Lični blog o kozmetici,modi i ostalim temama koje interesuju svaku damu.

Архива чланака

Странице

понедељак, 19. април 2021.

Medical Plants Uljana kupka i Medical Plants Emolliens

Kako posvećujemo pažnju nezi kože lica, tako je potrebno pažnju posvetiti i koži tela. Ukoliko ne negujemo svoje telo, na koži će se najbrže videti i bićemo u mogućnosti da ugrozimo svoje zdravlje. Pored tako zvane nege iznutra redovnim unosom vitamina i tečnosti u organizam, jako je bitno kožu negovati i spolja kako bi izbegli suvu i ispucalu kožu koja često sa sobom nosi razne probleme poput alergija i infekcija. Nažalost, sve više ljudi ima problema sa suvom kožom tela.
Moja koža tela je suva i znam koliko je teško pronaći proizvode koji će joj pružiti svu potrebnu negu, a pri tom je neće dodatno isušiti. 
Suvoj koži je potrebna nega proizvodima koji su najpre blagi i nežni, a i veoma hidratantni, jer će joj samo takvi proizvodi pružiti sve što joj treba.
Već duže vreme koristim dva Medical Plants proizvoda i mislim da mi koža tela nije bolje izgledala. 
Radi se o Medical Plants Uljanoj kupki i Medical Plants Emolliensu.
Medical Plants je porodični brend koji svoje proizvode bazira na prirodnim sastojcima i njihova kozmetika poseduje sertifikat. Njihovi proizvodi imaju široku paletu i ako čitate moj blog, onda ste upoznati sa njima, jer oni imaju moje poverenje kao brend koji je vredan svake pažnje.

O Medical Plants Uljanoj kupki već sam vam u jednom od tekstova pisala, ali nije na odmet ponovo spomenuti njene benefite, jer je već dugo koristim i potrošila sam par bočica.

Medical Plants Uljana kupka namenjena je nezi suve, nežne i osetljive kože. U svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu i ulje pirinča, kao i ulje lavande koje pomaže da se koža tokom kupanja ne isuši, a pri tome ostane nežna, hidrirana i nahranjena.

Medical Plants Uljana kupka dolazi u pakovanju od 200ml. Pakovanje ima pumpicu koja veoma olakšava doziranje samog proizvoda. Ova kupka ima veoma blag miris, kao i laganu i nežnu teksturu. U kontaktu sa vodom stvara blagu penu, a nakon ispiranja koža je veoma mekana. Za jedno korišćenje dovoljne su dve pumpice, tako da ova kupka veoma dugo traje. 

Medical Plants Emolliens 10% urea je sledeći korak nakon uljane kupke. Ovaj Emoliens namenjen je suvoj i gruboj koži. Njegovim korišćenjem koža dobija potrebnu vlagu i hidrataciju, jer u svom sastavu sadrži ureu, pantenol i vitamin E.

Medical Plants Emolliens je savršen proizvod za sve koji žele da imaju nežnu kožu bez grubih pečata i perutanja. Kao i Uljana kupka i ovaj proizvod ima pumpicu što je veoma pohvalno, jer mislim da negde svi volimo ovakva pakovanja. Emolliens ima divan miris karakterističan za Medical Plants proizvode. Dosta je nežan tako da će odgovarati i najosetljivijoj koži. Njegova tekstura je veoma lagana, brzo se razmazuje i koža ga odmah upija.

Oba ova proizvoda prilagođena su svima, pa čak i deci i bebama. Njihova nežnost i učinak odgovara svim potrebama kože, pa i od najranijeg doba. Pored toga što ih koristim na sebi, koristim ih i za decu. Vukan od rođenja ima problem sa suvom kožom, sve smo isprobali i samo čist pantenol je malo smirivao situaciju. Koža bi se umirila neko vreme, a zatim suvi pečati bi bili ponovo tu. Odlučila sam da sve proizvode koje smo koristii do sada zamenimo sa ovom kupkom i emolliensom. Kupanje smo praktikovali sa jednom pumpicom uljane kupke, a nakon toga i mazanje emoliensom. Jako brzo njegova koža je dobila mekoću kakvu treba da ima koža jedne bebe. Pitala sam i dermatologa šta misli o Medical Plants proizvodima i njihovom korišćenju i on nam ih je i sam preporučio, tako da smo nastavili da ih koristimo. Pored Vukana, Vasilije je u jednom periodu imao fazu naglog rasta i usled toga koža se rastezala i postala izuzetno suva. Na dodir hrapava, guba i jako se perutala.  Zbog toga, on je koristio oba ova proizvoda, a efekat se video veoma brzo. Od grube i hrapave kože postala je veoma mekana i nežna. 
Smatram da su ovi proizvodi preporodili kako moju, tako i njihovu kožu. Savršeni proizvodi za sve koji imaju problema sa suvom i grubom kožom, ali i za sve koji žele da svoju kožu dovedu u najbolje stanje. 
Možete ih kupiti u apotekama ili poručiti sa njihovog sajta.


* Koje proizvode koristite u nezi kožu tela? Da li ste probali Medical Plants proizvode?

2 коментара:

  1. Koristim oba ova proizvoda kao i mnoge druge iz njihove ponude, ubrzo su postali jedan od favorita koje koristimo svi u porodici

    ОдговориИзбриши
  2. Toliko dobro opišeš proizvod da odmah poželim da ga probam.

    ОдговориИзбриши