Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

уторак, 12. септембар 2023.

Tradicionalno i domaće u službi zdravih integralnih keksića

 Kada se hranimo zdravo i svoju ishranu želimo da oplemenimo zdravim i ukusnim slatkišima često dolazimo u situaciju da ne možemo da pronađemo slatkiš bilo to čokoladica ili keks koji u sebi ne sadrži šećer, veštačke arome i trans masti. Posebno je teško ako bi i želeli da taj slatkiš bude nešto domaće i ručno rađeno. U tom slučaju jedino što nam preostaje jeste da ga sami napravimo, ali usled nedostatka vremena ili u datom momentu potrebnih sastojaka odustanemo od te ideje.

No, sve je to znala domaća, porodična firma Nana koja nam dolazi iz Užica i koja je svoj asortiman obogatila upravo sa ručno rađenim, domaćim keksićima. Izrada njihovih kekcića se zasniva na tradicionalnim recepturama i upotrebom kvalitetnih sastojaka koji ih čine superiornim izvorom vitamina, minerala, zasićenih masnih kiselina i dijetalnih vlakana. U njihovoj ponudi imamo širok izbor zdravih i ukusnih keksića, ali bih dodatno stavila akcenat na činjenicu da upravo kod njih imamo integralne keksiće zaslađene sa minimalnom količinom fruktoze. Naime, fruktoza ima nizak glikemijski indeks čime je pogodna kao zaslađivač ukoliko vodimo računa o ishrani ili pak imamo dijabetes. Prednost je što se u Naninim integralnim keksićima fruktoza nalazi u umerenim količinama što doprinosi kompletnosti ovog domaćeg integralnog obroka.


Nanini integralni keksići zaslađeni fruktozom dolaze u čak 4 vrste tako da možemo izabrati:
  • Oblačiće
  • Integralne vanilice
  • Cvetiće đumbir pomorandža
  • Kokos polumesec-integralni
Jedan kilogram svakog ovog kekcića košta svega 800din što je zaista i više nego sjajna cena ako uzmemo u obzir da kupovinom dobijamo nešto veoma ukusno, zdravo, domaće i ručno pravljeno. Pored pakovanja od kilogram, u njihovoj radnji  ovi integralni kolaćići mogu se kupiti i na meru.
 
Integralni oblačići su savršeni za sve ljubitelje kombinacije kakaa, lanenih semenki i suvog grožđa. Pored ovih sjajnih sastojaka u njihovom sastavu nalazi se i integralno brašno od celog zrna pšenice. Izuzetno su ukusni, dovoljno slatki da zadovolje želju za slatkišima i da znamo da smo u svoj organizam uneli nešto zdravo i bogato vlaknima. Moram da kažem da su i veoma siti, te je samo jedan oblačić  sasvim dovoljan. Sjajan su izbor uz kafi i čaj, momente uživanja i predaha od svakodnevnih obaveza.
 
 
Integralne vanilice su zdrava verzija vanilica na koje smo svi navikli. Jako su ukusne, možda čak i više nego što sam očekivala da će biti. Napravljene od integralnog brašna od celog zrna pšenice i kvalitetnog dijetalnog domaćeg džema. 

 
Nešto su mekše od klasičnih vanilica, posne su i ne sadrže veštačke aditive, hidrogenizovane masti i trans-masti. Domaći dijetalni džem koji se nalazi između ova dva savršena kolutića daje im posebnu draž, te bih ja uvek radije izabrala ove integralne umesto onih klasičnih vanilica. Pored ukusa, primetno je i da se radi o ručnoj proizvodnji, te je zaista vredno pohvale svaki trud koji je uložen prilikom njihove izrade.

 
Za razliku od tradicionalnih keksića, Nana je u svoju ponudu uvrstila jednu po sve neobičnu, ali ukusnu kombinaciju. Naime, radi se o integralnim cvetićima đumbir pomorandža keksićima koji se sastoje od korena đumbira i prirodne arome pomorandže, a sve je to osnaženo integralnim brašnom od celog zrna pšenice. Ova singerija slatko citrusnog ukusa je moram priznati jako lepa, ali i zdrava ukoliko uzmemo u obzir vrednosti korena đumbira koje poseduje na ceo naš organizam. Mislim da bi se ovi keksići dopali svima koji vole nešto novo, slasno i zdravo, ali i citrusno. Zaista su pravo osveženje.

I poslednji u ovoj grupi Naninih integralnih keksića zaslađenih fruktozom su Kokos polumesec-integralni.  Ovi keksići su sjajan predstavnik zdravog posluženja, jer se savršeno slažu sa kafom i čajem, a toliko su ukusni da ih možemo poslužiti kada nam dođu gosti. Sigurna sam da bi se dopali svim ljubiteljima kokosa, ali i svima koji vole slasne i zdrave zalogajčiće. Odlični su i za užinu jer ih možemo poneti sa sobom, tako da nemamo izgovor da posegnemo za nečim prepunim nepotrebnih kalorija, već da uživamo u zdravom integralnom kolačiću.

 
Pored činjenice da su ovi keksići idealan zdrav izbor zaslađen fruktozom, zamena za konvencionalne slatkiše, oni su i posni te su pogodni u danima posta. Savršen su izbor kao podrška tradicionalnim vrednostima i ručnoj izradi, kao i želji da se našem tržištu ponudi uživanje u zdravim stvarima uz obezbeđivanje slasnog zalogaja.
 
Dostupni su za poručivanje putem njihovog zvaničnog sajta ili pak ako živite u Beogradu ili Užicu možete ih posetiti i kupiti kako ove zdrave integralne keksiće, tako i druge iz njihove bogate ponude. I ne zaboravite svi Nana keksići su zdravi i ukusni i predstavljaju podršku zdravom načinu života.

Нема коментара:

Постави коментар