta gde postoje sjajne pogodnosti za sve registrovane kupce. Uz to, dostava je besplatna za kupovine preko 2000din.

Ne zaboravite samo negovana koža je lepa koža, a svu pruženu negu uzvratiće nam duplo.

Нема коментара:

Постави коментар